Cartea de pe noptiera #56 - Un barbat si o femeie - Jojo Moyes


Buna fetelor,

Cartea despre care vreau sa va povestesc astazi ati vazut-o deja de cateva ori la mine. Bine, recunosc, v-am inebunit cu poze cu ea, si pe Facebook, si pe Instagram, insa mi-am propus ca in aceste zile sa citesc cateva pagini inainte sa merg la munca, incat in aproape toate zilele era sa intarzii.

Asadar, sa va arat vinovata:





Cartea o gasiti in categoria carti de beletristica si este ultima carte aparuta de la Jojo Moyes, asa ca nu aveam cum sa o ratez. Stiti deja cat de mult imi place stilul acestei autoare, si nici de data aceasta nu s-a lasat mai prejos. Este o poveste realista, rupta din cotidian, nu din basme in care dragostea e lina si oarba.

Jess este o mama singura care incearca sa creasca doi copii - pe fiica sa Tanzie, o copila de 10 ani indragostita de matematica si pe Nicky, fiul adolescent cu tendinte emo al fostului ei sot, dintr-o relatie anterioara. Viata ei este impartita intre cele doua joburi, cel de menajera si cel de chelnerita la un bar, pentru a reusi sa o scoata la capat in fiecare luna. Primeste insa vestea ca fiica ei poate este eligibila pentru o bursa de studiu importanta, si singura metoda de a face rost de banii necesari pentru scolarizare este participarea lui Tanzie la o olimpiada de matematica, unde marele premiu ar reusi sa ii scoata din problemele financiare. Acum intra in scena Ed Nicholls, un barbat la casa caruia Jess este menajera, si care incearca sa le dea femeii si copiilor ei o mana de ajutor.

 Credeti deja ca a venit Fat-Frumos, care va salva domnita de la ananghie? Ei bine, nu e chiar asa. Si barbatul este intr-un necaz destul de mare, acuzat ca a dezvaluit informatii confidentiale despre tranzactii bursiere, fapt care il poate face sa piarda tot ce are si sa-si traiasca urmatorii multi ani dupa gratii. Fortat de imprejurari, se ofera sa ii duca pe cei trei membri ai familiei + un caine imens si balos pana in Scotia, unde va avea loc olimpiada.

Aceasta gasca ad-hoc trec prin multe pana sa ajunga acolo - toxinfectie alimentara, crize adolescentine, momente de anxietate, si intre toti membrii sai se sudeaza prietenii.  Intre Jess si Ed se naste o atractie si o dragoste fulgeratoare, care incearca sa treaca peste toate barierele impuse de societate si de situatiile in care se afla cei doi. Insa Ed afla un secret al lui Jess, o fapta peste care nu poate sa treaca, si simte ca tot ce a trait langa ea a fost un fals, o piesa de teatru.

Va reusi oare Jess sa il faca sa inteleaga disperarea din fapta ei? Va putea Ed sa se intoarca la ea si sa traiasca in acea familie ciudata? Va las pe voi sa descoperiti, ca asa e frumos. Cartea o gasiti pe Libris, la pret redus cu 25%.

Voi ati citit aceasta carte?

Kiss Kiss.

Share:

38 comentarii

  1. Nu am citit cartea si nici nu am nici ceva scris de Jojo Moyes. Insa am auzit doar lucruri bune despre ea asa ca sunt curioasa sa citesc cartile ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi eram convinsa( si inca mai cred) ca am citit ceva de aceasta autoare, am rasfoit acum printre cartile ei si contstat ca m-am inselat. E posibil doar sa mai fi citit impresii despre ea fiindca anumite titluri mi se par foarte familiare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanse mari sa mai fi citit si eici ceva recenzii de la ea, imi plac mult cartile ei!

      Ștergere
  3. Nu am citit cartea, dar pare tentanta. Multumesc de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  4. si mie mi-a placut desi e putin cam sentimentalista pe alocuri :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie si frica sa citesc vreo alta carte a lui Jojo Moyes dupa ce am citit cartea Inainte sa te cunosc la care am bocit cateva ore :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am citit-o ... inca, dar am citit in schimb multe review-uri pozitive despre ea in blogosfera.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca e scris de Jojom i-o doresc! Vreau sa citesc toate cartile ei si sper ca anul asta sa le gasesc si sa le iau! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit o carte a acestei autoare dar recunosc ca nu m-a atras foarte tare stilul. Poate doar acea carte o fi de vina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu cartea, dar pare pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am citit nimic de la autorul acesta, fie nu mi amintesc. In orice caz Jojo Moyes este un nume pe care il vad tot mai des, asadar trebuie sa recunosc ca imi starneste curiozitatea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am auzit de acest autor pana acum... cartea pare interesanta, mi-a cam starnit curiozitatea

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca e pe gustul meu, dar cum nu mai am timp de citit, astept filmul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am auzit pana acum de carte, dar pare tentanta :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am citit nimic de autoarea asta, dar le-aÈ™ pune pe toate pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am tot vazut-o pe aici pe acolo... dar nicio recenzie nu m-a convins sa o citesc...

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte misto carte, mi-a placut, multumesc pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere