3 idei de afaceri profitabile in 2018


Buna dragilor,

Pentru multe persoane, rezolutiile anului 2018 ar fi inceputul unei afaceri si transformarea ei intr-o afacere profitabila. Inceputul unei afaceri nu este chiar atat de dificila pe cat pare si in ziua de astazi, cu putini bani si putin noroc, oricine poate deveni anteprenor. Primii pasi pentru o afacere profitabila este stabilirea sumelor de bani ce vor fi investite in afacere. Nu prea exista afaceri in care sa nu se investeasca nimic si sa se scoata profit maxim, asa ca fiecare viitor antreprenor trebuie sa puna la bataie o suma mai mica sau mai mare de bani, suma care, in decursul perioadei de timp stabilite, sa se amortizeze. La un mic studiu de piata, am aflat, cu ajutorul Google-lui, ce se cauta pe piata afacerilor si de unde se poate incepe cu bani putini:

1. Servicii IT. Daca aveti studii si cunostinte in domeniul IT, se pot scoate bani buni fara prea multe investitii financiare. Trebuie sa investiti intr-un laptop bun, sa aveti timp necesar si rabdare pentru aceasta munca si sa stiti sa va promovati serviciile. In ziua de astazi exista multe site-uri online unde va puteti promova si de unde va puteti alege clientii. Odata cunoscuti pe aceasta piata, puteti sa va creati o echipa de cativa oameni cu care puteti lucra si castiga bani. Avantajele acestui tip de servicii sunt investitiile minime, programul flexibil, venituri indestulatoare, iar dezavantajele ar fi stilul de viata sedentar, care impune utilizarea intensa a ochilor.

2. Servicii de curatenie. Daca va place un mediu curat in jur, puteti face si un ban gramada din aceasta indeletnicire. Trebuie sa investiti un minim de capital in produsele de curatenie, pentru inceput, si va trebuie vointa de munca si un simt al observatiei bine dezvoltat. Odata cu cresterea afacerii, puteti investi si in masinarii care sa faca procesul de curatare mai usor, cum ar fi aspiratoarele profesionale sau aparatele de curatare cu presiune. Avantajele acestui tip de servicii sunt investitiile minime la inceput, munca nu prea complicata, iar dezavantajul cel mai mare ar fi programul super incarcat in preajma sarbatorilor.

3. Servicii agricole. Daca va atrage munca fizica si natura, aici e de voi. Aveti nevoie de un teren, putere de munca si dragoste pentru plante si animale. Cea mai simpla metoda ar fi o sera, in care sa investiti, pentru inceput, o suma mica spre medie. Veti avea nevoie de ajutor, insa in ziua de astazi se cauta mult variantele bio, asa ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.Puteti opta, de asemenea, pentru cresterea animalelor, pentru plantatii de livezi sau legume, sau pentru lucrarea pamantului. Avantajele acestei activitati sunt in primul rand multumirea de sine, fiindca iese ceva productiv din  munca, amortizarea rapida a costurilor, iar dezavantajul ar fi munca fizica destul de grea uneori.

Daca nici una dintre aceste idei nu va multumeste, exista persoane specializate in domeniul noilor afaceri, ca de exemplu Andrei Usachi antreprenor in serie, care va poate ajuta sa gasiti o afacere inovativa, care sa va aduca numai rezultate.


Share:

2 comentarii

  1. 2018 este primul an pentru care imi propun rezolutii legate de afaceri si chiar sper sa le si indeplinesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt servicii din ce in ce mai cautate , in speciale cele din domeniul IT

    RăspundețiȘtergere