Cartea de pe noptiera - Disparitia lui Daniel Tate (Cristin Terrill)


Buna dragilor,

Fiindca mai sunt inca doua luni jumate si se termina si acest an, tin sa va anunt ca aceasta carte, pe care o sa v-o prezint astazi, intra in top 3 cele mai bune carti citite in acest an. Desi n-am stiut nimic despre aceasta carte, fiind cumva o alegere de impuls, motivata de coperta in sectiunea de beletristica de la Libris, a fost o alegere tare buna si o sa va zis si voua de ce.

Este prima carte citita de la aceasta autoare. Informandu-ma putin, am vazut ca aceasta este cea de a doua carte a ei (sper sa nu gresesc), si se incadreaza in categoria young adult. Mi-a placut ca este scrisa la persoana I, fiindca asa simt de fiecare data mult mai bine povestea si prin ce trece personajul principal. In plus, titlul original, in engleza, este genial - "Here Lies Daniel Tate" si pare a insuma toata actiunea acestei carti. De asemenea, personajul principal este inconjurat mereu de mister si am stat mereu cu sufletul la gura, pentru a afla daca ceea ce banuiam eu se va adeveri, lucru care nu s-a intamplat, desigur 😊



Daniel Tate, un baietel de 10 ani, dispare intr-o zi dintr-o zona rezidentiala din California. Dispare fara nicio urma, lasand in urm multe semne de intrebare si o familie dezbinata. Dupa 6 ani, intr-un adapost din Vancouver, apare miraculos in baiat ce pretinde a fi Daniel Tate. Familia acestuia, bucuroasa de nesperata veste, vine sa il ia acasa, insa ceva nu pare a fi la locul lui.

Ajuns in California, baiatul incearca sa se integreze in casa si mai ales in familia formata dintr-o mama care isi petrece majoritatea timpului consumand alcool, Patrick, fratele vitreg foarte protector, Lex, sora vitrega care incearca sa ii fie mereu pe plac, Nicholas, fratele mai mare secretos si banuitor si Mia, sora cea mai mica, care nu isi aminteste fratele disparut, insa care pare ca i-a dus cel mai mult lipsa. Clar, baiatul nu este fratele lor, insa ii place familia in care a ajuns si inceraca sa faca in asa fel incat sa se integreze cu succes in pielea lui Danny. Se pare insa ca si unii membri ai familiei stiu ca acesta nu este cu adevarat fratele lor, insa incearca sa ascunda acest lucru, atat fata de ceilalti, cat si fata de agentii FBI, care privesc aparitia miraculoasa cu foarte multa suspiciune. Incercand sa puna lucrurile cap la cap, descopera secrete bine ascunse, care ar distruge vieti daca ar iesi la suprafata.

Cine este de fapt acest tanar? Si ce s-a intamplat cu adevarat cu Daniel Tate? A fost rapit, asa cum s-a crezut initial, sau a avut o soarta mai cruda? Va las pe voi sa descoperiti adevarul. Cartea o gasiti aici, cu reducere, deci acum e momentul sa va apucati de lectura.

Voi ati citit aceasta carte? Va plac cartile care va tin in suspans?

Kiss Kiss.

Share:

22 comentarii

  1. m-ati facut mega curioasa cu cartea asta! as vrea sa vad si filmul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit cartea, mai demult! Si mie mi-a placut chiar foarte mult! O recomand si eu, desigur!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit-o inca dar am mai citit recenzii despre ea si abia astept sa mi-o iau.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pote ca e Daniel Tate poate ca nu e, poate ca s-a schimbat dupa ce a disparut poate ca altcineva ii joaca bine rolul ;) Interesant ..

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit de ea, dar n am citit o inca ca mai am doua de terminat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt curioasa sa aflu toata povestea. E genul de carte care te captiveaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar sunt in cautare de carti care ma tin in suspans.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am citit această carte, dar o voi face deoarece îmi place acest gen!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie mi s-a parut tare buna cartea. Am citit-o si eu de curand

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar ma faci curioasa, mai ales daca zici ca e in top 3. Deci e musai de citit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am auzit pareri bune despre aceasta carte destul de nou aparuta asa ca abia astept sa o testez si eu! 😍

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am citit cartea, dar curiozitatea mea a ajuns la cote maxime. Imi place tare mult ideea cartii

    RăspundețiȘtergere