3 metode de curatare a buretilor de machiaj
Buna fetelor,
In ultima vreme, una din cele mai placute ocupatii in timpul liber este Youtube. Unele dintre cele mai satisfacatoare videoclipuri sunt ( si nu radeti de mine), cele in care se prezinta curatarea bureteilor de machiaj. Imi place sa caut noi metode de curatare a bureteilor, si sa vad care este cea mai eficienta, sa vad cum curg rauri-rauri de fond de ten din acestia. Eu imi curat bureteii de fiecare data cand ii folosesc, si va recomand sa faceti si voi la fel!
Pozele pentru aceasta postare le-am facut de vreo 3 luni, deci scuzati diferentele de umbre pe ele. Am avut 3 buretei de machiaj, folositi cu acelasi produs, dar curatati in diferite moduri. Va anunt de la inceput, voi face abuz de cuvantul "buretel" 😏 In plus, mentionez ca cele 3 personaje principale au fost luate de pe site-uri chinezesti.
1. Curatarea cu sapunul solid - cea mai eficienta metoda de curatare, dupa parerea mea. Tot ce aveti nevoie pentru aceasta metoda de curatare este un sapun solid, de preferabil alb, apa calduta si un buretel murdar.
Se hidrateaza foarte bine buretelul sub jetul de apa calda, apoi se freaca usor de sapunul umezit in prealabil. Recomand un sapun alb, deoarece puteti vedea cum iese machiajul din buretel. Se clateste buretelul cu apa calda si se repeta operatiunea, pana cand buretelul este curat, iar apa de la clatire ramane limpede.
2. Curatarea cu o combinatie de apa micelara si ulei demachiant - aceasta metoda este considerata a fi deep cleansing, pentru petele vechi de machiaj. Eu am ales pentru acest mod de curatare celebrul ulei demachiant de la Balea, care mie nu mi-a placut deloc si o apa micelara de la Auchan, care nu se mai potrivea cu tenul meu.
Aceasta metoda dureaza mai mult timp si presupune combinarea celor doua produse, care vor forma o emulsie, si tinerea buretelului patat in acea solutie vreo 10 minute. Dupa ce se inmoaie bine, urmeaza masarea emulsiei in produs si clatirea temeinica. Aceasta metoda este a doua in ordinea eficientei, din cate se observa, si trebuie repetata de cateva ori pentru a elimina toate reziduurile din buretel.
3. Curatarea cu gelul de curatare/ sapun lichid - una dintre cele mai utilizate metode, din cate am observat, dar una din cele mai ineficiente, cel putin in cazul meu.
Metoda este simpla - se hidrateaza sub jetul de apa calda buretelul, se aplica putin gel de curatare/sapun lichid, se maseaza bine buretelul, se clateste temeinic. Se repeta de cate ori este nevoie.
Concluzii: Cea mai simpla, mai rapida si mai ieftina metoda de curatare o reprezinta prima, cea cu sapunul solid, si este metoda care este castigatoare, in mod detasat. Un sapun gasiti si pana intr-un leu, nu va trebuie unul scump si va tine cam 3 luni de folosire zilnica (doar la curatarea bureteilor, nu si la alte curatari ale altor chestii 😃). Stiu ca este atat sapun cat si solutie speciala de la Beauty Blender, dar pretul lor mi se pare exagerat. De asemenea, nu uitati sa puneti bureteii la uscat intr-un loc bine aerat, sa nu prinda mucegai.
Voi cum va curatati bureteii de machiaj?
Kiss Kiss.
Tags:
claudia's choice
cum sa cureti buretele de machiaj
metode de curatare a buretilor de machiaj
review
46 comentarii
Multumesc pentru sfaturile foarte utile, marturisesc ca eu am ales sa-i schimb atunci cand erau deteriorati.
RăspundețiȘtergereSi eu ii schimb cand se deterioreaza, dar ii spal zilnic.
ȘtergereSincera sa fiu nu am folosit pana acum bureteii de curatare a machiajului, dar cand am sa incerc cu siguranta am sa-i curat cu sapun.
RăspundețiȘtergereMi se pare ca ajuta mult bureteii.
Ștergeredaa si eu tot prima o folosesc, rapid, simplu economic :)
RăspundețiȘtergereMa bucur!
ȘtergereSunt total de acord cu tine!Si mie prima metoda mi se parea cea mai eficienta si cea mai ieftina!
RăspundețiȘtergereAcum doar asta o folosesc!
ȘtergereSfaturile tale sunt foarte utile.
RăspundețiȘtergereLe voi aplica in cazul in care voi reusi sa ma incumet si sa investesc intr-un buretel de acest gen. :)
Eu am fake-uri, dar si unul de la Oriflame. Nu ma incumet nici eu :*
Ștergereeu nu folosesc buretei de machiaj :D m-ai prins!
RăspundețiȘtergereBun asa! Mie mi se par foarte utili pentru blending!
Ștergereeu il curat in general cu clenserul de fata, desi am vazut ca a ramas patat din cauza fondului de ten si nu mia iese cu nimic :(
RăspundețiȘtergereIncearca prima sau a doua varianta, poate iese!
ȘtergereEu ii curat cu sapun lichid si sapun solid, fac o combinatie.
RăspundețiȘtergereSi asta e o varianta. O sa incerc si eu!
ȘtergereE o mare problemă cu accesoriile pentru make-up, deoarece trebuie să fie în permanență curate. Eu aleg, de multe ori, să la înlocuiesc. :))
RăspundețiȘtergereSi eu le inlocuiesc, la 2-3 luni, dar le spal in fiecare zi!
ȘtergereEu l-am spalat pe al meu mereu cu texturi lichide, nu m-am gandit sa incerc alta varianta. Merci de pont, o sa o incerc pe cea cu sapunul solid. :)
RăspundețiȘtergereMie nu mi se par prea eficiente cele lichide!
ȘtergereApa si sapunul face minuni ca de fiecare data, din punctul meu de vedere
RăspundețiȘtergereMare dreptate ai :D
ȘtergerePrima metoda e cea mai simpla si comoda. Apa si sapunul nu dau gres niciodata. Utile sfaturi! :-*
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-au placut!
ȘtergereEu greu reusesc sa curat beautyblender-ul, mai ales daca folosesc fond de ten cu acoperire mare. Am gasit o formula speciala cu ulei de masline si sapun de vase si iese ca nou.
RăspundețiȘtergereAm auzit, dar n-am incercat. Maine incerc, garantat!
ȘtergerePe prima o folosesc si eu :)
RăspundețiȘtergereSe pare ca e cea mai de efect!
Ștergereeu nu am folosit niciodata astfel de buretei :), e de rau?
RăspundețiȘtergereNu e de rau :) Dar bureteii fac o mare diferenta!
ȘtergereParerea mea ar fi asa. Bureteii de la Real Tehnique sau Ebelin se curata usor cu sapun lichid si metoda este tare eficienta. Eu nu folosesc sapun solid si nu am incercat cu sapun solid. In schimb am un buretel de la o paleta corectoare luata de pe dresslink si acela se curata greu cu orice l-as spala.
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si metoda ta si sa vad ce rezultate da
Pe cei mentionat de tine nu i-am incercat, o sa mai caut Ebelinul, poate il gasesc :D
ȘtergereSa fiu sincera eu am aplicat doar a treia varianta. Uneori se curata perfect, alteori raman urme de ma crizeaza maxim. Depinde de ce bb cream folosesc. Acum am unul care ma enerveaza maxim pentru ca lasa urme pe burete oricat l-as spala eu. Eu nu am sapun solid in casa, dar deseara aplic varianta 2 poate am noroc si scap de petele vechi.
RăspundețiȘtergereSi eu am renuntat ani buni la sapun solid, dar in ultima vreme a reaparut in casa.
Ștergereciteam azi la o tipa ca nu a reusit sa il curete decat cu Fairy (asta chiar la recomandarea angajatelor dintr-un magazin).
RăspundețiȘtergereSi asta ar fi o varianta
ȘtergereNu le-as folosi pe ultimele doua. Produsele alea le pun eu pe ten. Lasa ca e bun si sapunul. :-)))
RăspundețiȘtergereE bun si ieftin!
ȘtergereEu nu am inca minune de buretel asa. Dar imi place la nebunie sa vad cum se curata :))
RăspundețiȘtergereEu am fake-uri, nu prea ma lasa inima si buzunarul sa dau bani pe cel original. La cat ma machiez eu!
ȘtergereEu folosesc sampon de obicei. Si brush Egg, dar usor...sa nu se deterioreze buretelul. Am incercat si celebra varianta cu detergent de vase si ulei de ceva...dar nu a iesit definitv. Poate imi voi cumpara un sapun special pentru pensule.
RăspundețiȘtergereCu sampon n-am incercat niciodata, sunt curioasa! Egg Brush folosesc doar la pensule, cred ca ar fi prea agresiv cu buretelul!
ȘtergereUltimul buretel e de la Make-up Revolution? Am si eu unul. Si tot metoda cu sapunul solid mi se pare cea mai eficienta si rapida.
RăspundețiȘtergereToate sunt de pe site-uri chinezesti!
ȘtergereMaterialul acesta este foarte util pentru mine. Mi-am cumparat recent un buretel, insa nu l-am folosit deocamdata. Ma tot gandeam la cum o sa-l curat fara sa-l stric/deteriorez. Am citit ca unele fete folosesc chiar si detergent de vase pentru curatarea lui si ca ar fi o metoda ok si asta.
RăspundețiȘtergereAm auzit si eu de detergent de vase, mai ales in combinatie cu ulei de masline.
Ștergere