Cartea de pe noptiera: Jack Spintecatorul - Crimele din Whitechapel (Kerri Maniscalco)

Buna dragilor,

Zilele acestea am profitat din plin de ultimele momente de respiro din aceasta vacanta si mi-am facut mai mult timp pentru lectura, asa ca o sa vedeti din ce in ce mai multe recenzii de carti pe acest blog. Ultima carte citita este scrisa de Kerri Maniscalco si este prima din seria Anchetele lui Audrey Rose. Pana acum nu am mai auzit de aceasta autoare, aceasta fiind si prima ei carte, insa am vazut-o foarte mediatizata in online, asa ca atunci cand am gasit cartea pe Libris, a ajuns cu viteza in wishlist, si apoi in posesia mea.



Actiunea cartii "Jack Spintecatorul - Crimele din Whitechapel" are loc in Londra victoriana, in anul 1888 si prezinta foarte bine acea perioada, in care spuma societatii, reprezentata prin oamenii de vaza, bogati si plin de relatii, traiesc pentru a petrece si pentru a se bucura de viata, iar clasa de jos traieste intr-o saracie lucie, presarata de neajunsuri care ii indeamna pe oameni sa faca activitati nu tocmai ortodoxe. Cartea este scrisa la persoana I, exact asa cum imi place mie, si este plina de mister. Un thriller in adevaratul sens al cuvantului, presarat cu idile si flirturi, m-a tinut in suspans pana la ultimele file, avand rasturnari de situatie fix cand credeam ca am descoperit o pista noua si ucigasul din spatele povestii.

Audrey Rose este o tanara de 17 ani, care ar trebui sa fie interesata de iesirile in societate, ultimele barfe mondene si cele mai bune strategii pentru o gasi un sot ideal. In schimb, ea este pasionata de medicina legala si isi petrece timpul liber si noptile facand autopsii in laboratorul unchiului ei, ascunsi de ochii tatalui. Acolo il intalneste pe Thomas, si el student si ucenic al doctorului Jonathan Wadsworth, un tanar misterios, la fel de fascinat de stiinta si medicina legala, lucruri nu prea recunoscute si iubite de oamenii vremii. Desi tatal fetei nu este de acord cu astfel de activitati, Audrey Rose il are ca aliat pe fratele ei, unicul sau sprijin de la moartea prematura a mamei lor, care i-a adus tatal in pragul paranoii si a drogurilor.

Lucrurile se complica cand apar cadavrele sfartecate a unor prostituate, crime infaptuite de asa-zisul Macelar, ce se va autointitula mai tarziu Jack Spintecatorul. Toata Londra este ingrozita de aceste fapte macabre si cauta pe cineva sa dea vina. Intre timp, Audrey Rose, o fata inzestrata cu o minte brici, incepe sa gaseasca o legatura intre femeile omorate si sa suspecteze anumite persoane din jurul ei de posibile legaturi cu criminalul. Cand unchiul sau este arestat de politie si inchis intr-un azil de nebuni, pana la procesul si executarea sa, fiind considerat vinovat de acele crime odioase, este de datoria ei sa isi salveze unchiul de la moarte si sa descopere adevaratul criminal.

Dar daca criminalul este cineva foarte apropiat, iar deconspirarea lui va distruge atat viata lui, cat si a ei? Cine se ascunde de fapt in spatele acestor crime si care a fost motivatia pentru ele? Va las pe voi sa descoperiti, ca de obicei. Cartea "Jack Spintecatorul - Crimele din Whitechapel" o gasiti pe Libris, cu 30% reducere, asa ca e momentul sa profitati de discount si sa va incepeti lista de lectura pentru acest an.

Voi ati citit aceasta carte? Va plac cartile de suspans?

Kiss Kiss.

Share:

34 comentarii

  1. Imi place acest gen de carte. Din pacate nu am citit-o .... inca

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia tin pasul cu aparițiile editoriale Leda. Toate cartile lor imi plac, iar în ultima vreme numai pe ele le-am comandat. Cand am plasat o comanda am ales intre warcross și Aceasta, însă am cumparat warcross. Data viitoare nu imi va mai scapa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista si varianta pentru copii? Sau macar un rezumat? Ca doar asa daca mai apuc si eu sa citesc ceva de adulti ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. pe mine m-a atras coperta, mi se pare tare misto! nu am apucat sa o citesc, lista aia a mea de dorinte se tot mareste, cartile apar ca ciupercile dupa ploaie...si nici nu stii ce sa iei prima data

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca am vazut un serial facut dupa carte daca nu ma insel. Oricum imi place genul, sunt atrasa de crime, mistere, etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am tot lovit si eu de aceasta carte si nu stiu de ce am acolit-o mereu. Acum mi-a atras atentia si nu o voi mai ocoli, chiar pare interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am văzut filmul când eram copil, dar mi-aș dori acum să citesc cartea, și poate pe urmă voi revedea filmul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am tot auzit de aceasta carte dar nu am apucat sa o citesc! Chiar ma atrage acțiunea din carte!!! M-ai facut curioasă sa aflu deznodământul!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar imi plac acest gen de carti. Multumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca e o carte ce te tine in priza. As vrea sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Atâtea cărți bune! Dă-mi Doamne timp să pot citi atât cât îmi doresc!
    În altă ordine de idei, cred că 90% din recenziile tale reușesc să mă convingă de valoarea cărților prezentate.
    Trec pe listă, bineînțeles, și Jack Spintecătorul.

    RăspundețiȘtergere
  12. WOW! Exact cartea pe care o citesc si eu acum! O carte extrem de palpitantă. O recomand si eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-a placut tare mult cartea. Si eu o recomand si abia astept urmatoarea din serie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi plac cartile de suspans. N-am citit-o pana acum pe aceasta si ma gandesc s-o trec pe lista

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi plac genul asta de carti. O voi cauta si eu s-o citesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Este genul de carte pe care o savureaza sotul meu. Eu le prefer pe cele mai siropoase :)

    RăspundețiȘtergere
  17. O recenzie foarte frumoasă și convingătoare! Sunt sigura ca e o carte plină de adrenalina și suspans, care ne arată ravagiile pe care anumite obsesii le pot provoca. Vreau să o citesc și eu, îmi place subiectul.

    RăspundețiȘtergere