Sifonul de pardoseala sau cum sa nu mai infunzi scurgerea de la cabina de dus (GP)


Un trend ascendent si apreciat de altfel de publicul larg este cel al sifoanelor cu montare in pardoseala. Oricine detine experienta in domeniu stie deja ca un astfel de articol trebuie instalat inainte de a turna pardoseala, iar cei care nu au experienta ar trebui sa se documenteze inainte de a realiza orice lucrare.



Pasii care trebuie parcursi in acest sens sunt explicati si de specialisti in domeniu. Spre exemplu pe www.rigolesifoane.ro vei gasi cateva detalii care te vor ajuta in acest sens. Pe scurt, sifonul trebuie fixat perfect in pozitia optima, dupa care trebuie sa ai in vedere realizarea pantei spre acesta, cand torni pardoseala. Astfel ai toate sansele sa eviti stationarea apei. Despre unghiul respectivei pante trebuie sa stii ca e ideal sa fie direct proportional cu debitul de apa ce urmeaza sa se scurga prin sifon.
Regula de aur in montarea sifonului: asigura-te ca realizezi o panta cat mai uniforma, una care porneste din toate colturile baii, respectiv a incaperii cu pricina.

De asemenea un pas important pe care va trebui sa il realizezi este cel de hidroizolare a sifonului din pardoseala. Pot spune despre aceasta operatie ca deja este la alt nivel, intrucat de ea depinde sa scapi de problema infiltratiilor, a scurgerilor care ar conduce spre o deteriorare prematura a pardoselii. Sa nu mai vorbim despre deranjul pe care il vei provoca vecinilor daca locuiesti la bloc.

Un sifon pardoseala montat corect, completat cu accesoriul potrivit, te va scuti si de mirosurile neplacute despre care auzi. Un ajutor in acest sens este garda hidraulica antimiros. Este usor demontabila si se poate curata rapid.

Ce optiuni ai in ceea ce priveste sifonul de pardoseala?

O atentie tot mai are castiga astazi acele modele care vin in dotare cu grila de inox. Sunt preferate pentru cele doua calitati ale sale: antirefulare si antimiros. Le gasesti in portofoliul specialistilor Iperinox, pe site-ul mentionat la inceput. Acestea sunt dotate si cu sita pentru par si alte impuritati. In cazul modelelor de sifoane silver ai avantajul gulerului specific, ce face ca scurgerea sa se desfasoare optim. Avantajul este ca pot fi montate in spatiile in care tevile de scurgere nu iti permit montarea sifonului intr-o pozitie fixa. Materialul grilei este cel care favorizeaza o igiena optima in baie, avantajul tau fiind ca poti alege intre cele patrate, triunghiulare sau dreptunghiulare. Poti alege si rigole cu suport pentru gresie sau ceramica daca vrei sa le camuflezi perfect in baie.

Si varianta metalica este valabila. Un sifon de pardoseala metalic te va atrage prin faptul ca prezinta durabilitate, comparativ cu modelele din plastic, spre exemplu. Cand nu folosesti dusul, poti aplica un capac pentru sifon, care sa impiedice mirosurile neplacute sa patrunda in interior. In orice caz, te poti orienta si dupa sifoane cu garda hidraulica antimiros, cele demontabile care permite o curatare facila.
Nu sunt singurele modele dintre care poti sa alegi. Gasesti mai multe tipuri de sifoane pe site-ul specialistilor, rigolesifoane.ro de unde poti comanda ceea ce ti se potriveste.

Share:

0 comentarii