24 iunie - Ziua iei - Tu ti-ai ales ia ta?


Buna fetelor,

Cam toate stim ca pe data de 24 iunie se sarbatoresc Sanzienele - zanele noastre autohtone, care aduc rod pentru culturile oamenilor, fertilitate femeilor care isi doresc copii, tamaduiesc oamenii de suferinta si boli, ofera leac florilor, aduc in vis ursitul fetelor. Multa lume insa nu stie ca pe aceasta data se sarbatoreste si ziua iei. haina traditionala a romancelor. Aparitia sa se pierde in negura timpului, insa cu siguranta ati vazut in lada de zeste a bunicii cate o astfel de piesa vestimentara, impodobita cu diferite simboluri, care se presupuneau ca protejeaza purtatoarea de lucrurile rele.

In zilele noastre, ia este foate cautata. Este purtata inclusiv de catre vedetele de pe alte meleaguri, care au descoperit acest port popular al nostru si l-au indragit. Se poate purta atat cu fusta eleganta, cat si cu blugi, iar efectul este de fiecare data wow. Daca nu aveti noroc sa gasiti in lada bunicii o astfel de ie romaneasca, nu trebuie sa disperati. Puteti gasi online o ie autentica, brodata manual, pe care sa o purtati cu mandrie in ziua in care sarbatorim frumusetea portului romanesc.

Fie ca alegeti o ie cu motive florale, fie ca preferati o ie decorata cu fir de matase, aveti cu siguranta de unde alege. De exemplu, in magazinul online Anilu aveti sansa sa va alegeti voi cum sa arate ia mult dorita -poate fi personalizata la cerere, si se poate face fix pe masura voastra. Daca sunteti mai slabute sau mai plinute, iile facute speciale pe masura voastra vor arata ca turnate pe voi. Preturile sunt mai mult decat decente pentru calitatea avuta, si aveti sansa sa prindeti si reduceri destul de atractive. Magazinul este doar in mediul online, insa livreaza in toata lumea si ofera diferite metode de plata.

Si fiindca pana acum doar v-am povestit, de acum o sa va incant si privirea cu astfel de minunatii. Cele care m-au incantat cel mai mult au fost acestea:





De asemenea, puteti gasi si rochite pe site, pe care eu le vad a fi ideale pentru vara, racoroase si frumoase. Dupa cum se vede, si in cazul iilor, si in cazul rochitelor, culorile brodate sunt pe alese si puteti sa alegeti o singura culoare, sau o combinatie de culori, in functie de preferintele personale:




Voi ce parere aveti despre aceste hainute traditionale? Aveti acasa o ie? V-ar placea sa purtati o asemenea ie sau rochita?

Kiss Kiss.

Share:

13 comentarii

  1. Exista si ziua asta? Chiar nu stiam... Eu am o ie acasa si sunt tare mandra de ea. Rochita din ultima imagine este superba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am nicio ie, m.am tot tinut anul trecut sa.mi iau si nu stiu de ce n.am facut.o :( poate anul asta nu mai ratez ocazia

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaaaiiiii ce modele frumoase, am o Ie mai vechiuta si de mult ma chinui sa-mi iau alta, o sa arunc si eu un ochi pe site :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aproape ca era sa uit... Dar ce modele frumoase ai prezentat! Sunt cateva de la care chiar nu-mi pot lua gandul. Poate fac si eu o achizitie, daca tot e ziua `ei` :)

    RăspundețiȘtergere
  5. De vreo 2 ani de zile am auzit de ziua asta, in primul an am purtat o imitatie de ie fara sa stiu dinaintea de sarbatoarea asta, anul trecut am uitat :)) Am ceva bluzite imitatii ie, nu am originale. Mama mea broda manual ii din astea cand era mica si primea 10 bani pe bucata sau ceva de genul. Cum erau banii atunci. Oricum era foarte putin. Stiu de la ea ca se munceste foarte mult la broderia manuala, dar tot profitul se ducea la comerciant, nu la cei care fac fizic aceste produse, asa ca eu una nu sunt dispusa sa dau sute de mii de lei pe un astfel de produs.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoase sunt!!! Intotdeauna am avut bluzite de tip ie, dar anul acesta nu am apucat sa merg la cumparaturi. Bine ca mi-ai adus aminte!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt superbe iile de la ANILU, mereu le-am admirat. Eu inca mai detin o ie de la bunica, superba doar ca e foarte mica insa o pastrez cu placere .

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am iie si mi-as dori pentru ca ma avantajeaza. Iar rochia aia de la urma este pur si simplu superba! Am intrat pe site, macar sa ma delectez cu ce este pe acolo ca marimi mari prea putini retaileri aduc...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-am luat anul trecut trei ii foarte frumoase, anul acesta vreau sa imi cumpar cateva colorate. Urmeaza sa facem o vizita la Praid/Sovata.Corund Acolo am gasit cele mai frumoase ii.

    RăspundețiȘtergere
  10. daaa, sunt gata sa sarbatoresc. e ziua mea sotul meu asta mi-a facut cadou; doua bluze tip ie si sunt foarte mandra de ele.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca exista mai multe zile ale iei pentru ca parca am mai sarbatorit anul acesta. Oricum fiecare zi ar trebui sa fie una dedicata traditiilor roamnesti si de ce nu iei.

    RăspundețiȘtergere
  12. As fi tare incantata sa am si eu o ie. Nu am nici una in garderoba mea si sper sa-mi gasesc una pe placul meu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Inca nu am o iei dar imi doresc foarte mult una mai ales ca am tot vazut sedinte foto de familie in costume traditionale

    RăspundețiȘtergere