Cartea de pe noptiera - Sezonul Accidentelor (Moira Fowley-Doyle)

Buna dragilor,

Cartea pe care o sa v-o prezint astazi este cartea de debut a autoarei Moira Fowley-Doyle si se incadreaza in categoria Young. In ultima vreme am o predispozitie pentru astfel de carti, asa ca atunci cand am vazut-o pe aceasta pe Libmag, mi-a facut cu ochiul si m-a convins instant.



Cartea m-a cucerit de la primele pagini. Scrisa la persoana I (modul meu preferat de lectura, care ma face sa ma simt mereu mai apropiata de personajul principal), cartea este o combinatie foarte reusita de carte pentru adolescenti si o lume fantastica, care se arata doar la putini oameni.

Este octombrie, deci este sezonul accidentelor, sezon pe care Cara, impreuna cu familia ei, il traieste din plin. O luna pe an, in fiecare an, familia adolescentei traieste cele mai groaznice zile, in care se intampla cele mai ingrozitoare lucruri - se rup oase, se sfasie pielea, incep sa apara vanatai, un fel de blestem al familiei, care a aparut de ceva vreme si devine din ce in ce mai puternic, o data cu fiecare an ce trece.

Aceasta perioada pare ca afecteaza doar familia Carei - pe mama ei, pe Alice, sora ei, si pe Sam, fostul frate vitreg. De data aceasta insa, Bea, cea mai buna prietena a Carei, prezice ca va fi mult mai rau, poate cel mai greu sezon de pana acum. Si de parca lupta pentru supravetuire in aceasta perioada nu ar fi fost indeajuns, Cara face o descoperire ciudata - Elsie, o fosta prietena din copilarie, apare in toate pozele sale, de parca ar fi mereu pe urmele ei. Incercand sa ia legatura cu ea, Cara afla cu stupoare ca fata a disparut, nimeni nu stie si nu isi aminteste nimic de ea.

Pentru a incerca sa se desprinda de toate necazurile din acest sezon, Cara, Bea, Alice si Sam planuiesc cea mai tare petrecere de Halloween, intr-o casa parasita, unde invita colegii de la scoala. Se pare insa ca aceasta casa ascunde secretele sale, iar cei prezenti la petrecere nu sunt ceea ce par. Planul real se imbina cu cel fantastic, iar trecutul este readus la suprafata, periculos si cu sete de razbunare.

Ce se intampla de fapt in sezonul accidentelor? Sa fie oare familia Carei predispusa spre ghinioane, sau trecutul ii bantuie pe toti? Cine este Elsie, de ce o urmareste pe care si unde a disparut acum? Va las in suspans, fiindca asa veti fi pana la ultima pagina din cartea "Sezonul Accidentelor". PS: Cartea are 66% reducere, deci acum e sansa sa o prindeti la un pret minuscul!

Voi ati citit aceasta carte? Va plac cartile Young Adult?

Kiss Kiss.

Share:

10 comentarii

  1. M-ai făcut să-mi doresc să aflu finalul acestei cărți!
    Oare ce s-ar fi putut întâmpla în acel sezon al accidentelor?
    O voi trece pe listă, mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scary! Sa inteleg ca pentru a empatiza mai bine cu personajele nu mai lipseste decat sa o citesti noaptea :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte palpitanta e aceasta carte. Cred ca m-ar tine in priza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare genul meu de carte! Multumesc pentru recomandare! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai facut curioasa. Si eu optez de multe ori pentru lecturi YA. Mi se par relaxante.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca iti gasesti timp sa citesti, eu am facut o pauza fara sa vreau. Interesanta cartea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vara nu-mi gasesc timp sa citesc. O rezerv pentru sezonul rece, la gura sobei (caloriferului)

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa recunosc ca si mie imi palce sa citesc cartile scrise la persoana I-a. Am senzatia ca se creeaza ceva mai special intre mine si personaj.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac genul asta de carti. O trec pe lista mea de lecturi

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt o mare iubitoare a filmelor de genul. Ar fi interesant sa vad cum este structurata o carte cu un astfel de subiect

    RăspundețiȘtergere