Vrei o viata lipsita de griji financiare? Apeleaza la consultanti financiari! (GP)


Te intrebi uneori daca ai nevoie de un consultant financiar? Raspunsul scurt este “da”, probabil ca da. Un consilier financiar este un profesionist care te poate ajuta cu finantele personale in mai multe moduri. Acest expert te poate ajuta in investitii, planificare financiara, planificare pentru pensionare si multe altele. Deci, vrei o viata lipsita de griji financiare? Apeleaza la consultanti financiari!.



Evident, nu fiecare persoana are nevoie de un consilier financiar. Cu toate acestea, daca ai un anumit nivel de active investitie si te gandesti la viitorul tau financiar, este esential sa lucrezi cu un consilier financiar. Astfel de consilieri poti gasi in cadrul OVB Romania. OVB functioneaza si ofera speranta oamenilor din peste 14 tari europene.
Compania are o activitate de peste 40 de ani, longevitatea acestei companii fiind dovada faptului ca activitatea sa are success, ca oamenii au fost si sunt in continuare multumiti. De asemenea, experienta acestei firme demonstreaza seriozitatea si profesionalismul consultantilor proprii, cat si al colaboratorilor sai. Niciun client OVB nu a fost dezamagit indiferent de situatie. Acestia primesc oricand consultanta. Expertii companiei sunt instruiti in asa fel incat sa faca fata cu succes oricarei provocari si sa isi poata ajuta clientii cu multa usurinta, dedicare si dinamism. 

Dar sa vedem de ce este importanta alegerea unui consultant. Acest ghid de mai jos iti ofera informatii despre ceea ce fac consultantii financiari si de ce sunt importanti. 

De ce sunt importanti consilierii financiari

Problemele financiare pot fi complicate. Sarcini precum cumpararea si vanzarea de actiuni, pregatirea pentru pensionare si protejarea averii, astfel incat sa le poti transmite copiilor tai, sunt actiuni complexe si deseori necesita foarte multa implicare. Manevrarea tuturor acestor situatii pe cont propriu este suficienta pentru a-ti da dureri de cap.

Un consilier financiar te poate ajuta sa intelegi toate aceste sarcini. Consilierii financiari iti pot examina in mod holistic situatia financiara si te pot ajuta sa elaborezi un plan financiar pentru a te asigura ca iei decizii care sunt in conformitate cu obiectivele financiare pe care le ai.

Mai mult, consilierii financiari au expertiza in investitii pentru a lua decizii stridente pentru a-ti tine banii si invetsitiile la adapost. Un consilier financiar te poate ajuta sa creezi o alocare a activelor care sa se potriveasca obiectivelor tale si sa o ajustezi pe masura ce imbatranesti sau cand iti schimbi obiectivele. In acelasi timp, consilierii financiari te pot ajuta sa iti protejezi activele, ceea ce devine deosebit de important pe masura ce esti aproape de pensionare. Cu ajutorul unui consilier financiar, te poti asigura ca esti gata de pensionare atunci cand doresti.

Cine ar trebui sa aiba un consilier financiar?

Nu exista o varsta, un punct in cariera sau un nivel de salariu specific atunci cand devine evident ca ai nevoie de un consilier financiar. In general, atunci cand viata ta financiara este mai complicata, este timpul sa gasesti un consilier financiar. Cu toate acestea, multi consilieri financiari au o cerinta minima de investitii, asa ca va trebui sa te asiguri ca consilierul financiar pe care il gasesti este cel care se potriveste situatiei tale. financiare la momentul respectiv.

Un alt semn ca a sosit timpul sa obtii un consilier financiar este daca treci printr-o tranzitie majora in viata. Acest lucru ar putea fi orice, de la a intemeia o familie, a primi o mostenire considerabila sau a trece printr-un divort. Daca ai copii, de exemplu, vei dori sa incepi cu economisirea unor bani pentru educatia lor universitara si, eventual, la transmiterea unei mosteniri. Consilierul financiar potrivit te poate ajuta sa faci aceste lucruri posibile.

Ce tip de consilier financiar iti este necesar?

Daca tot ce iti doresti este cineva care sa te ajute sa investeti in actiuni, obligatiuni si alte produse financiare, un administrator de active este alegerea pentru tine. Un manager de active va lucra cu tine pentru a construi un portofoliu care sa urmareasca obiectivele financiare, toleranta la risc si fiabilitatea in timp.

Cei care te consiliaza in ceea ce priveste finantele tale, pe de alta parte, sunt mai buni pentru cei care doresc o viziune mai larga asupra lor. Pe langa faptul ca te ajuta sa iti construiesti un portofoliul, un manager de resurse va lua in considerare starea financiara generala si va lua masuri pentru a-ti proteja activele pe termen lung. Un astfel de consilier te poate ajuta cu lucrari precum planificarea fiscala, planificarea imobiliara, economii si asigurari de casa sau sanatate.

Multi consilieri financiari servesc atat ca administratori de active, cat si ca administratori de finante personale. Inainte de a cere serviciile unui consilier financiar, trebuie doar sa te asiguri ca vei angaja unul care iti va putea furniza serviciile de care ai nevoie.

Exista o serie de moduri de a gasi un consilier financiar. Una dintre metodele incercate si adevarate este sa ceri recomandari membrilor familiei sau prietenilor. Pana la urma, de ce nu ai lua in serios sfatul cuiva in care ai incredere? Cu toate acestea, exista posibile dezavantaje ale acestei metode. Familia si prietenii tai pot avea nevoi si obiective foarte diferite fata de tine. Multi oameni, de exemplu, gasesc un consilier financiar prin parintii lor. Problema cu aceasta este ca nevoile unui tanar de 30 de ani sunt probabil foarte diferite de cele ale unui cuplu din anii ‘50 sau ‘60. Daca alegi sa accepti sfaturi de la un prieten sau membru al familiei, trebuie doar sa te asiguri ca consilierul tau financiar iti poate oferi serviciile dorite. Un alt mod de a gasi un consilier financiar este folosind expertii de la OVB. Cu acestia nu vei da gres!



Share:

1 comentarii