Inspira-te din secretele profesionistilor pentru un machiaj de durata (GP)



Machiajul profesional nu are cusur, este realizat in cele mai fine detalii. Desi multe femei au abilitatea de a se machia singure, trebuie sa recunoastem ca diferenta dintre un machiaj realizat de un specialist cu studii in domeniu este incomparabil cu unul facut acasa.

Efectual de wow vorbeste de la sine de cele mai multe ori. El ascunde toate imperfectiunile tenului datorita produselor de top folosite, corecteaza defecte si evidentiaza culoarea ochilor sau forma buzelor. Specialistul stie exact care sunt etapele ce trebuie urmate si mai ales regulile care trebuie aplicate. Mai mult decat atat, sunt situatii care impun un machiaj rezistent pe o durata mai mare de timp, cum ar zi o nunta, o petrecere sau o sedinta foto.



In ultima perioada s-a dezvoltat incredibil acest segment al frumusetii. Apar tot mai multi „make-up artisti” care pun la bataie oferte, servicii si preturi cat mai avantajoase. Nu trebuie sa ne lasam ademeniti de preturile mici, ci trebuie sa depistam care sunt adevaratii profesionisti. Un element demn de luat in considerare se refera la cursurile urmate de catre persoana in cauza. Trebuie sa facem un soi de „investigare” si sa ne interesam de renumele trainer-ului responsabil cu organizarea cursurilor de beauty. Nici recomandarile prietenelor si fotografiile de pe pagina make-ul-ului artist nu sunt puncte de plecare gresite.

Un alt reper in acest sens este sa ne interesam de produsele folosite. Probabil ca asta este elementul cheie pentru ca un machiaj sa fie desavarsit. Desigur, asta pe langa talentul si abilitatile estetice ale specialistului. Produsele profesionale ofera rezistenta, machiajul ramanand intact o buna perioada de timp. Calitatea insa isi cere pretul ei, si de multe ori unii prefera sa faca compromisuri in acest sens.  

Iti doresti ca machiajul sa reziste pentru o perioada mare mare de timp? Invata de la experti!

Atunci cand participam la o sesiune de make-up este bine sa incercam sa intelegem operatiunea in sine, ordinea in care sunt folosite produsele etc. Exista insa o serie de trucuri la care make-up artistii apeleaza de fiecare data pentru un machiaj rezistent, fiind o reala sursa de inspiratie pentru acele momente in care suntem nevoite sa ne realizam singure machiajul.

Dupa ce tenul a fost curatat in profunzime, primul produs care trebuie aplicat este baza de machiaj. Din pacate unele femei nu inteleg necesitatea ei, aplicand fondul de ten direct pe piele. Aceasta este o mare gresala, intrucat rolul de baza primer-ului este de a crea acea pelicula, un distantier intre produsele ce urmeza sa fie folosite si tenul nostru. Cu alte cuvinte, baza de machiaj pregateste tenul pentru urmatoarele cosmetice.

Desigur ca pentru pleoape exista o baza de machiaj special conceputa in acest sens, care sa poata controla cantitatea mare mare de sebum care se produce in pliurile pleoapei. Iar in secundar, ea permite o aplicare mai uniforma a fardurilor din trusa machiaj, fara riscul ca nuantele sa isi piarda din intensitate sau din stralucire.

Pudra are un rol foarte important, data fiind compozitia ei care absoarbe excesul de sebum. Matifiaza si uniformizeaza fondul de ten, dar mai ales, il fixeaza. Ea se poate aplica si pe parcursul zilei, in functie de tipul de ten.

Un alt produs pe care specialistele in ale machiajului il indragesc este spray-ul pentru fixarea machiajului. Acesta se depune intr-un strat fin deasupra machiajului realizat si il protejeaza de temperaturile ridicate de afara sau de sebumul in exces. Este inestetica intinderea produselor pe fata, dar mai ales acel luciu detestat de toate femeile. Ei bine, spray-ul este special conceput astfel incat sa ne putem bucura de un machiaj pe o durata cat mai mare de timp.

Este important sa realizam ca machiajul este si el o forma de arta. Este arta care se inspira din canoanele de frumusete. In calitate de reprezentate ale sexului frumos, trebuie sa invatam sa o stapanim, inspirandu-ne in acest sens de la cei care au invatat lectia.

Share:

0 comentarii