Cartea de pe noptiera # 55 - PS: Te iubesc - Cecelia Ahern


Buna fetelor,

Cartea pe care vreau sa v-o prezint astazi era de foarte mult timp pe lista mea de citit. Vazusem niste review-uri pe internet, stiam cam in linii mari despre ce se intampla in carte, asa ca asteptam momentul ideal pentru ea. Cand am vazut-o in stoc pe editura All, am zis ca este un semn, asa ca am pus-o imediat in cos, alaturi de cartea despre care va povesteam in articolul de aici.

Cartea a fost pentru mine un carusel de emotii - de la tristete profunda, pagini citite cu lacrimi in ochi, la rasete, tot cu lacrimi, la sentimente de empatie, emotie, bucurie, suspans, speranta. Cartile scrise de Cecelia Ahern au acest dar, si nici aceasta carte nu s-a lasat mai prejos.



Au trecut aproape 2 luni de cand Gerry a decedat, prea tanar si neprevazut, iar Holly, sotia lui, simte ca nu poate sa treaca peste acest moment. Nu mai iese din casa, nu-si mai viziteaza rudele si prietenii si sta toata ziua in casa, imbracata in halatul sotului, pentru a incerca sa-i mai simta prezenta. Cu ajutorul prietenei ele Sharon, Holly reuseste sa iasa din casa, sa faca o programare la coafor - de care chiar avea nevoie si sa se duca sa isi viziteze parintii. Afla de la mama ei ca o asteapta un plic, denumit "Lista" si incepe sa simta ca, intr-un fel, sotul ei Gerry s-a intors la ea.

Realizeaza ca, in ultimele luni de viata, sotul ei a pus in practica ceea ce incepuse ca o gluma intre ei - o lista de instructiuni pentru Holly, care sa o ajute sa treaca mai usor prin viata. Asadar, lista devine ca o Biblie pentru Holly, si in fiecare luna deschide cate un plic in care primeste un sfat, care sa o treaca mai usor peste lipsa lui si sa fie mai increzatoare in fortele proprii, bilet semnat de fiecare data cu un "PS: Te iubesc".

Fie ca era vorba de sfaturi clasice - sa isi ia o veioza de noptiera, pentru a nu se mai accidenta in intuneric, sau de incurajari - sa faca karaoke, chiar daca era total afona, sau de o supriza placuta - vacanta in Spania pentru ea si prietenele ei, ultimele biletele de la Gerry a ajutat-o enorm de mult pe Holly, facand-o sa inteleaga ca viata trebuie traita chiar si fara el.

Va reusi insa Holly sa accepte ca poate sa existe in viata ei si altcineva decat Gerry? Va putea sa isi deschida sufletul si pentru altcineva? Va las pe voi sa descoperiti, ca deja simt ca am divulgat prea multe. Cartea o gasiti aici, cu 25% reducere.

Voi ati citit aceasta carte? Sau ati vazut filmul?

Kiss Kiss.

Share:

36 comentarii

  1. Foarte frumoasă prezentarea făcută! Sper să o ţin minte, căci acum am alte cărţi pe lista de aşteptare ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am citit-o, dar mi-am cumparat-o de la Bookfest. S-au strans atatea carti de citit, ca nu stiu cand am sa le dovedesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata carte...a fost prima a Ceceliei Ahern pe care am citit-o...dar si cea mai frumoasa! O recomand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am văzut nici filmul, nu am citit nici cartea, dar urmează. De la Cecelia Ahern am lecturat doar „100 de nume” È™i mi-a plăcut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai, cat de mult mi-a placut aceasta carte! Am si plans citind-o. O recomand si eu cu drag. Stilul Ceceliei te prinde imediat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiam de cine e scrisa cartea, insa filmul se numara printre preferatele mele. O sa incerc sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si cartea, si filmul! Mi-au placut mult. Am plans mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am citit nimic de aceasta autoare si nu am vazut nici filmul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iubesc aceasta carte <3 este minunata si filmul la fel.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a placut foarte mult aceasta cartea, a fost prima carte a Ceceliei pe care am citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am citit cartea, dar am văzut filmul. Îmi place foarte mult autoarea, are cărți deosebite și captivante. Vreau să mai citesc și altele asemenea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am cumparat cartea dar inca n-am citit-o! Vara asta n-o sa scape! :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Atatea recenzii am citit la cartile Ceciliei, incat ma mir cum de n-am ajuns inca sa citesc niciuna din carti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci m-ati corupt rau cu Cecelia.Acum citesc si eu "Anul in care te-am intalnit"...si urmeaza aceasta (prezentata de tine) :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi plac poveștile Ceciliei si aceasta este una dintre ele

    RăspundețiȘtergere
  16. Am vazut filmul si am plans, la carte cred ca ar fi si mai si.

    RăspundețiȘtergere
  17. eu cartea nu am citit-o dar am vazut filmul, cred ca vreau si cartea!

    RăspundețiȘtergere
  18. N-aș putea spune că e printre autorii mei preferați Cecelia Ahern, dar cartea asta mi-a plăcut, a reușit să mă treacă prin aceleași stări.

    RăspundețiȘtergere