Cartea de pe noptiera - Forma apei ( Guillermo del Toro, Daniel Kraus)


Buna dragilor,

Astazi va voi vorbi despre ultima carte pe care am citit-o si anume Forma apei, scrisa de doi autori, Guillermo del Toro si Daniel Kraus. Recunosc, nu stiam ca este aparuta cartea si la noi, insa cand am vazut-o pe Libris, am stiut ca trebuie sa fie a mea.  Exista si ecranizare dupa aceasta carte, ecranizare cu multe nominalizari si multe premii importante castigate. Filmul inca nu l-am vazut, planuiesc sa il vad in acest weekend, insa astazi discutam despre lectura, asa ca ar fi momentul sa ma pun pe povestit.



Actiunea are loc in Baltimore, in anul 1962, cand Elisa Esposito, o femeie muta, provenita de la un orfelinat, traieste o viata plina de monotonie. Este femeie de serviciu in schimbul de noapte la Centrul de Cercetari Aerospatiale Occam, unde fiecare tura este la fel de plictisitoare ca si viata ei.Totul se schimba intr-o noapte cand, intr-o zona ultrasecurizata a Centrului, vede ceva ce nu ar trebui: Deus Branquia, un specimen inspaimantator, un om-amfibie vanat din Amazon si adus acolo pentru cercetari.  Desi este speriata la inceput, isi da repede seama ca acea creatura este foarte inteligenta si asemanatoare cu ea, ambii fiind diferiti si neintelesi de lume. Incepe sa se apropie de el si isi da seama, oricat de ciudat ar parea, ca incepe sa il indrageasca.

Intr-o noapte aude insa o conversatie intre Richard Strickland, colonelul care l-a vanat si adus acolo pe omul-amfibie si Bob Hoffstetler, un spion rus sub acoperire, si afla ca s-au dat ordine ca omul-amfibie, deja maltratat si chinuit, sa fie omorat, pentru a se putea face cercetari mai amanuntite. In acel moment stie ce are de facut: sa il rapeasca si sa il scape de la crunta soarta, asa ca, ajutata de Giles, vecinul ei, de Zelda, colega de munca si prietena sa adevarata si de ponturile oferite de Bob, reuseste sa il scoata din laboratorul in care este tinut captiv si il duce acasa la ea, unde dragostea dintre ei infloreste. ;)

Colonelul Stickland este foarte furios din cauza disparitiei omului-amfibie, pe care il considera biletul sau de iesire din viata militara, asa ca reuseste sa afle unde se ascunde si se duce dupa el. Elisa isi da seama ca singurul mod in care poate sa ii salveze viata omului-amfibie mult iubit este sa il lase sa se intoarca inapoi in apa, asta insemnand sa renunte la el. Il duce la docuri, pregatita sa faca cel mai mare sacrificiu din viata ei, insa Stickland este pe urmele lor, decis sa il omoare pe Deus Branquia si sa termine odata toata nebunia.

Se va intoarce Deus Branquia inapoi la viata lui acvatica, acum ca a descoperit iubirea impreuna cu Elisa? Va reusi oare Stickland sa isi duca pana la capat planul criminal? Va las pe voi sa descoperiti, ca de obicei. Cartea Forma Apei o gasiti pe Libris,  si nu uitati de campania lor, #respectyourself - gasiti timp pentru voi, gasiti timp pentru lectura!

Voi ati citit cartea? Cum vi s-a parut?

Kiss Kiss.

Share:

23 comentarii

  1. Nu am citit aceasta carte, dar dupa descrierea ta pare tare faina 😁

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citit-o, frumoasa recenzie😍💙

    RăspundețiȘtergere
  3. Mvai, nu stiam ca e si carte!
    Eu am vazut filmul- genial!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta imi va face plcere sa o citesc. Pare a carte interesanta si am retinut acest itlu pentru o viitoare lectura.

    RăspundețiȘtergere
  5. multumim de recenzie, nu stiam de carte

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mi-a ”cazut in mana” aceasta carte, insa pare asa de intresantaaa!

    RăspundețiȘtergere
  7. O carte interesantă, mă atrage și titlul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de tare pare sa fie cartea! M-ai convins sa o citesc! Uh...ce actiune interesanta! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit si eu cartea cu placere. Un subiect interesant, toata cartea e plina de actiune - o lectura facila pe care o recomand de fiecare data si eu pentru vacante!

    RăspundețiȘtergere
  10. nu am citit cartea, am inceput acum o serie noua dar o trec pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte faina e coperta. Din pacate, eu nu reusesc sa ma incadrez in timp si cu cititul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bine sunã cartea!! Am tot auzit de ea. Vreau să o citesc și eu și să văd filmul. 😍😍😍

    RăspundețiȘtergere
  13. Vai ce tare si eu o vreau, am citit si filmul si mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Wow, ce interesant pare subiectul. Cartea nu am citit-o, dar măcar filmul aș vrea să-l văd.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai auzisem de cartea asta. Pare chiar interesanta. O pun si eu pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pare interesanta. Imi place mult coperta cartii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Waa cât de mult m-a captivat cartea aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  18. N-am citit cartea, dar recenzia ta mi s-a parut interesanta

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu am citit cartea insa o notez pentru cititul in vacanta...pare o lectura buna

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu stiam de cartea asta pana acum. dar mi-a placut recenzia ta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am văzut filmul înainte, din păcate. Însă eu nu am nicio problemă să citesc cărțile după ce văd filmul, așa că, cu siguranță o voi face

    RăspundețiȘtergere