Cartea de pe noptiera - Un bilet pentru Paris (Jojo Moyes)

Buna dragilor,

Cred ca este clar pentru toata lumea ca sunt o fana inraita a lui Jojo Moyes, nu? Mi-a placut de la inceput felul sau de a scrie, lectura este usoara si placuta, si de fiecare data finalul este neasteptat. In plus, pe Libris gasesc ultimele noutati ale ei, asa ca mereu mai gasesc cate o carte sa o adaug la colectie.

Ultima carte citita a fost "Un bilet pentru Paris". Desi la descriere era relatata o singura poveste, am gasit in carte noua povesti, doua mai lungi si sapte scurte, care descriau problemele prin care trec anumite cupluri si metode de rezolvare a lor. Nu o sa va zic nimic de aceste povesti, ci astazi o sa ma rezum doar la povestea omonima. Oricum, mi-ar fi placut ca aceasta poveste sa fie cuprinsa in toata cartea, insa a mers si asa.



Nell este o tipa careia ii place rutina. II place atat de mult, incat nu ar face nimic iesit din comun, pentru a nu iesi din bula ei de confort. Este tipul de fata care, la 26 de ani, inca face liste pro si contra inainte de a lua o decizie importanta. Cand afla ca si colegii ei de munca o ironizeaza datorita acestor fixatii, decide sa faca ceva iesit din comun si cumpara doua bilete pentru Paris, pentru a petrece acolo un weekend romantic cu iubitul ei. Cand isi da seama ca el nu va ajunge, se decide sa plece singura si sa il astepte acolo, insa surpriza cea mare este atunci cand realizeaza ca iubitul ei nu va veni deloc. Nedorind sa plece acasa invinsa, se decide sa se bucure de acel weekend singura la Paris. Intr-o cafenea il intalneste pe Fabien, un ospatar care viseaza sa devina scriitor si care ajunge sa ii arate minunatul oras.

Intre timp apare si iubitul ei, trimis cumva impotriva vointei lui acolo, dar Nell afla adevarul si decide ca nu merita sa petreaca ultimele ore din mini-vacanta ei cu el, asa ca il lasa la hotel si pleaca sa il gaseasca pe Fabien.

Weekend-ul se termina si este momentul ca Nell sa plece acasa, insa Fabien doreste ca cei doi sa tina legatura. Nell crede ca o astfel de relatie nu va putea rezista, asa ca pleaca fara sa ii dea nicio speranta, insa ajunsa acasa, va trebui sa decida ce va face in continuare cu viata ei: va ramane acea fata simpla, mancata de rutina, sau va da o sansa sa reiasa la lumina si sa redevina fata plina de viata care a fost la Paris?

Va las pe voi sa aflati. Cartea "Un bilet pentru Paris" o gasiti pe Libris, cu reducere, ca de fiecare data.

Voi ati citit aceasta carte? Va plac cartile lui Jojo Moyes? Nu uitati de campania Libris #respectyourself si gasiti mereu timp pentru lectura.

Kiss Kiss.

Share:

32 comentarii

  1. Dupa cate recenzii de carti ale acestei autoare am citit, zau ca ma tenteaza si pe mine sa incep sa ii citesc cartile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai citit de mult o carte scria de Jojo Moyes si parca mi s-a facut dor citind rezenzia ta. Cine stie, poate va fi urmatoarea ei carte pe care o voi citi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar zilele trecute am vrut sa-mi iau aceasta carte dar m-am razgandit in ultimul moment. Acum sigur o s-o pun in cos pentru ca si eu sunt fana Jojo Moyes.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit nimic de la acest autor, dar recenzia ta m-a facut tare curioasa

    RăspundețiȘtergere
  5. Am tot auzit de Jojo Moyes dar uite ca pana acum nu am citit nimic scris de ea. Ar fi timpul sa o fac, mai ales ca si tu recomanzi cartile ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult simplitatea cartilor lui Jojo Moyes. Chiar sunt curioasa de aceasta carte si sigur o voi cauta si eu sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Jojo e in top si pentru mine, imi place la nebunie si cu siguranta o sa citesc si aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  8. De Jojo Moyes nu am citit nimic inca, dar ii vine randul in curand.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am citit aceasta carte dar am citit altele, sunt simpatice, de citit pe un sezlong la umbra sau in gradina, linistita!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am mai citit recenzii ale acestei carti si acum chiar m-am convins ca trebuie sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am citit nimic de Jojo, dar foarte multe prietene i-au laudat cartile.

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am citit cartea, dar imi place subiectul! E o carte interesanta, merita sa stea la loc de cinste in orice biblioteca!

    RăspundețiȘtergere
  13. Si mie imi place stilul ei. Am si eu cartea si abia astept sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Jojo Moyes are carti tare bune si pare interesanta cartea aceasta

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu cred ca își va dori sa iasă din umbra și sa nu mai fie acea fata simpla. Voi citi cartea ca sa aflu răspunsul

    RăspundețiȘtergere
  16. Jojo Moyes este o scriitoare complexa si completa, parerea mea, cel putin!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tocmai ce am primit si eu un colet de la Libris. Intr-adevar au promotii atragatoare mai mereu!

    RăspundețiȘtergere