Cartea de pe noptiera - Sadie ( Courtney Summers)

Buna dragilor,

In ultima vreme am cam citit carti de dragoste si fictiune, insa nu am uitat de o categorie foarte draga mie, si anume thriller. Daca cartile din priemele categorii le citesc pentru relaxare, recunosc ca pe cele din urma le citesc si majoritatea imi raman infipte in suflet si in creier, de unde greu mai ies.

O astfel de carte este si Sadie, pe care am ales-o dupa coperta, intr-o zi cand ma uitam eu pe Libris si mai adaugam carti in wishlist. Eram in cautare de o carte buna, si am gasit una extraordinara.



Cartea este scrisa intr-o combinatie de podcast si naratiune si spune povestea lui Sadie, o fata de aproape 20 de ani, care dispare de acasa pentru a-si face dreptate. Un prezentator de radio afla povestea fetei, si incearca sa o gaseasca si sa o aduca acasa, inainte de a fi prea tarziu. Povestea este spusa pe doua planuri, atat de catre jurnalist, cat si din punctul de vedere al fetei, la o distanta de cateva luni intre ele, lucru care face toata actiunea mai dramatica, iar suspansul tine cititorul cu sufletul la gura.

Inca din copilarie, a avut o viata crunta - nascuta de o mama drogata, care schimba barbatii in functie de cine avea mai mule droguri sau mai multi bani pentru acest viciu, Sadie n-a simtit niciodata dragostea parinteasca, fiind mai mult crescuta de o vecina in varsta. Totul se schimba cand apare pe lume Mattie, surioara ei, care devine prioritatea numarul unu pentru Sadie si catre care isi indreapta toata dragostea, tinand loc atat de sora, cat si de mama. Inventeaza mereu scuze pentru mama lor si Mattie nu realizeaza problema femeii cu drogurile.

Lucrurile se complica atunci cand Claire, mama fetelor, pleaca de acasa si le lasa singure, iar Sadie trebuie sa isi sacrifice viitorul pentru a face in asa fel incat sora sa nu simta lipsa mamei. Insa Mattie vrea la mama ei, si intr-o incercare de a ajunge la LA, unde credea ca aceasta locuieste, se urca in masina cu cine nu trebuie si este ucisa.

Macinata de vina, Sadie pleaca pe urmele vinovatului cu un singur scop - sa il omoare pe barbatul care i-a ucis sora. Cu ajutorul  flash-back-urilor, aflam ca vinovatul este unul din barbatii adusi acasa de mama lor, unul diferit, care nu se droga, dar care cauta femei vulnerabile, singure cu copii, copii de care abuza. Investigatia jurnalistului aduce si mai multa lumina in caz, iar reaparitia mamei fetelor scoate la iveala adevaruri crude.

Sadie ajunge sa se apropie de ucigas, care intre timp a urmat acelasi tipar de comportament, insa acum si viata ei este in pericol. Va reusi oare Sadie sa isi razbune sora? Va putea jurnalistul sa afle toata povestea la timp util pentru a o ajuta pe fata? Se va intoare Sadie acasa sau va ramane disparuta pentru totdeauna? Raspunsurile le gasiti in carte, pe care o gasiti aici la jumate de pret.

Voi ati citit aceasta carte? Va plac cartile thriller?

Kiss Kiss.

Share:

19 comentarii

  1. am citit multe recenzii ale acestei carti si am asa, un feeling amestecat in legatura cu ea. parca as vrea-o, parca nu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce carte interesanta. Nu am citit-o dar o pun pe lista cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  3. am tot auzit de ea, insa o recenzie era mult mai buna de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deși nu îmi place neapărat acest gen de lectură, opiniile tale m-au determinat să înclin spre alegerea ei.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu prefer cărțile de dragoste sau comedie. Thriller încă n-am încercat, dar ma cam tentează. 😊

    RăspundețiȘtergere
  6. E interesanta cartea, dar tot pe cele de dragoste le prefer..

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi place mult genul thriller. Anul acesta, cam 80% din cărțile citite, aparține acestui gen. Am citit și Sadie și mi-a plăcut foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. am cateva carti care asteapta, poate pe plaja voi avea ceva timp liber pentru citit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Desi nu imi place acest gen, as citi-o pentru ca ai povestit frumos despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie mi-a placut mult cartea asta. Thrillerele sunt printre preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit si eu cartea anul acesta si a fost interesanta. Ma asteptam la altceva din partea ei initial. 😊

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si eu in plan de ceva timp sa citesc aceasta carte. Acum ma bucur ca mi-ai amintit de ea

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am citit acestă carte, nu știam de ea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am cartea asta in wishlist pe libris.ro de ceva timp. Acum ca am citit articolul tau am un motiv în plus să o cumpăr.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am citit inca aceasta carte dar am tot citit impresii faine despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Hmm... Bag de seama ca pana si numele cartii este ales in ton cu subiectul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-a atras și mie privirea coperta acestei cărți. O voi trece pe listă, deoarece sunt tare curioasă de ea

    RăspundețiȘtergere
  18. Trebuie sa recunosc faptul ca nu sunt o mare amatoare a cartilor de genul thriller, insa recenzia ta este foarte interesanta

    RăspundețiȘtergere
  19. Pare un thriller interesant, descrierea ta chiar trezeste curiozitatea!

    RăspundețiȘtergere