Cele mai sigure produse anti-vergeturi pentru femeile insarcinate


Buna dragilor,

Atunci cand o femeie responsabila ramane insarcinata, se gandeste ca vrea ce este mai bun pentru puiul ei nenascut. Incepe aceasta aventura cu cercetarea cartilor de specialitate, care dau sfaturi si indrumari atat pentru perioada sarcinii, cat si pentru cresterea copilului. Se pregateste pentru momentul magic cand isi va tine pentru prima oara copilul in brate, cauta hainute speciale si pregateste camera bebelusului, patutul, jucariile si toate lucrurile care conteaza. De asemenea, are grija de copilul ei inca din burtica. Merge la vizite medicale regulate, face testele necesare si incearca sa duca o viata cat mai sanatoasa.

Un lucru de care uita majoritatea mamelor este ingrijirea lor. Multe mame considera ca doar copilasul conteaza, insa uita ca un copil sanatos si fericit trebuie sa aiba si o mama sanatoasa si fericita. O problema destul de intalnita in cazul femeilor insarcinate este aparitia vergeturilor in al doilea si al treilea trimestru de sarcina, atunci cand corpul mamei sufera cele mai mari modificari. Din cauza ca pielea nu mai este elastica si burtica creste foarte repede, apar vergeturile mai sus mentionate, niste semne movii pe piele. Din pacate, odata aparute, nu prea mai este nimic de facut pentru disparitia lor, ci doar pentru imbunatatirea aspectului lor. Totusi, exista si metode prin a le tine la distanta de zonele predispuse la ele, care nu se limiteaza doar la burtica, ci ataca si picioarele, coapsele, soldurile si mainile, dar si sanii - zonele pe care greutatea se depune brusc.

Pe langa delasarea mamei in favoarea copilului, apare in scena si o frica de produsele pline de chimicale din comert. Nu putine sunt mamele care prefera sa isi lase corpul mancat de vergeturi, cu toate ca stiu ca nu vor mai putea purta niciodata un costum de baie deux-pieces, fiindca se gandesc ca ingredientele din cremele din comert anti-vergeturi sau pentru fermitatea pielii vor ataca copilul din burtica. Exista insa si variante mai sanatoase de creme, produse bio, cu ingrediente atent selectionate, naturale, pe baza de uleiuri si unturi, care lasa pielea fina, elastica si lipsita de vergeturi. Piata de cosmetice online a prins un avant puternic in aceasta directie si puteti gasi produse bio, organice, cu eco-certificat, vegane fara ingrediente modificate genetic sau fara gluten. Aplicarea unor astfel de produse, pe langa ca imbunatateste ferminatea pielii creeaza si o legatura mai stransa intre mama si bebele din burtica, care avea, in fiecare dimineata si seara, cateva minute de legatura directa cu mama, prin masarea burticii, un moment de conexiune, prin care mama va transmite dragostea si atentia ei.

Asadar, exista si produse bune atat pentru mama, cat si pentru bebe, inca din momentul conceperii acestuia. Trebuie avuta grija in cautarea lor - alegeti variantele calitative, naturale, insa o data gasite, vor aduce beneficii de ambele parti. Folosind astfel de produse, si mama se va simti mult mai multumita dupa sarcina si va reusi, in acest fel, sa tina la distanta inca un motiv pentru care ar putea aparea depresia post-natala.

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. Eu nu am ramas inscarcinata, dar am totusi probleme cu vergeturile. Cred ca indiferent de momentul in care te afli in viata, este important sa folosesti produse naturale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am avut probleme cu vergeturile, din fericire! :)

    RăspundețiȘtergere