Reteta prajitura ciocolatoasa (vegana si fara gluten)
Buna dragilor,
Desi pe caldura aceasta nu imi arde sa aprind cuptorul, v-am ramas datoare cu o reteta cu bunatatile primite de la Meggle si Sweeteria. De Sweeteria ati mai auzit de la mine, insa cu Meggle nu am mai cochetat aici pe blog, ci doar in viata reala, fiindca sunt mereu de pus in cos cand vreau sa fac ceva dulce. Stiam, de cand am vazut produsele, ca voi face ceva ciocolatos, insa am fost in pana de idei multa vreme. M-am inspirat de pe Youtube, am o pasiune in ultima vreme sa urmaresc canale ce prezinta retete vegane (fara ingrediente de origine animala), si am vrut sa fie si ceva fara gluten, asa ca iata ce a iesit:
Asadar, mi-am pus sortul de gospodina, am dat drumul la cuptor sa se preincalzeasca la 180 grade Celsius si am ales din produsele primite cele necesare, pe langa care am mai adaugat niste ingrediente ce deja le aveam in casa:
Pentru blat avem nevoie de:
- 100 g de zahar (eu am folosit de cocos, insa puteti folosi ce doriti);
- 200 g amidon de porumb;
- 3 linguri cacao;
- 1/2 plic de praf de copt;
- un praf de sare;
- 75 g unt de arahide (puteti inlocui cu ulei);
- 200 ml lapte vegetal (eu am folosit crema de patiserie vegana Meggle, pentru un gust mai bogat);
- esenta de rom.
Pentru crema avem nevoie de:
- 250 g mascarpone Vegan Meggle ;
- 100 g banuti de ciocolata Sweeteria 70% cacao (topiti la microunde sau pe bain-marie);
- 50 g de zahar (eu am folosit de cocos, insa puteti folosi ce doriti).
Am inceput cu blatul si am amestecat ingredientele uscate (primele 5 din lista), apoi am pus peste untul de arahide si crema de patiserie. Am amestecat bine cu un tel, am pus intr-o tava rotunda de silicon si am dat la cuptorul preincalzit aprox. 30 de minute. Fiindca fiecare cuptor este diferit, faceti testul cu scobitoarea - introduceti scobitoarea in blat, dupa timpul estimat de coacere - daca iese curata, e semn ca blatul este facut.
Am scos blatul si l-am lasat la racit, apoi m-am ocupat de crema, mixand ingredientele. Crema isi mentine bine forma si nu e necesar sa o tinem la frigider.
Blatul l-am insiropat cu putina cafea facuta mai tare, in care am pus cateva picaturi de esenta de rom, apoi am ornat cu crema cu ajutorul unui posh.
Reteta se face super rapid, nu aveti nevoie de multe instrumente de bucatarie si nici nu aveti prea mult de spalat in urma. Tinuta la frigider, este un deliciu racoritor pentru zilele caniculare.
V-ar tenta sa incercati o reteta vegana?
Kiss Kiss.
Desi pe caldura aceasta nu imi arde sa aprind cuptorul, v-am ramas datoare cu o reteta cu bunatatile primite de la Meggle si Sweeteria. De Sweeteria ati mai auzit de la mine, insa cu Meggle nu am mai cochetat aici pe blog, ci doar in viata reala, fiindca sunt mereu de pus in cos cand vreau sa fac ceva dulce. Stiam, de cand am vazut produsele, ca voi face ceva ciocolatos, insa am fost in pana de idei multa vreme. M-am inspirat de pe Youtube, am o pasiune in ultima vreme sa urmaresc canale ce prezinta retete vegane (fara ingrediente de origine animala), si am vrut sa fie si ceva fara gluten, asa ca iata ce a iesit:
Asadar, mi-am pus sortul de gospodina, am dat drumul la cuptor sa se preincalzeasca la 180 grade Celsius si am ales din produsele primite cele necesare, pe langa care am mai adaugat niste ingrediente ce deja le aveam in casa:
Pentru blat avem nevoie de:
- 100 g de zahar (eu am folosit de cocos, insa puteti folosi ce doriti);
- 200 g amidon de porumb;
- 3 linguri cacao;
- 1/2 plic de praf de copt;
- un praf de sare;
- 75 g unt de arahide (puteti inlocui cu ulei);
- 200 ml lapte vegetal (eu am folosit crema de patiserie vegana Meggle, pentru un gust mai bogat);
- esenta de rom.
Pentru crema avem nevoie de:
- 250 g mascarpone Vegan Meggle ;
- 100 g banuti de ciocolata Sweeteria 70% cacao (topiti la microunde sau pe bain-marie);
- 50 g de zahar (eu am folosit de cocos, insa puteti folosi ce doriti).
Am inceput cu blatul si am amestecat ingredientele uscate (primele 5 din lista), apoi am pus peste untul de arahide si crema de patiserie. Am amestecat bine cu un tel, am pus intr-o tava rotunda de silicon si am dat la cuptorul preincalzit aprox. 30 de minute. Fiindca fiecare cuptor este diferit, faceti testul cu scobitoarea - introduceti scobitoarea in blat, dupa timpul estimat de coacere - daca iese curata, e semn ca blatul este facut.
Am scos blatul si l-am lasat la racit, apoi m-am ocupat de crema, mixand ingredientele. Crema isi mentine bine forma si nu e necesar sa o tinem la frigider.
Blatul l-am insiropat cu putina cafea facuta mai tare, in care am pus cateva picaturi de esenta de rom, apoi am ornat cu crema cu ajutorul unui posh.
Reteta se face super rapid, nu aveti nevoie de multe instrumente de bucatarie si nici nu aveti prea mult de spalat in urma. Tinuta la frigider, este un deliciu racoritor pentru zilele caniculare.
V-ar tenta sa incercati o reteta vegana?
Kiss Kiss.
17 comentarii
Yumiii, cat de bine arata acest desert, cu siguranta e mega gustos!
RăspundețiȘtergereÎn mod cert, mai ales ca e cu muuuuulta ciocolata! În perioada asta mai repede mananc ceva dulce decât mâncare, 😁😁😁
RăspundețiȘtergereArată delicios😍😍 Iarna îmi place să fac deserturi, o voi salva pentru atunci.
RăspundețiȘtergereArată minunat! Ce poftă mi-ai făcut! E aproape ora 22:00, însă eu mă gândesc doar la prăjituri! Sper să rezist și să nu atentez la frigider. Nu am o ciocolatoasă, dar ceva dulce tot aș găsi.
RăspundețiȘtergereDelicios. Ciocolata aia arata incredibil. Trebuie sa fac și eu aceasta rețetă. Mi a lăsat gura apa.
RăspundețiȘtergereIn weekend, cred ca voi incerca si eu aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereWow, ce bine arata! La gust prefer sa nu ma gândesc, îmi ploua în gura..
RăspundețiȘtergereVaiiii ce deliciu a iesit!!! Sunt curioasa ce gust are ca de aratat, arata wow
RăspundețiȘtergereLa cât de bine arată, nu am cum să rezist!
RăspundețiȘtergereDar pentru că este și sănătos, nu mai stau pe gânduri, mâine mă apuc de ”prăjiturit”!
Mulțumesc pentru rețetă!
Daca-i cu ciocolata, poa' sa fie si fara gluten si fara faina si fara orice altceva. Vreau si eu o portie ca-mi lasa gura apa!
RăspundețiȘtergereHabar nu aveam ca exista mascarpone vegan de la Meggle!
RăspundețiȘtergereArata delicios! Trebuie neaparat sa o incerc si eu, sigur ne-ar placea.
RăspundețiȘtergereDaca e cu ciocolata sigur e pentru mine, asa ca incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergereDoamne, ce-mi faci tu mie cu pozele astea! Arata genial si extrem de delicios, pe bune! Si mai e si sanatos.
RăspundețiȘtergereCe poftă mi-ai făcuut!! Arată super!
RăspundețiȘtergereOh, claudia!M-ai cucerit cu aceasta reteta! Chiar ma gandeam ce sa fac maine si iata raspunsul :)
RăspundețiȘtergerePana acum nu am incercqat o reteta de genul. M-ar tenta sa vad cum este
RăspundețiȘtergere