Cartea de pe noptiera - Placinta e dulce la sfarsit (Alan Bradley)

Buna dragilor,

Astazi va aduc in prin plan una din cartile citite in luna trecuta. Desi pana acum nu am mai auzit de acest autor, am fost intrigata de poza de pe coperta si de descrierea facuta, asa ca m-a atras si am decis sa o citesc. Cartea vine de pe Targul Cartii, un site de anticariat, unde gasiti carti noi, citite o data sau mult citite, la un pret foarte bun. Asta asa, ca un pont, sa nu se mai planga lumea ca e scump sa citesca, cartile incepand de la 3 lei.



Cartea o are in prin plan pe Flavia de Luce, o fetita de 11 ani, pasionata de chimie si de otravuri, pe care le testeaza fara nerusinare pe surorile ei mai mari. Actiunea are loc in vara anului 1950, in Anglia, si totul incepe intr-o seara cand Flavia vede un necunoscut in casa, necunoscut cu care tatal sau are o discutie foart neplacuta, de unde reiese ca cei doi au fost complici la o crima in tineretile lor. Lucrurile se precipita in zori, cand fetita gaseste cadavrul necunoscutului in gradina, iar colonelul de Luce, tatal ei, devine prim suspect.

Incercand sa isi scape tatal de inchisoare, sau mai rau, de spanzuratoare, Flavia incepe sa investigheze, pornind de la ce a auzit ca s-a petrecut in trecut. Fetita e geniala, clar! Tinand cont ca pe atunci nu exista nici Google, nici telefoane mobile, ea incepe cu biblioteca, si ajunge sa discute cu directori. intra in locuri nepermise, incearca sa pacaleasca chiar si politia.

Afla ca totul a inceput cand tatal ei era elev la Greyminster, si avea un anturaj foarte colorat. De la prieteni foarte buni, elevii devin ca niste necunoscuti atunci cand un profesor este banuit ca s-a sinucis, iar o marca postala foarte importanta, cu chipul Reginei Victoria, dispare.

Dand dovada de perseverenta si inteligenta peste limita, Flavia reuseste nu doar sa descopere cine este criminalul necunoscutului, ci si metoda crimei, ba chiar mai mult, si adevarul despre profesorul sinucis si timbrul pierdut. Daca vreti sa aflati cat de brici poate fi mintea uui copil de 11 ani, ce poate aduce impreuna un copil dezradacinat si un tata mai mereu absent, cat si secretul unei placinte dulci, va recomand sa cititi "Placinta e dulce la sfarsit". PS: Asta e prima carte din serie, deci sanse mari sa mai vedeti recenzii de la acest autor pe aici.

Ati citit aceasta carte? V-ar tenta?

Kiss Kiss.

Share:

9 comentarii

  1. Pare interesanta. Imi place genul acesta de carti. Mi-a notat-o si eu. Poate reusesc s-o citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citit cartea dar povestea m-ar tenta si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ce titlu interesant pentru o poveste atat de trista. Sigur e cu final fericit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare o carte destul de interesanta si mi-ai facut pofta de placinta 😝

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, mi se pare foarte interesant firul narativ, n am mai vazut o carte de genul.

    RăspundețiȘtergere
  6. E super super cartea! Mai e și Hering rosu cu muștar de la același autor, în rest nu știu dacă mai sunt traduse la noi

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se pare o vcarte interesanta. Chiar imi doresc s-o citesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Titlul si coperta ma ducea cu gandul la o altfel de poveste. Totuși imi place subiectul desi e o poveste trista

    RăspundețiȘtergere
  9. Uneori copii vad ceea ce adultii nu reusesc sau refuza sa vada.

    RăspundețiȘtergere