DIY : Exfoliant pentru buze - Homemade Lip Scrub

Buna fetelor,

Dupa cum foarte bine stiti, exfolierea este un pas foarte important pentru curatarea in profunzime a pielii, inlaturarea celulelor moarte si mentinerea pielii frumoase si tinere.

De aceea, asa cum va exfoliati corpul si tenul, nu trebuie sa uitati si de buze. Buzele sunt cel mai usor afectate de vant, caldura, deshidratare, consumul de mancaruri picante sau bauturi care pateaza.



Cel putin o data pe saptamana, buzele trebuie exfoliate, pentru a activa microcirculatia, a indeparta portiunile uscate si pentru a le reda culoarea.

Exfolierea se poate face cu o periuta de dinti, prin miscari circulare, sau va puteti face acasa un lip scrub - un exfoliant pentru buze.



Ingredinte necesare:
- 1 lingurita zahar;
- 1 lingurita miere ( se poate folosi si ulei de masline).



Amestecati cele 2 ingrediente.



Aplicati pe buze prin miscari circulare, blande.



Clatiti cu apa calduta.

Bucurati-va de buze moi si dulci, numai bune de sarutat :)

Ce imi place cel mai mult la acest exfoliant este ca se face foarte usor, nu costa mai nimic - trebuie sa gasesti prin dulapurile din bucatarie un p(l)ic de zahar si putina miere sau ulei de masline. Inca un plus pentru aceasta reteta ar fi calitatea si siguranta ingredinetelor folosite si garantia ca nu contine chestii daunatoare pentru buzele tale, lucru negarantat de produsele din comert.

Exfoliantul se poate pastra in frigider cam 2 saptamani.

Share:

2 comentarii

  1. Și eu prefer exfoliantul homemade și folosesc destul de des varianta prezentată de tine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este mult mai convenabil si mai sanatos. Iar reteta cu zahar si miere e simpla si comestibila :)

      Ștergere