Parerea mea despre baza pentru unghii Peel-Off de la Miss Sporty si un mic experiment

Buna fetelor,

Astazi o sa va prezint un mic experiment ce are ca personaj principal baza de unghii de la Miss Sporty, varianta peel-off, special conceputa pentru ojele cu sclipici, care, btw, stim foarte bine cat de greu e sa le indepartam de pe unghii:


Peste tot a fost laudata cum ca ar fi minunata si spectaculoasa, dar nu prea s-a precizat si aspectul practic al ei - oare cat sta pe unghii? Asa ca m-am hotarat sa o achizitionez, ca suna promitator, si sa o pun la treaba.

Inca de cand am deschis-o, nasul meu a reperat mirosul de aracet, si mi-am adus aminte ca citisem online despre cum se poate inlocui baza peel-off cu aracet, si sa ai aceleasi rezultate. Plus ca, la o scurta cautare pe internet, am observat ca ingredientele sunt aceleasi, cu un plus de agenti nutrienti in baza.

Aplicata pe unghie intr-un strat generos, conform instructiunilor:


Am asteptam sa se usuce si sa devina transparenta:


Am aplicat Holiday de la Golden Rose, oja cu textura nisipoasa:


Bun... asta se intampla seara, pe la 22.00, cand a trecut cu brio de un dus rapid.

Dimineata, pe la 8 si ceva, dupa ce am spalat vasele de la micul dejun:


Pe la 11, la birou:


Seara, acasa, dupa inca o serie de vase:


Concluzia mea: daca vrei o manichiura de lunga durata, nu prea se merita. Nu-mi pare rau ca am achizitionat-o, o sa o folosesc pentru swatch-uri la noile mele oje nisipoase, dar sa iti faci o manichiura cu ea si sa nu stai ca papusa in vitrina, nu prea ai sanse.

Singura parte buna, dupa parerea mea, este usurinta de a o indeparta, te folosesti de un betisor de portocal, un varf de pila sau propria unghie pentru a o dezlipi de pe unghie:


Tragi putin ce ea si ramai cu asta:


Voi ce parere aveti despre baza peel-off? Ati incercat-o?

Kiss Kiss

Share:

26 comentarii

  1. Nu folosesc baze pentru unghii pentru ca nici pentru mine nu au prea functionat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat niciun fel de baza de acet tip, insa imi place cum o indepartezi. Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Aoleu, ce păcat că reduce rezistența ojei pe unghie!
    Eu îmi imaginam altceva. Că te dai cu ea pe unghie peste ojă și apoi tragi de ea, nicidecum că e o bază. Și dacă tot se aseamănă cu aracetul ca și compoziție, atunci mai bine îl folosim pe acesta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu am rămas cam dezamăgită de ea, poate o să scriu și eu părerea mea cândva pe blog.
    Pe lângă faptul că scurtează enorm de mult rezistența ojei, se mai și usucă groaznic de greu. Eu o s-o folosesc pentru cuticule când fac modele cu tehnici ca water marble, burețel, etc. În scopul ăsta e foarte bună, nu te mai chinui cu scotch.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu as cumpara o astfel de baza pentru ca mi se pare putin inutila. Cei drept imi place cum se dezlipeste oja dupa unghie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm....la inceput credeam ca am dat lovitura, cautam un astfel de produs dar daca zici ca se curata asa de repede...

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta chestie, nu stiam ca exista peel-off si pt unghii. Iar daca stiam ca exista as fi putut baga mana in foc ca la tine l-as gasi :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu folosesc baza de unghii de la Amway. Iubesc ojele în culori închise, dar nu-mi place când acestea pătează unghia. A mea nu se îndepărtează așa :)) interesant concept!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta este special conceputa pentru a se indeparta asa, este utilizata pentru ojele cu sclipici, care se indeparteaza mai greu. De baza de la Amway n-am mai auzit, dar stiu ca au produse bune!

      Ștergere
  9. Ojele cu sclipici se curăță relativ ușor dacă lăsați bine lipită de unghie, timp de 45-60 de secunde, o bucățică de vată îmbibată în acetonă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Scopul ei nu era de base coat !! Cautati tutoriale pentru manichiura tip ombre, aceste produse asemanatoare aracetului denumite si "peel-off" sunt pentru aplicarea zonei din jurul unghiilor, pentru a inlatura usor excesul de oja (sau mai simplu spus, cand ne pictam si degetele nu doar unghiile).
    Trucul pentru indepartarea ojelor cu sclipici este cu vata cu acetona pusa pe unghie si imbracata cu folie de aluminiu. Dupa 5-10 minute maxim, scoti vata cu tot cu oja sclipicioasa pe ea, unghia ramanand curata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Permite-mi sa te contrazic - scopul ei era fix de base coat peel-off, aparand o data cu gama de oje texturate Miss Sporty. Ca intre timp fetele pasionate de nail art au gasit acestui tip de baza o alta intrebuintare, e alta treaba.
      Uite ce zice si producatorul http://uk.miss-sporty.com/products/peel-base-coat

      Ștergere
  11. Pai nu trebuie să speli vasele cu ea, pentru că detergentul face ca ea să se dezlipească. Dacă vrei o manichiura de durata, folosește mănuși când speli vasele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Prima dată când am văzut-o pe emag eram așa fericită , credeam că este una fără lipici. Decât să-mi cumpăr una pe bază de lipici care se usucă greu , mai bine rămân la peel off-ul pe care l-am realizat tot din lipici. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca daca folosesti unul home-made cu lipici, e tot aceeasi treaba! N-are rost sa investesti bani in acesta, ramai cu al tau :D

      Ștergere