Cartea de pe noptiera #41 - Dupa ce te-am pierdut - Jojo Moyes


Buna fetelor,

Am tremurat de nerabdare sa ajunga la mine aceasta carte. A fost cea mai asteptata carte din categoria de carti de beletristica pe care mi-am propus sa le citesc in acest an, si cand a aparut cartea in stoc m-am bucurat nespus.

In primul rand, tin sa va anunt ca "Dupa ce te-am cunoscut" este a continuarea cartii "Inainte sa te cunosc". Daca nu ati citit-o, va invit sa sa cititi recenzia pe care i-am facut-o, ca sa stiti de la ce porniti.


Sa va spun de la inceput: Jojo Moyes stie cum sa tina cititorul in priza. Inclusiv la munca ma gandeam la aceasta carte, si cum gaseam cateva clipe libere, cum scoteam cartea din geanta si o citeam. Au trecut 18 luni de cand Louisa l-a pierdut pe Will. Chiar daca Will nu mai este langa ea, asta nu inseamna ca l-a uitat. In cele 18 luni, viata Louisei a fost traita, ca sa fie traita. Nu si-a continuat studiile, nu a calatorit, nu si-a gasit un serviciu de care sa fie mandra, si simte ca l-a dezamagit pe Will. Sincera sa fiu, ma si asteptam sa fie asa. Pierderea unei persoane dragi este un lucru peste care nu poti trece cu usurinta.

Totul se schimba intr-o noapte cand, iesind pe acoperis, se sperie de o fata aparuta ca de nicaieri si cade de la etajul 5. Ajunge la spital preluata de Sam, paramedicul de pe ambulanta, si verdictul nu este tocmai fericit - fracturi si suspiciunea ca a vrut sa se sinucida. Pentru a-si convinge familia ca este in regula, accepta sa ia parte la un grup de sustinere pentru persoanele care au pierdut pe cineva. Acolo se reintalneste cu Sam - unchiul lui Jake, un adolescent care vine la adunare din cauza ca si-a pierdut mama. Intre Lou si Sam incepe sa se aprinda scantei, si pentru prima oara, Lou incepe sa creada ca poate sa existe si altcineva in viata ei, in  afara lui Will. Insa ii este frica sa se arunce intr-o relatie, chiar daca lucrurile sunt pe calea cea buna.

Lucrurile se complica atunci cand la usa lui Lou apare Lily, fiica lui Will, de care nimeni nu stia, pana cu putin timp in urma. Lily este adolescenta tipica a zilelor noastre - razvratita, tentata de bautura si droguri si de cluburi. Fuge des de acasa, nu se intelege cu mama ei, si ii face numai probleme. Insa doreste sa isi cunoasca partea de familie de care nu a stiut nimic pana acum, sa simta ca are pe cineva in lumea aceasta care o iubeste asa cum e. In esenta, Lily este o fata buna, care insa a facut unele alegeri gresite, ca majoritatea adolescentelor din ziua de astazi. Acele alegeri o bantuie si acum, si o face sa ia decizii nu tocmai bune.

Intre timp, Lou primeste de la Nathan, asistentul lui Will, sansa de a-si schimba viata si a incepe in nou loc de munca in New York. Ce va alege insa Lou? Va pleca in America sau va incerca sa dea o noua sansa dragostei langa Sam? Va reusi oare Lily sa lase in urma trecutul care o bantuie si va fi acceptata de catre familia nou regasita? Va las pe voi sa aflati, si cartea o gasiti aici, cu transport gratuit si pret bun, ca de obicei.

Voi ati citit aceasta carte?

Kiss Kiss.


Share:

42 comentarii

  1. Pare exact genul de carte pe care as cumpara-o si eu si as citi-o cu la fel de mult entuziasm si curiozitate. O trec pe wishlist, clar! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. AM ajuns la partea in care apare Lilly...sunt foarte curioasa cum se va termina! Am asteptat cartea asta cu atata ardoare....

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac astfel de carti. imi plac de asemenea si recenziile pentru ca ma ajuta sa imi dau seama daca cartea este sau nu pe placul meu, dar urasc ca in recenzii nu spune nimeni finalul :) Nici eu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Citind recenziile mi se redeschide pofta de citit! Cartea are un subiect tentant, desi nu sunt genul care sa citeasca acest gen dar mai imi scapa cate una.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place cum ai povestit. Ok, m-ai facut maxim curioasa. Si ideea cartii e superba, plus ca am dedus ca ar contine si ceva analiza psihologica asupra personajelor.
    Este genul meu de carte si evident, va trebui sa incep cu prima din colectie

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu n.am citit.o nici pe prima! Nu prea e genul meu, e cam lacrimogena. Asta pare a fi ceva mai ok..poate la un moment dat o sa le iau si eu, ca prea le laudati

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit numai recenzii pozitive despre aceasta serie si chiar cred ca o sa-mi placa, par pe gustul meu. Te pup! 😚

    RăspundețiȘtergere
  8. Pare interesanta si as citi-o cu siguranta. Imi plac cartile cu "de toate".

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac alegerile tale, mereu recomanzi carti bune <3

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie sa recunosc ca nu ti am citit articolul deoarece sunt la jumatea cartii si nu vreau niciun spoiler 😀 dar vroiam totusi sa trec pe aici si sa ti zic ca da , o citesc si mi place momentan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine, asa mai fac si eu cand citesc o carte, sa nu-mi stric finalul :)

      Ștergere
  11. Trebuie sa o cumpar neaparat, de cate ori o aveam un pret bun nu mai era in cos...dar..trebuie sa mi fac si eu un cadou de sarbatori,nu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am cateva carti pe noptiera, nu prea mai apuc sa citesc nimic in ultimul timp. Sper intre sarbatori sa am mai mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am vazut filmul facut dupa prima carte si a fost frumoasa povestea dar parca ar fi fost mai frumos daca ar fi ales o alta continuare pentru ea, nu tot o poveste de dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cartea de pe noptiera mea s-a transformat in cinci :))
    Am cateva incepute si le citesc in functie de ce am chef in momentul respectiv. Am vazut doar filmul facut dupa prima carte, dar n-am ajuns sa o citesc. Inca. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi prea place sa citesc prea multe odata. De obicei am maxim doua -una pe noptiera, una pe telefon.

      Ștergere
  15. Pare interesanta, nu am citit nimic din seria asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu am citit seria asta, dar daca in prima carte arata povestea ei de dragoste cu cineva care moare, iar acum gaseste pe altcineva nu cred ca ar fi pe stilul meu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pare destul de interesanta cartea, imi doresc si eu aceste serii de cartii.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am citit si eu cartea si mi-a placut foarte mult. O recomand

    RăspundețiȘtergere
  19. Off, cred ca sunt ultima persoana care nu a citit nimic de Jojo Moyes :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu am citit-o nici pe prima. Am vazut doar filmul Inainte sa te cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mama mama ce telenovela :)) Oricum si prima parte a filmului mi s-a parut putin trasa de par, dar a fost draguta. Cred ca ecranizarea va fi interesanta.

    RăspundețiȘtergere