Cartea de pe noptiera: Dracula din Carpati (Constantin Virgil Gheorghiu)

Buna dragilor, 

Inca de cand am vazut cartea aceasta pe Libris, m-a atras. Titlul - Dracula din Carpati - mi s-a parut atractiv, coperta cartii deja mi-a pus imaginatia la incercare, m-a intrigat faptul ca scria pe ea ca autorul este unul din cei mai tradusi autori romani, si chiar doream sa citesc o carte scrisa de un autor roman in care s se scrie despre Dracula, vampiri si celelalte. Si ca sa fie totul perfect, autorul este si preot, asa ca nu stiam la ce sa ma astept.



Bun. Si am inceput sa citesc cartea, si inca din primele pagini este destul de interesanta. Un irlandez vine in Romania sa il gaseasca pe Dracula, cu o bursa de la o universitate din Chicago, unde studiaza vampirologia. Ajuns in tara noastra, este rapit de doi haiduci pentru a fi folosit pe post de pasaport, ca haiducii sa poate sa intre intr-un oras, fara a ridica multe semne de intrebare. De acum aflam si povestea haiducilor - un grup de studenti, care s-au razvratit impotriva sistemului corupt din Romania secolului XX. Acestia vor sa recupereze capul unui tovaras de arme, ucis pentru ca era impotriva conducerii. Dupa ce reusesc sa faca acest lucru, haiducii se retrag in munti, unde ingroapa decedatul dupa legile si regulile crestine. 

Ajutati de un elev eminent, specialist in dinamita, haiducii reusesc sa convinga regele Romaniei sa le ofere un armistitiu - ei vor depune armele, iar conducerea tarii le va oferi reabilitarea tuturor oamenilor condamnati. Insa cei ce detin puterea joaca doar un joc, iar haiducii sunt prinsi intr-o pestera si omorati chiar de dinamita cu care amenintau ca vor arunca orasele in aer.

La ceva timp dupa moartea lor, se intampla ceva bizar - satenii vad cum noaptea ies haiducii morti din pamant, iar in timpul zilei acestia umbla nestingheriti pe drumuri, cu ganduri ucigase.

Ce se intampla cu mortii vii? Recunosc ca eu am stat cu sufletul la gura pana la sfarsitul cartii, pentru a afla acest secret, iar cartea a avut un final de zile mari, asa ca va las pe voi sa descoperiti. Dracula din Carpati se gaseste aici, si va asigur ca nu veti putea sa o lasati din mana pana la ultima pagina.

Voi ce carti ati citit un ultima perioada? Ati citit aceasta carte?

Kiss Kiss.

Share:

5 comentarii

  1. Aseara am terminat de citit Balul nebunelor :) cartea aceasta insa nu mi-a trecut prina mana

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine suna cartea asta. Neaparat mi-o voi lua si eu, pare fix pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare o carte interesanta. Imi doresc si eu s-o citesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Merita toata atentia aceasta carte. Imi place recenzia ei

    RăspundețiȘtergere
  5. O exista vreo universitate la care se preda vampirologia? Daca da, sunt curioasa sa vad un curs.

    RăspundețiȘtergere