Cartea de pe noptiera #54 - Mercenarul - Jean-Patrick Manchette


Buna fetelor,

Printre picaturi de net, date ca o ploaie in desert de cei de la UPC, mai reusesc sa postez si eu ceva. Astazi discutam despre o carte care are si o ecranizare, si pe care de abia astept sa o vad - Mercenarul - Pe viata si pe moarte, scrisa de Jean-Patrick Manchette, considerata capodopera autorului francez. Aceasta carte a fost una din noile lansari de la Bookfest 2017, adusa de Editura All, despre care v-am povestit aici.



Martin Terrier, cunoscut in unele cercuri drept Domnul Christian, este un asasin platit, care se decide ca a sosit timpul sa lase in urma aceasta viata si sa-si indeplineasca planurile la care viseaza de 10 ani, de cand a inceput acest stil de viata. Intorcandu-se in orasul natal, unde a trait o copilarie si o adolescenta chinuita, o cauta pe iubita lui din liceu, care i-a jurat ca il va astepta 10 ani, cat el isi va urma planurile. Insa Anne nu si-a tinut promisiunea, si acum este casatorita. Incercand sa o recucereasca, cei doi sunt prinsi intr-un vartej de evenimente, fiindca se pare ca trecutul il va prinde din urma pe Martin. Seful asasinului nu este prea fericit ca acesta nu mai vrea sa lucreze pentru el, si incearca sa faca tot posibilul sa il aduca inapoi. Insa pe urmele lui Martin este cineva care vrea razbunare pentru o crima infaptuita de acesta in trecut, dar si oameni din vechiul anturaj, care incearca prin metode mai putin ortodoxe sa il convinga sa mai ia o ultima slujba.

Martin isi da seama insa ca i se insceneaza ceva imens, si incearca sa scape pentru totdeauna de acea viata. Va reusi oare asasinul sa se desprinda de tot de trecut? Va putea oare Anne sa traiasca alaturi de Martin, dupa atatia ani? Va las pe voi sa descoperiti. Cartea, socanta, imprevizibila, care o sa va tina in suspans si o sa va lase masca la final, o gasiti pe Editura All, la pret cu 25% reducere.

Voi ati citit aceasta carte? Va plac cartile politiste?

Kiss Kiss.


Share:

19 comentarii

  1. O carte pe gustul meu. Imi plac mult cartile politiste sunt preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim de prezentare, eu as citi orice numai timp sa am, am strans cateva titluri pe care abia astept sa le citesc la plaja...daca ajung...chiar daca ar trebui sa fac doar 500 de metrii pana acolo, tot nu ajung :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place la nebunie sa citesc pe plaja, insa nu cred ca mai prind plaja anul acesta!

      Ștergere
  3. Genul asta de carti imi plac tare mult, multumim pentru recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc de prezentare, îmi place ideea cărții și aș vrea să o citesc într-o zi sau două. Pare să te țină în priză până la final.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ador cartile politiste insa in ultima perioada nu am mai citit acest gen. O carte foarte interesanta care e clar pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca a fost si ecranizata, inseamna ca e o carte buna. O trec pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mai citit o carte politista de ani buni, poate ar fi momentul sa citesc carti si din aceasta categorie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit cartea. In literatura de specialitate este considerata o carte din domeniul noir, iar autorul este cunoscut drept un adept al cartilor de gen thriller. Rare sunt cartile care sa aiba ca personaj central un anti-erou asa ca aceasta carte a fost bine primita de catre multi cititori dornici sa descopere altceva de la literatura obisnuita.

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am citit cartea, dar imi place acțiunea din spatele povestii

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am citit cartea, n-am vazut filmul, am multe de recuperat.

    RăspundețiȘtergere