Cartea de pe noptiera: Cetatea (Bogdan Alecu)


Buna dragilor, 

Mi-am propus sa citesc mai multi autori romani, si sa fac cate o postare pentru fiecare carte pe care o citesc. Asadar, astazi vin in fata voastra cu o carte proaspat citita, scrisa, desigur, de un autor roman. Din cate am gasit la o scurta cautare pe Google, Bogdan Alecu, scriitorul cartii de astazi, este IT-ist intr-o corporatie, a terminat Facultatea de Filosofie, iar aceasta este cartea sa de debut. O sa va zic de la inceput ca mi-a placut mult cartea, desi se regasesc in ea accente filosofice si citate care nu le-am prea savurat, dar carora le inteleg scopul in lectura. De asemenea, astept sa citesc si alte carti ale autorului, simt ca are potential.
Initial, m-a atras descrierea cartii - oamenii care se iubesc se intalnesc, indiferent de planul temporal. Povestea este spusa pe mai planuri temporale, si prezinta povestea a doi indragostiti, avand o relatie extraconugala si facand mici escapade in diferite zone ale tarii, pentru scurte perioade de timp. Pe langa partea de atractie fizica, sunt atrasi si de mintile lor, o parte din intalnirea lor avand loc intr-o cada parfumata, unde dezbat idei si trairi filozofice.

Cei doi sunt in drum catre o astfel de escapada, catre o cetate medievala, intr-un loc uitat de lume, inchiriata pentru cateva zile. Ajunsi acolo, dupa ce aproape s-au ciocnit cu un camion pe drum, tinerii gasesc un batranel si o cetate, in care timpul parca sta pe loc. Dupa o noapte petrecuta impreuna, cei doi se trezesc intampinati de oameni in straie ciudate, care li se adreseaza cu "Inaltimea Voastra" si care le-au pregatit o petrecere in cinstea lor. Crezand ca totul face parte din atmosfera locului si ca au inchiriat acea camera fix intr-o zi de petrecere medievala, intra in rol si participa la eveniment, ascultand muzica de demult si dansand pana seara tarziu, cand....muzica se transforma in sunet de sirene, iar lumina inserarii este inlocuita cu girofarul politiei si a ambulantei, care au venit pentru coliziunea dintre masina si camion.

De aici apar si mai multe semne de intrebare, mai ales cand tanara afla ca ceatea nu exista, iar locul in care ea credea ca si-au petrecut noaptea impreuna este de fapt un cimitir, contruit peste ruinele cetatii.

Ce este real si ce este doar inchipuire? Ce s-a intamplat de fapt cu cei doi? Va las pe voi sa aflati, tin doar sa va zic ca finalul m-a lasat paf. Cartea o gasiti AICI, la un pret bun. 

V-ar atrage asemenea subiect? Ce carti obisnuiti sa cititi?

Kiss Kiss.

Share:

0 comentarii