Istoria cafelei Brazilia



Cafeaua, acea potiune magica care reuseste sa ne trezeasca din somn in fiecare dimineata si sa ne energizeze, este una dintre bauturile aromate preferate in toate colturile lumii. Unul dintre sortimentele de cafea cele mai cunoscute este cel de cafea Brazilia.




Inceputul productiei de cafea Brazilia

Considerata ca avand cea mai ridicata productie de cafea din lume, Brazilia reprezinta cel mai important furnizor de pe piata. Cafeaua joaca un rol esential in istoria acestei tari. Planta, originara din Etiopia, a fost pentru prima data adusa in Brazilia de catre colonistii francezi la inceputul secolului al XVII-lea. Inflorind in conditiile ideale de clima, campurile de cafea s-au raspandit din nordul Braziliei de-a lungul tarii, concentrandu-se in zonele tarmurilor mai ales.

In aceasta perioda, plantatiile de zahar constituiau principala activitate economica din tara, iar cafeaua era doar un lux. Nimeni nu si-a imaginat la acea vreme ca sortimentul de cafea brazilia va deveni cea mai importanta activitate productiva din istoria vibranta a Braziliei.

Cu toate acestea, pana in anul 1820, tipul de cafea Brazilia a reprezentat cel mai exportat produs din aceasta tara, dupa ce trestia de zahar a inceput sa piarda din importanta sa pe pietele internationale. Productia a atins apogeul atunci cand plantatiile de cafea au castigat solurile fertile din Sao Paulo si Rio de Janeiro.

Pana in secolul XIX, sortimentul de cafea Brazilia a devenit produsul de export numarul 1, care umplea cestile americane si europene.In 1840, aceasta tara a devenit cel mai mare exportator de cafea din lume, formand o noua clasa sociala „baronii cafelei”-proprietarii bogati ai plantatiilor de cafea Brazilia.

La ora actuala, in Brazilia exista peste 300 000 de plantatii de cafea, raspandite in 1950 de orase. Astfel, sortimentul de cafea Brazilia este cea importata cafea verde, solubila, prajita si macinata din intreaga lume.

Conform statisticilor din ultimii ani, brazilienii nu se satura niciodata de sortimentul propriu de cafea. Asadar, acestia spre deosebire de restul populatiei din lume vor bea cafea Brazilia, desi este puternica, chiar inainte de a merge la somn.

Brazilia nu este doar primul exportator de cafea din intreaga lume, dar si unul din cei mai mari consumatori. De asemenea, brazilienii sunt reticenti in ceea ce priveste consumul de alt tip de cafea decat cafeaua Brazilia neagra. Singura varianta pe care o accepta mai usor este cea combinata cu putin lapte. Chiar si restaurantele sau cafenele din aceasta tara desi detin aparate performante pentru a realiza Cappuccino, Moccacino, sau cu alte arome, nu sunt deloc incantate, insa se axeaza pe turisti in acest sens.
Unde gasim cea mai inalt calitativa cafea Brazilia?
Fiecare persoana iubitoare de cafea isi doreste sa savureze o ceasca aromata din aceasta bautura in fiecare zi. Ei bine, pentru aceasta trebuie sa se cumpere cafea Brazilia dintr-un magazin specializat, care poate sa ofere calitate inalta si indiscutabila.

Astfel, magazinul online livadacuceai.ro le ofera tuturor clientilor sai un sortiment absolut delicios de cafea Brazilia care sa le incante gusturile. Este vorba despre Cafeaua Yellow Burbon Brazilia.
Asadar, atunci cand doriti sa va bucurati de un gust al cafelei Brazilia aromat precum in tara sa de origine, atunci va recomand sa optati pentru magazinul online livadacuceai.ro.

Voi ce sortiment de cafea preferati?

Kiss Kiss.

Share:

1 comentarii

  1. eu nu beau cafea. Imi place mirosul de cafea, dar nu o pot bea. Imi face rau. Eu sunt cu ceaiurile. Acum beau zilnic ceai verde cu diferite arome.

    RăspundețiȘtergere