3 metode de curatare a buretilor de machiaj


Buna fetelor,

In ultima vreme, una din cele mai placute ocupatii in timpul liber este Youtube. Unele dintre cele mai satisfacatoare videoclipuri sunt ( si nu radeti de mine), cele in care se prezinta curatarea bureteilor de machiaj. Imi place sa caut noi metode de curatare a bureteilor, si sa vad care este cea mai eficienta, sa vad cum curg rauri-rauri de fond de ten din acestia. Eu imi curat bureteii de fiecare data cand ii folosesc, si va recomand sa faceti si voi la fel!

Pozele pentru aceasta postare le-am facut de vreo 3 luni, deci scuzati diferentele de umbre pe ele. Am avut 3 buretei de machiaj, folositi cu acelasi produs, dar curatati in diferite moduri. Va anunt de la inceput, voi face abuz de cuvantul "buretel" 😏 In plus, mentionez ca cele 3 personaje principale au fost luate de pe site-uri chinezesti.


1. Curatarea cu sapunul solid - cea mai eficienta metoda de curatare, dupa parerea mea. Tot ce aveti nevoie pentru aceasta metoda de curatare este un sapun solid, de preferabil alb, apa calduta si un buretel murdar.


Se hidrateaza foarte bine buretelul sub jetul de apa calda, apoi se freaca usor de sapunul umezit in prealabil. Recomand un sapun alb, deoarece puteti vedea cum iese machiajul din buretel. Se clateste buretelul cu apa calda si se repeta operatiunea, pana cand buretelul este curat, iar apa de la clatire ramane limpede.


2. Curatarea cu o combinatie de apa micelara si ulei demachiant - aceasta metoda este considerata a fi deep cleansing, pentru petele vechi de machiaj. Eu am ales pentru acest mod de curatare celebrul ulei demachiant de la Balea, care mie nu mi-a placut deloc si o apa micelara de la Auchan, care nu se mai potrivea cu tenul meu.


Aceasta metoda dureaza mai mult timp si presupune combinarea celor doua produse, care vor forma o emulsie, si tinerea buretelului patat in acea solutie vreo 10 minute. Dupa ce se inmoaie bine, urmeaza masarea emulsiei in produs si clatirea temeinica. Aceasta metoda este a doua in ordinea eficientei, din cate se observa, si trebuie repetata de cateva ori pentru a elimina toate reziduurile din buretel.


3. Curatarea cu gelul de curatare/ sapun lichid - una dintre cele mai utilizate metode, din cate am observat, dar una din cele mai ineficiente, cel putin in cazul meu.


Metoda este simpla - se hidrateaza sub jetul de apa calda buretelul, se aplica putin gel de curatare/sapun lichid, se maseaza bine buretelul, se clateste temeinic. Se repeta de cate ori este nevoie.


Concluzii: Cea mai simpla, mai rapida si mai ieftina metoda de curatare o reprezinta prima, cea cu sapunul solid, si este metoda care este castigatoare, in mod detasat. Un sapun gasiti si pana intr-un leu, nu va trebuie unul scump si va tine cam 3 luni de folosire zilnica (doar la curatarea bureteilor, nu si la alte curatari ale altor chestii 😃). Stiu ca este atat sapun cat si solutie speciala de la Beauty Blender, dar pretul lor mi se pare exagerat. De asemenea, nu uitati sa puneti bureteii la uscat intr-un loc bine aerat, sa nu prinda mucegai.

Voi cum va curatati bureteii de machiaj?

Kiss Kiss.


Share:

46 comentarii

  1. Multumesc pentru sfaturile foarte utile, marturisesc ca eu am ales sa-i schimb atunci cand erau deteriorati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincera sa fiu nu am folosit pana acum bureteii de curatare a machiajului, dar cand am sa incerc cu siguranta am sa-i curat cu sapun.

    RăspundețiȘtergere
  3. daa si eu tot prima o folosesc, rapid, simplu economic :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt total de acord cu tine!Si mie prima metoda mi se parea cea mai eficienta si cea mai ieftina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sfaturile tale sunt foarte utile.
    Le voi aplica in cazul in care voi reusi sa ma incumet si sa investesc intr-un buretel de acest gen. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fake-uri, dar si unul de la Oriflame. Nu ma incumet nici eu :*

      Ștergere
  6. eu nu folosesc buretei de machiaj :D m-ai prins!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu il curat in general cu clenserul de fata, desi am vazut ca a ramas patat din cauza fondului de ten si nu mia iese cu nimic :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ii curat cu sapun lichid si sapun solid, fac o combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  9. E o mare problemă cu accesoriile pentru make-up, deoarece trebuie să fie în permanență curate. Eu aleg, de multe ori, să la înlocuiesc. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu l-am spalat pe al meu mereu cu texturi lichide, nu m-am gandit sa incerc alta varianta. Merci de pont, o sa o incerc pe cea cu sapunul solid. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Apa si sapunul face minuni ca de fiecare data, din punctul meu de vedere

    RăspundețiȘtergere
  12. Prima metoda e cea mai simpla si comoda. Apa si sapunul nu dau gres niciodata. Utile sfaturi! :-*

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu greu reusesc sa curat beautyblender-ul, mai ales daca folosesc fond de ten cu acoperire mare. Am gasit o formula speciala cu ulei de masline si sapun de vase si iese ca nou.

    RăspundețiȘtergere
  14. eu nu am folosit niciodata astfel de buretei :), e de rau?

    RăspundețiȘtergere
  15. Parerea mea ar fi asa. Bureteii de la Real Tehnique sau Ebelin se curata usor cu sapun lichid si metoda este tare eficienta. Eu nu folosesc sapun solid si nu am incercat cu sapun solid. In schimb am un buretel de la o paleta corectoare luata de pe dresslink si acela se curata greu cu orice l-as spala.
    Am sa incerc si metoda ta si sa vad ce rezultate da

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cei mentionat de tine nu i-am incercat, o sa mai caut Ebelinul, poate il gasesc :D

      Ștergere
  16. Sa fiu sincera eu am aplicat doar a treia varianta. Uneori se curata perfect, alteori raman urme de ma crizeaza maxim. Depinde de ce bb cream folosesc. Acum am unul care ma enerveaza maxim pentru ca lasa urme pe burete oricat l-as spala eu. Eu nu am sapun solid in casa, dar deseara aplic varianta 2 poate am noroc si scap de petele vechi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am renuntat ani buni la sapun solid, dar in ultima vreme a reaparut in casa.

      Ștergere
  17. citeam azi la o tipa ca nu a reusit sa il curete decat cu Fairy (asta chiar la recomandarea angajatelor dintr-un magazin).

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu le-as folosi pe ultimele doua. Produsele alea le pun eu pe ten. Lasa ca e bun si sapunul. :-)))

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu nu am inca minune de buretel asa. Dar imi place la nebunie sa vad cum se curata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fake-uri, nu prea ma lasa inima si buzunarul sa dau bani pe cel original. La cat ma machiez eu!

      Ștergere
  20. Eu folosesc sampon de obicei. Si brush Egg, dar usor...sa nu se deterioreze buretelul. Am incercat si celebra varianta cu detergent de vase si ulei de ceva...dar nu a iesit definitv. Poate imi voi cumpara un sapun special pentru pensule.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu sampon n-am incercat niciodata, sunt curioasa! Egg Brush folosesc doar la pensule, cred ca ar fi prea agresiv cu buretelul!

      Ștergere
  21. Ultimul buretel e de la Make-up Revolution? Am si eu unul. Si tot metoda cu sapunul solid mi se pare cea mai eficienta si rapida.

    RăspundețiȘtergere
  22. Materialul acesta este foarte util pentru mine. Mi-am cumparat recent un buretel, insa nu l-am folosit deocamdata. Ma tot gandeam la cum o sa-l curat fara sa-l stric/deteriorez. Am citit ca unele fete folosesc chiar si detergent de vase pentru curatarea lui si ca ar fi o metoda ok si asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit si eu de detergent de vase, mai ales in combinatie cu ulei de masline.

      Ștergere