Cum sa alegi online parfumul care sa te reprezinte


Buna fetelor, 

Astazi vom face si putina istorie pe blog si vom discuta despre parfumuri, arome si esente. Parfumeria, sau arta prepararii parfumurilor, a luat nastere in Mesopotamia antica si Egipt, cand extrasele frumos mirositoare erau folosite in ritualurile si ceremoniile relgioase, pentru a se crea o legatura mai puternica intre om si divinitate, aduse drept ofranda zeitatilor pentru a le imbuna. In acele timpuri, tamaia, smirna, mirul si diferitele uleiuri aromatice, precum cel de scortisoara, se considerau a fi mai pretioase decat aurul. In jurul anului 3000 i.c, regina Hatshepsut a Egiptului a fost prima persoana care a folosit parfumul in scopuri personale, trimitandu-si supusii sa adune flori si arome precum cele folosite in cazul ritualurilor. 




De atunci si pana acum, in mai bine de 5.000 de ani, parfumurile au evoluat semnificativ. Exista parfumuri clasificate in functie de concentratia lor, pornind de la umilele ape de solide, cu aproximativ 1% concentratie de compusi aromatici, ape de colonie (2-3%), ape de toaleta cu o concentratie de 5-20%, ape de parfum, cu 10-30% compusi aromatici la extrasele de parfum, la 20-40% concentratie.

 De asemenea, parfumurile se diferentiaza si in functie de aromele pe care le emana: florale - dominate de prezenta unei sau mai multor flori, chypre - cu acorduri de bergamota, muschi si patchiouli, aldehidice - cu o nota picanta, precum celebrul Channel No.5, fougere - cu arome precum cele de lemn, cumarin sau lavanda, piele - un amestec de miere, tutun, lemn si gudron de lemn, lemnoase - pe baza de lemn de santal sau cedru, orientale - cu note de vanilie, camfor si rasini si citrice.

Cum alegem insa un parfum, mai ales daca dorim sa il cumparam online, prins intr-o oferta buna, si nu avem posibilitatea sa il mirosim, sa vedem ce arome are? Cea mai simpla metoda este sa cautam recenzii parfumuri, si sa citim tot ce se poate despre acel produs. Astfel, putem afla cine a semnat acel produs, in ce an s-a lansat, ce arome are si cui se adreseaza. De asemenea, aflam notele dominante ale parfumului, rezistenta lui, ba chiar putem gasi si parerile persoanelor care l-au incercat.

Dupa umila mea parere, parfumurile sunt ca si hainele din garderoba, si trebuie schimbate in functie de sezon. Primavara si vara tind catre ape de toaleta, arome mai light, mai lejere, florale si fructate, care sa fie in ton cu starea de spirit si caldura de afara, si sa nu ma oboseasca purtarea lor. In sezonul rece, toamna si iarna, ma indrept catre ape de parfum mai puternice, chypre si orientale, care sa imi lase o senzatie de caldura atunci cand le port.

Exista parfumuri semnatura, care "vin ca turnate" persoanei care le poarta. Chiar daca aceasta tipologie de parfum este mai greu de gasit, nu este totusi imposibil. Daca incercati sa gasiti parfumul ideal pentru un cadou, atunci lucrurile se complica putin, deoarece este mai dificil sa preziceti  toate aspectele care ar duce la desemnarea unui astfel de parfum. Va puteti inspira totusi din viata persoanei vizate - ce muzica prefera, ce arome adora in bucatarie, ce filme urmareste, cat de des foloseste parfum, ce locuri de vacanta preferate are, ce arome prefera, la ce se gandeste cand simte aroma favorita.

Voi cum alegeti parfumul online, daca nu aveti posibilitatea sa il mirositi?

Kiss Kiss.




Share:

12 comentarii

  1. eu merg de obicei in magazin, incerc si dupa imi comand online ofertele sunt mult mai bune cateodata

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu merg in magazin si il testez dupa ce caut pe net compozitii care ma atrag, dar cumparaturile le fac exclusiv online, preturile mi se pare mai bune decat in magazinele fizice :)

    RăspundețiȘtergere
  3. rar aleg in functie de ce zic altii despre ele. eu ma duc intr-un magazin si testez apoi le caut online pe cele care imi plac :D

    RăspundețiȘtergere
  4. De cativa ani nu folosesc parfum pentru ca degeaba imi place mie cum miroase pe tester ca pe mine isi schimba total parfumul si nu intr-un mod placut. Dar am luat cadouri de pe net si am ales pur si simplu dupa sticla. Care mi-a placut mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu merg in dutty free pentru a mirosi parfumuri si a gasi cele mai bune oferte si daca acestea sunt inexistente apelez la online! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Aleg după numele parfumului și experiența din trecut cu acel parfum.

    RăspundețiȘtergere