Experiment - cum sa reinvii un fard crema

Buna fetelor,

Eu, ca marea majoritate, am fost fermecata de aparitia fardurilor crema si am simtit nevoia sa iau si eu unul, macar de proba. Am ales unul de la Essence:


Produsul face parte din gama Stay All Day - long lasting eyeshadow, in nuanta 02 Glammy goes to...


Produsul a fost foarte bun, se intindea usor pe pleoape si chiar rezista toata ziua, culoarea era una usor purtabila, ca si fard propriu zis sau ca baza, pentru intensificarea culorii urmatorului fard.

Problema era ca nu l-am mai folosit o buna perioada de timp, ca de obicei - cumpar, sunt entuziasmata,  folosesc de cateva ori si apoi uit produsul printr-un colt de geanta sau cutie.

Zilele astea mi-am adus aminte de el si l-am gasit asa de uscat si strans saracul, incat s-a desprins si din cutiuta, pe margini:


In ceea ce priveste aplicarea, se aplica in bucatele, iar de blenduit nici nu se mai punea vorba:


Am cautat pe ici, pe colo, pe internet, pe Youtube, metode de a-l readuce la viata, dar ce gaseam ori nu-mi inspira incredere - gen bagatul la microunde sau folosirea altei surse de caldura, ori nu aveam materialele necesare.

Intr-un final m-am hotarat sa folosesc urmatoarele:


* fardul in sine :D
* un betisor de portocal pentru amestecare- puteti folosi o scobitoare sau ce aveti la indemana;
* demachiant bifazic
* degetul meu :)

Am turnat cateva picaturi de demachiant bifazic(agitat bine in prealabil) peste fard:


Si am amestecat bine cu betisorul de portocal. Cantitatea de demachiant necesara difera in functie de cat de uscat este fardul in sine. Va recomand sa turnati 2-3 picaturi, amestecati bine, si daca mai trebuie mai adaugati, dar nu prea mult. Am nivelat cu degetul si acesta a fost rezultatul:


I-am facut un swatch, fiind foarte multumita de rezultat:


Imediat l-am gasat in teste, l-am aplicat pe pleoape si am fost foarte fericita cand am vazut ca nu si-a schimbat durabilitatea.

Voi ce metode de readucere la viata a fardurilor crema cunoasteti?

Kiss Kiss.

Share:

18 comentarii

  1. Foarte utilă postarea, e bine de știut, mai ales că e atât de ușor de pus în practică! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Chiar am un fard crema uscat si nu stiam ce sa-i fac!
    Multumesc de truc! Maine il rezolv :))

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am unul de resuscitat :)))
    interesanta meoda

    RăspundețiȘtergere
  4. Super resuscitare:) Eu nu orea am, de fapt nu am deloc farduri crema, exceptand un eyeliner in borcanel de la Avon care cred ca va lua calea fardului tau :) Pot folosi si eu degetul tau ? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. eu stiam de picaturi de ochi gen Visine.. Cu microundele am incercat cand aveam un eyeliner gel de la Elf si a functionat... acum vreau sa incerc cu Visine un fard crema de la Maybelline, Buna postarea!

    RăspundețiȘtergere