Cum sa alegi franciza potrivita pentru tine


Buna dragilor,

Nu cred ca v-am mai zis pana acum, insa unul din visele mele este sa deschid o cafenea. Una clasic americana, unde lumea ca primeasca o cana de cafea gratis, unde sa miroase a biscuiti facuti in casa si unde atat persoanele cu copii, cat si cele fara, sa se poata bucura de un moment de relaxare. Ce m-a oprit pana acum sa imi vad visul cu ochii? Partea financiara, recunosc. Am stat si am facut un calcul, si o astfel de investitie porneste de la o suma cu foarte multe zerouri. Pana la urma as putea face un imprumut, si as face rost de suma necesara, insa nefiind in tema cu tot ce presupune a fi proprietara unei astfel de afaceri, mi-ar fi frica sa nu pierd acesti bani, din cauza faptului ca nu as sti cum sa ii investesc cu cap.

Nu m-am lasat batuta si am incercat sa caut solutii. Una dintre ele a fost sugerata chiar de mama mea, si a fost ideea de franciza. Desigur, am auzit pana acum, ca tot omul, de McDonald's, cea mai cunoscuta franciza din lume, si m-am gandit ca exista cu siguranta un ghid care sa ma invete cum sa-mi pun ideea in aplicare. Cautand online, am aflat ca se poate si la noi, si ca nu este chiar atat de dificil pe cat pare.



In cautarea de francize profitabile, eu m-am oprit la franciza Tucano Coffee, fiindca am simtit de la inceput ca rezonez foarte bine cu filozofia lor: Love.Peace.Coffee. Deja v-am zis ca n-am nicio experienta in acest domeniu, in afara faptului ca imi place sa beau cafea la nebunie, asa ca voi avea parte de consultanta in toti pasii pe care ii voi urma. Voi fi ajutata sa aleg atat cea mai buna locatie, cat si cel mai bun design, pentru a se potrivi cu ceea ce voi dori eu sa ofer celor care imi vor trece pragul. De asemenea, voi avea parte de traininguri initiale, de suport atat pe partea de marketing cat si pe partea de politica economica si voi fi indrumata catre cele mai bune echipamente. Un alt avantaj este achizitionarea produselor la pret de producator, fara alte costuri suplimentare.

Cu asemenea ajutor, impreuna cu dragostea mea pentru elixirul vietii, asa cum imi place mie sa o denumesc, cred ca voi reusi sa imi vad pusa pe picioare ideea mea de afacere.

Voi ce parere aveti? Voi avea succes cu o asemenea afacere pe piata romaneasca?

Kiss Kiss.

*Aceasta postare este scrisa pentru proba cu numarul 17 din SuperBlog 2017.

Share:

16 comentarii

  1. Interesanta abordare! Acest conceptul este foarte actual si complex. Mult succes in competitie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand spui cafea nu ai cum sa dai gres pentru ca noi romanii suntem mari iubitori de cafea, uite-te numai cate cafenele sunt in oras.

    RăspundețiȘtergere
  3. Claudia, eu am mai povestit, dar uite ca zilele acestea chiar mi-au adus aminte de trecut. In urma cu cativa ani am vrut sa cumpar in franciza o afacere dedicata copiilor. Am renuntat doar pentru ca nu aveam suficienti bani altfel demaram afacerea cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca e o reteta de succes, cu siguranta se vor extinde mult in tara noastra si recunosc ca ideea ma tenteaza foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Franciza este un succes sigur daca indeplinesti toate conditiile impuse.

    RăspundețiȘtergere
  6. Succes cu articolul, mie mi a dat reale batai de cap.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca ai avea o afacere de succes! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper ca vei avea succes!
    Sper sa ai si la SuperBlog, cu o nota frumoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu siguranta vei avea suuces si poate ne si intalnim sa savuram una impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare super idee! Cumperi practic un plan de afaceri deja testat ca functioneaza, tot ce trebuie este sa gasesti locatie si sa respecti pasii. Si banii, evident.
    Hai curaj si treci la actiune!! imi plac femeile ce au initiativa! (mai am o amica ce a deschis o cafenea cu sotul ei in bucuresti, asa de drag imi e de ea, a inflorit in ultimul an! ).

    RăspundețiȘtergere
  11. Îmi place ideea cu primitul unei cafele gratis, dacă reușești să ai această afacere, îți urez mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  12. MI-as dori sa am si eu o franciza, fie ea si in sistem de franciza. Cred ca ai mai multe sanse de succes cu franciza

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca ai avea succes, toata lumea adora cafeaua mai ales daca se poate bucura si de o incinta relaxanta cu atmosfera calda

    RăspundețiȘtergere
  14. O ceainarie (unde evident sa se serveasca si cafea) mi-as face eu. Mi se pare asa un loc de suflet!

    RăspundețiȘtergere
  15. Francizae o idee buna. Trebuie doar sa ai o locatie buna si bineinteles destui bani ca sa poti incepe afacerea. Restul vine de la sine.

    RăspundețiȘtergere