Ti s-a anulat zborul? Iata ce poti face!

Buna dragilor,

Suntem in epoca vitezei, si Doamne, cat de tare ma bucur pentru asta! Mai ales cand vine vorba de calatorii. Desi imi place foarte mult sa calatoresc, sunt unele situatii cand drumurile repetate spre si dinspre aceeasi locatie nu mai sunt atat de mult asteptate. Mai ales cand sunt in interes de serviciu, cand trebuie sa ajung de urgenta din punctul A in punctul B sau atunci cand drumul este foarte obositor si nici nu am ceva interesant de vazut.

De aceea, mi se pare wow ca avem posibilitatea de a calatori cu avionul, atat pe distante mici, cat si pe distante mari. Mi se pare fenomenal ca pot pleca din Suceava catre Bucuresti cu avionul, si sa fac o ora si cateva minute, comparativ cu drumul obositor de 7-8 ore pe care l-as putea face cu un microbuz sau cu un autocar, cu conditii de confort minime si cu un pret asemanator.


De asemenea, n-as opta niciodata sa fac o excursie in afara tarii cu masina, in detrimentul avionului. Poate imi veti spune ca e mai bine cu masina, ca poti opri cand vrei, ca mai poti vizita ce vrei pe parcurs, si asta credeam si eu inainte. Inainte sa fiu soferita si sa inteleg cat de greu este, chiar si pentru un sofer experimentat, sa circule cateva mii de kilometri cu masina. Oboseala este crunta, chiar daca sunt mai multi soferi care conduc, iar vacanta numai vacanta nu mai este.



Cu avionul este usor - cumpar biletul online, fac check-in tot online, si apoi ma prezint in aeroport, ma urc in avion si in cateva ore ma trezesc peste mari si tari, odihnita si pregatita de relaxare. Problema cu avionul este ca se intampla, foarte rar din fericire, ca avionul sa intarzie, sau mai rau, sa se anuleze zborul. Desi aeroporturile incearca sa rezolve aceste probleme si de multe ori reusesc, este bine sa stim ca exista situatii cand putem beneficia de despagubiri intarziere avion.



Pentru a nu fi nevoiti sa umblam si sa mai pierdem si noi timp cu astfel de proceduri, exista firme specializate in astfel de probleme. Daca decolarea, zborul sau aterizarea este pe teritoriul UE, puteti sa beneficiati de rambursarea a pana la 600 de euro. Din cate am vazut, trebuie completate anumite date referitoare la zbor, iar apoi veti fi contactati in legatura cu solicitarea facuta. Este bine de tinut minte ca toate companiile care opereaza in spatiu aviatic al Uniunii Europene sunt obligate sa respecte prevederile legale, inclusiv companiile low-cost, daca intarzierea sau anularea zborului nu a fost datorata circumstantelor extraordinare.

Voi ati intampinat vreodata problema unui zbor intarziat sau anulat? Cum ati gestionat-o?

Kiss Kiss.

Share:

0 comentarii