Dulce care nu ingrasa? Da, cu Sweeteria!

Buna dragilor,

Ati vazut, cred, ca in pauzele publicitare de la TV, apar anumite informatii pentru un stil de viata mai sanatos. Desi nu sunt fana inraita televizor, aceste informatii mi se par foarte utile si ma bucur mult ca sunt date cu regularitate. Pe langa consumul de lichide, pentru un corp hidratat, cea mai importanta informatie este cea cu evitarea excesului de zahar, sare si a grasimi. Nu din intamplare zaharul este primul trecut pe aceasta lista -  zaharul alb, ultra procesat este foarte nesanatos pentru corpul uman. S-a constatat ca excesul de zahar duce la obezitate, diabet, boli cardiovasculare, si mai nou, s-a descoperit o stransa legatura intre consumul excesiv de zahar alb si aparitia celulelor canceroase in corp.

Din acesta considerente, am decis, in urma cu ceva ani, sa renunt la zaharul alb. Incerc, de asemenea, sa nu consum in exces nici substintuenti, insa apar momente cand simt nevoia sa manac ceva dulce, si aceasta nevoie nu este satisfacuta de consumul de fructe.

Pentru aceste cazuri, exista Sweeteria, un laborator din Romania care produce dulciuri bazate doar pe indulcitori naturali, o alternativa mai sanatoasa a dulciurilor din comert. Dulciurile Sweeteria contin, pe langa indulcitorul natural Green Sugar (facut din stevie si eritritol, cu 0 calorii si 0 indice glicemic), foarte putine ingrediente, si nu o sa regasiti pe lista de ingrediente aditivi, arome, conservanti sau coloranti sintetici.

Eu am avut ocazia sa testez cateva dintre produsele lor, asa ca astazi o sa impartasesc cu voi parerile mele despre aceste produse. Desigur, juriul a fost format din subsemnata, aici de fata, dar si sotul meu, care a fost curios sa vada cum sunt aceste dulciuri fara zahar.



Primele devorate au fost batoanele de cereale cu muesli si green sugar. Un baton de 40 de grame are in jur de 150 de kcal, fibre si nutrienti, si poate fi folosit ca si gustare, atat acasa, cat si cand sunteti iesiti. Concentratul de catina ii ofera un gust dulce-acrisor si cred ca va satisface pofta de dulce si pentru cei mai pofticiosi dintre pofticiosi.




Au urmat napolitanele cu crema de lamaie. Eu nu ma prea dau in vand dupa cele cu ciocolata, asa ca acestea au venit la fix. Au foarte multa crema (76%) si gustul este sublim, amintindu-mi de dulciurile copilariei. Napolitanele sunt portionate deja, pentru o consumare mai usoara, si contin aproximativ tot 150 kcal. Am avut ocazia sa gust si varianta cu zmeura, care ma ducea cu gandul instant la gradina bunicilor, plina cu zmeura, pe care o devoram in timpul vacantelor de vara. Mai gasiti pe site si variante cu cacao sau frisca si vanilie, iar pretul mi se pare a fi decent.





Apoi a urmat, la micul dejun, porridge cu mar si scortisoara, inca o cutie de bunatati care au ocupat un loc de cinste in alimentatia mea. Un pliculet contine fulgi moi de ovaz, bucati deshidratate de mere, un pic de scortisoara, green sugar si frisca pudra, si are cam 50 de kcal. In plus, este foarte usor de facut, si nu necesita aragaz sau microunde. Eu ma folosesc de un fierbator, cam 100 ml de apa, o cana, o lingura, si un pachetel de porridge, si in 5 minute ma pot bucura de un mic dejun sanatos si gustos - pun continutul pachetului in cana, adaug apa fierbinte, amestec bine si las cateva minute si e gata. Am avut si cateva plicuri luate la birou, pentru acele zile cand nu am avut timp sa iau micul dejun acasa. Aroma de mar si scortisoara este ideala pentru sezonul rece, insa am gustat si varianta cu vanilie si fulgi de migdale, care mi-a placut la fel de mult! Gasiti si o varianta cu zmeura, care presimt ca e la fel de delicioasa.




Ultima incercare a fost facuta pe fulgii de porumb. Si acestia sunt foarte safe la ingrediente, avand doar faina de porumb, sare si green sugar. Nu se simt nici dulci, nici sarati, asa ca se pot folosi cu succes atat dimineata, intr-un bol cu lapte sau iaurt, cat si la prepararea mancarurilor - gen snitele, batoane sau alte nazvravanii. Ba chiar se pot consuma ca atare, atunci cand aveti pofta de ceva de rontait.




Pe site mai gasiti o gramada de alternative mai sanatoase, la preturi bune, dar si o dieta dulce - un plan alimentar oferit de un nutritionist, care sa va ajute sa scapati de cateva kilograme in plus, bucurandu-va in acelasi timp de placerile dulci ale vietii.

Voi ati incercat aceste produse?

Kiss Kiss.

Share:

21 comentarii

  1. Eu sunt adepta unui stil de viata sanatos,cu produse naturale cat mai santatoase si aceste produse sunt alergerea potrivita pentru un dulce sanatos fara sa ne ingrasam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu le-am incercat inca dar vreau sa cumpar napolitanele cu lamaie pentru ca sunt sigura ca o sa-mi placa fiindca atat eu cat si baietelul meu suntem mari devoratori de napolitane. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot vazut prin comert batoane de cereale, insa majoritatea au un continut ridicat de zahar si le-am zis pas. Ar fi perfecte pentru masa de la scoala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa cevaa, dulciuri care nu ingrasa!! O sa dau comanda acum

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar in aceasta dimineata am papat un baton cu cereale de la Sweeteria. Imi plac mult gustarile lor sanatoase! 😍

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare misto sunt, le vreau si eu in viata mea! <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu le-am incercat insa napolitanele cu lamaie cred ca sunt grozave, vreau sa le incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Există multe variante de dulciuri care nu ingrasa, trebuie doar sa le cautam si le integram in dieta noastra zilnica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am tot vazut aceste produse. Trebuie sa le incerc si eu neaparat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Napolitanele lor mi-au placut in mod deosebit. Zau ca nu m-as fi gandit ac niste dulciuri fara zahar ar putea fi asa delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am gustat aceste dulciuri, dar articolul tau mi-a facut pofta de ele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am ales un stil alimentar sănătos din considerente de sănătate și de atunci caut doar produse sănătoase. Sweeteria m-a inspirat și pe mine încă de când am auzit de ai. Mi-a plăcut prezentarea ta, aș încerca întâi napolitanele cu cremă de lămâie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am încercat doar napolitanele cu cacao și pot spune că sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ador batoanele lor cu musli. Chiar le recomand mereu cu drag ^_^

    RăspundețiȘtergere
  15. Mie imi plac batoanele cu musli cel mai mult si as savura cate unu dupa fiecare masa

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt absolut delicioase dulciurile lor. Batonele sunt extrem de bune.

    RăspundețiȘtergere
  17. Produsele de la Sweeteria sunt cu adevarat delicioase

    RăspundețiȘtergere
  18. Am incercat doar porridge cu zmeura si ai dreptate, e super bun! Imi place ideea de dulce fara zahar, aici am o dependenta serioasa

    RăspundețiȘtergere
  19. Interesante produsele lor, nu le-am incercat dar le am pe lista de cumparaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu am incercat pana acum aceste produse. Ar fi interesant sa vad gustul dulce care nu este oferit de zahar. Trebuie sa le incerc si eu

    RăspundețiȘtergere