Manier.ro - prima intalnire cu o geanta de piele

 Buna dragilor, 

Ca majoritatea femeilor, iubesc gentile. Mari, incapatoare, sa pot lua toata casa cu mine, daca se poate. Niciodata nu am reusit sa inteleg cum reusesc barbatii sa se descurce doar cu spatiul destinat buzunarelor, dar totusi, ei nu cara cu ei cam tot ce cara femeile, nu-i asa?

Oricum, de cand ma stiu mi-au placut gentile. Cand eram mica, placerea mea absoluta era sa cotrobai in geanta mamei, cu orice ocazie o prindeam. Mereu ma fascina ce gaseam acolo, desi nu intelegeam de fiecare data scopul lor. Porfofel, batista(erau alte vremuri atunci), o fiola mica de parfum, un ruj, un carnetel cu pix. Din categoria de neinteles pe vremea aceea - un ac cu ata, o forfecuta, o pila de unghii, o pereche de ciorapi fini, o folie de aspirina. Le scoteam pe toate si le admiram, de parca erau exponate. Cand am primit cadou prima gentuta, eram extaziata, considerand ca aveam cel mai frumos model - roz cu floricele, pentru ca asta isi dorea orice fetita.

Vremea a trecut si am devenit adolescenta, preferand si la scoala geanta in locul ghiozdanului, desi nu reuseam sa indes acolo decat cateva caiete, un pix si restul de carti intr-o servieta. Apoi a inceput facultatea si dupa - viata independenta, si odata ce am devenit femeie, gusturile mele s-au mai schimbat.

Am preferat in ultima perioada gentile mari, incapatoare si bine compartimentate, dar niciodata nu reuseam sa gasesc ceva sa fie fix pe gustul meu. Daca gaseam culoarea potrivita, nu avea destule compartimente. Daca avea si destule compartimente, nu avea manerele potrivite. Si daca avea si manerele potrivite, aveam bafta de a ma tine geanta cateva luni, si apoi sa se deterioreze si nimic nu mi se pare mai inestetic la o femeie decat o geanta roasa (bine, poate si oja de pe unghii ciobita).

Asadar, mi-am indreptat atentia catre gentile de piele. Desi initial preturile mi se pareau destul de mari, am avut ocazia sa aflu despre Manier.ro, un site romanesc care se ocupa cu comercializarea gentilor de piele naturala, cu preturi decente pentru calitatea produselor oferite. Am petrecut foarte mult timp pe site, analizand si punand la wishlist foarte multe genti din piele, nestiind ce sa aleg. Stiam ca doream o geanta nude, crem sau bej, intr-o nuanta naturala si usor de purtat, fiindca negrul chiar nu se potriveste la orice. Apoi, alte criterii erau: dimensiunea - o geanta mare era ideala, compartimentarea - cu cat mai multe buzunare si compartimente, cu atat mai bine, si prestanta - sa arate bine, sa stea dreapta.

Dupa multe cautari, categoria genti dama crem a fost cea castigatoare, si acolo am gasit minunatia aceasta de geanta, fix pe gustul meu. S-a incadrat pe gusturile mele din toate punctele de vedere - culoarea perfecta, ideala la toate tinutele, potrivita ca dimensiune - 30 de centimetri latime, 34 cm de centimentri lungime si cu un interior de 16 centimetri, reusind la nevoie sa iau si laptopul in ea, cu destule buzunare si compartimente, pentru a-mi organiza tot haosul din viata. 



Am stat cu sufletul la gura pana ce a ajuns, si de acolo a inceput dragostea la prima vedere. A venit in cutie, invelita in folie, cu certificat care atesta calitatea materialelor. Fabricata in Italia, foarte bine facuta si finisata, a trecut inspectia "ochiului de soacra", iar mirosul de piele naturala mi-a lasat o impresie placuta. Fiind o geanta din piele naturala, are atat o anumita greutate - 800 de grame, cat si o anumita presanta, stand dreapta indiferent de cat de putine sau multe produse contine. Se inchide atat cu fermoare cat si cu capse, are detaliile feroneriei argintii si are si o curea de umar, putand fi folosita cu usurinta si ca geanta postas, pentru a lasa mainile libere, dar si ca geanta de mana, pentru un plus de eleganta. 


N-am stat mult pe ganduri si am transferat din vechea geanta in ea tot ce era necesar - chei, portofel, agende, servetele, portfardul cu cele necesare, dezinfectantul de maini, o sacosa din material textil pentru eventualele cumparaturi, nelipsita sticla pentru apa si batonul de cereale. Toate au incaput la perfectie, fiecare gasindu-si locul si ramanand si spatiu pentru alte nimicuri.

De atunci, geanta a fost nelipsita din viata mea in fiecare zi. Fie ca mergeam la munca, la cumparaturi sau la primbare, geanta isi gasea utilitatea de fiecare data, iar laudele la adresa ei nu conteneau sa apara. Simt ca am facut cea mai buna alegere cu aceasta geanta si recunosc ca am mai adaugat cateva in wishlist, iar de acum vanez ofertele - care sunt destul de dese, pentru a-mi completa colectia de genti.

Pe site gasiti, pe langa genti, si portofele, rucsacuri, curele si plicuri, dar si umbrele, tot felul de accesorii si produse pentru barbati, precum genti, rucsacuri, portofele si curele. Cred ca un astfel de produs de piele va face fata cu brio trecerii timpului, asadar ar putea fi cadoul ideal pentru orice persoana din viata noastra.

Voi ce fel de genti preferati? Sunteti adeptele gentilor de piele? Astept cu drag parerile voastre.


Share:

0 comentarii