Secrete pentru un ten frumos?!

Buna fetelor,

Zilele trecute, la o ieseala in oras dupa o zi istovitoare de munca,un dus rapid si niciun gram de make-up pe fata, primesc un compliment de la o pustoaica de 14 ani "-Ce ten frumos ai!". Raspunsul meu, instant ca ness-ul pe care tocmai l-am baut, a fost "Am, ca-l intretin."

Deci, care ar fi pasii mei pentru un ten frumos si curat:
1. Fata de perna pe care dormi. NU o imparti cu nimeni. E a ta si doar a ta, din bumbac sau satin, si se schimba o data la 3-5 zile.
2. Prosopul pentru fata. Daca obisnuiesti sa iti stergi tenul cu prosopul, fii sigura ca doar tu il folosesti, nu si ceilalti membri ai familiei, si doar pentru fata. De preferabil din bumbac 100 %, schimbat de 2 ori pe saptamana, spalat la temperaturi ridicate pentru a distruge microbii si bacteriile. Prosopul se poate inlocui cu succes cu servetele cosmetice din celuloza, fara parfum sau alte briz-brizuri, care sunt mult mai igienice decat prosopul. Eu le folosesc de ceva vreme, sunt foarte practice si ieftine - pana in 3 lei cutia cu 150 bucati.
3. Telefonul. Il folosesti zilnic, iti atinge fata, si se zice ca ar avea mai multe bacterii si microbi pe cm2 decat toaleta. In acest caz exista 2 variante - ori folosesti o casca bluetooth, ori il cureti zilnic cu un disc imbibat in tonner sau cu gel antibacterian.
4. Nu-ti atinge fata cu mainile si nici nu-ti lasa parul sa o faca. Nu intotdeauna mainile sunt perfect curate, deci nu te lasa prada ticurilor sau reflexelor si tine mainile, pe cat posibil, departe de ten.
5. Un ten curat este un ten frumos. Foloseste produse de curatare potrivite pentru tenul tau in fiecare dimineata si seara, fara exceptie. Daca obisnuiesti sa folosesti make-up, demachierea este obligatorie, fara nicio scuza!
6. Hidratare. Atat interna, cat si externa. Foloseste o crema hidratanta si consuma lichide pentru a avea un ten frumos si radiant.
7. Exfoliere si rasfat. Fa-ti timp pentru exfoliere si o masca pentru ten 1-2 ori pe saptamana,si timpul nu va fi nemilos cu tine!
8. Excesele nu te ajuta. Nici cafeaua in cantitati industriale, si in niciun caz tutunul. Fereste-te pe cat posibil de medii pline de fum si praf.
9. Protectie. Foloseste crema cu SPF inainte de expunere la soare si fereste-te de solar. Imbatranirea precoce a tenului si cancerul de piele nu sunt atragatoare.
10. Odihna. Nu degeaba i se zice somn de frumusete. Dormi 6-8 ore pe noapte si evita sa pierzi noptile fara motiv.

Cam astea ar fi elementele cheie. Ca am uitat unul, ca am sarit altul, sa ne fie cu iertare si va invit sa completati lista.

Per ansamblu, cred ca am stofa de editor de reviste glossy :)

Kiss Kiss











Share:

0 comentarii