Cartea de pe noptiera - Lumina unui nou inceput (Agnes Martin-Lugand)

Buna dragilor,

Aceasta autoare am descoperit-o in urma cu un an si ceva, cand am dat din intamplare peste o carte a ei. Mi-a placut atat de mult felul in care scrie, simplu si elegant, usor de citit, incat am inceput sa urmaresc toata lista de carti scrisa de ea, pentru a mai bifa cateva. Cand am vazut pe Libris aceasta carte, am decis ca e bine sa ajunga rapid in posesia mea, si nu regret ca am facut asta.



Lumina unui nou inceput prezinta povestea lui Hortense, o femeie de 40 de ani, care traieste in Paris, detinand impreuna cu Sandro si Bertille, doi prieteni dragi, o scoala de dans si facand ceea ce o multumeste pe deplin, adica dans. Este indragostita de un barbat insurat, Aymeric, care ii impartaseste pasiunea, si traieste din plin aceasta poveste de iubire, insa ascunsi de lume si limitati de ceas si ochii care i-ar putea vedea impreuna. Desi stie ca nu este o relatie de viitor, ca nu s-a pus niciodata problema ca Aymeric sa isi paraseasca sotia si copiii pentru ea, femeia isi accepta asa situatia, traindu-si viata si facandu-si planurile in functie de programul iubitului.

Totul se schimba insa cand Hortense are un accident care pare sa ii puna cariera in pericol. Din femeia vioaie, plina de viata, amanta perfecta, ea devine umbra la ce a fost candva. Realizeaza atunci ca mereu va fi pe locul 2 pentru Aymeric si decide sa se retraga in Provence, in casa in care au trait parintii ei inainte sa moara, pentru a putea sa se refaca si sa isi puna ordine in ganduri.

Ajunsa acolo, descopera ca o sa fie nevoie de renovarea casei, asa ca accepta, la incurajarea unor prieteni de familie, sa inchirieze cateva camere turistilor, pentru a o ajuta in acest proces. Il intalneste astfel pe Elias, un barbat misterios, care pare sa fuga disperat de trecut. Contrastand intre un caracter neplacut si momente de o adevarata sensibilitate, Elias reuseste sa o faca pe Hortense sa priveasca astfel viata si optiunile pe care le are in fata, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal.

Insa Aymeric vine in Provence si ii da din nou lumea peste cap. Ce va face oare Hortense? Il va reprimi pe acesta in viata ei sau va incerca sa descopere secretele lui Elias, incercand sa dea o sansa unei relatii cu el? Va las pe voi sa descoperiti, poate asa va insig la mai multa lectura.

Voi ati citit aceasta carte? Va place cum scrie aceasta autoare?

Kiss Kiss.


Share:

9 comentarii

  1. N-am citit-o dar nu sună rău descrierea ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citit si nici nu am auzit de autoare pana acum, eu sunt mai pe genul fantasy insa e draguta si aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult stilul lui Agnes dar nu am citit inca aceasta carte. Insa eu si
    Hortense avem aceeasi varsta asa ca ar fi cazul sa o citesc. :)Eu cred ca il va alege pe Elias.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am observat ca e foarta populara aceasta autoare, insa eu nu am reusit sa citesc nimic. Ma tenteaza multe carti scrise de ea, asta pentru ca le am tot vazut pe retelele de socializare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi place stilul, cred că mi-ar plăcea să citesc cartea.
    Deși pe noptiera/măsuța mea s-au adunat ceva cărți, trebuie să o caut și pe aceasta.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceasta carte o tin pentru vacanta de vara, sa o citesc pe plaja.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit si eu cartea si mi-a placut tare mult

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi place cum scrie autoarea. Sunt lecturi lejere, relaxante. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Uau, ce subiect interesant! Mi-ar placea si mie sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere