Sunt cea mai mare fana a ta, da-mi voie sa iti gatesc!


Buna dragilor,

Este vineri seara, este trecut de orele 23. De unde credeti ca tocmai a venit subsemnata? Nu, nu din oras. Nu, nu din club. Cum, nu mai sunt alte variante? Dar la bucatarie nu v-ati gandit, nu? Pai dupa cum va mai spuneam eu aici de cateva ori, eu sunt aceasta bucatareasa si gospodina desavarsita. Bine, nu chiar atat de desavarsita, insa mi-as dori sa ajung un master chef, ceva interesant prin bucatarie. Si cum tocmai am auzit si de stelele Michelin, cele mai bune calificative pe care un astfel de bucatar inrait le poate primi, deja gandul imi zboara departe.

De gatit imi place sa gatesc. De mica, de cand faceam la bunici ciorbe de buruieni gasite prin curte si placinte cu noroi, insa asta este o poveste pentru alta data. Revenind la povestea cu gatitul, imi place, dar in conditiile mele. Ca sa fie o relaxare, gatitul trebuie sa se practice in liniste si pace. Asta insemna ca prefer sa gatesc singura atunci cand ma simt inspirata sa creez noi feluri de mancare. Imi place sa ma joc cu ingredientele si sa inventez mancaruri noi, si apoi sa gasesc cobai dornici sa le incerce.

Mi-ar placea sa fiu chef intr-un restaurant de renume, insa sa gatesc doar pentru doua persoane, si doar in zilele in care as avea eu chef. Daca m-ar suna patronul sa-mi zica, de exemplu, ca in seara asta vine Sia in Romania (cantareata mea preferata) si ar lua cina alaturi de o alta vedeta de pe la noi, in ideea unei colaborari, as fi prima care m-as inghesui in bucatarie sa-mi pun sortul si sa ma apuc de gatit. Fiind o fana inraita, stiu deja cate un lucru sau doua despre ea, asa ca stiu si faptul ca este vegana. Poate pentru unii acest aspect ar fi o bataie de cap in ceea ce priveste alegerea unui meniu, insa cu putin studiu personal in domeniu, nu e chiar atat de dificil pe cat pare.

Dupa cum stiti, veganii isi iau o parte din necesarul de grasimi din nuci si seminte. Fie ca le folosesc ca atare, fie ca prefera ulei presat la rece, acestea fiind esentiale pentru buna functionare a organismului. Eu voi incerca sa ii ofer vedetei mele preferate cele mai gustoase si mai sanatoase alegeri. Am aflat de la o prietena de a mea, care are un copilas si care prefera sa faca toata mancarea in casa, ca si uleiul se poate face la fel de simplu, folosindu-se o presa de ulei YODA HOME PRO. Totul e super usor - trebuie doar sa aleg tipul de seminte, sa le pun in presa, sa apas pe un buton si sa ma bucur de un ulei natural si sanatos.



Cu ce as opta sa o impresionez pe Sia? As incepe cu niste aperitive pe baza de hummus, puse pe niste felii de castravete sau frunze de salata. As continua cu o salata de legume cu ulei proaspat presat. As apela la rosii si castraveti de gradina, la ardei kapia si marar. Salata i-as servi-o cu un burger vegetal, pentru un plus de gust. Pentru desert, as impresiona-o cu niste cheesecake cu capsuni, vegan si acesta, si cu siguranta ca, dupa o asmenea masa copioasa, o sa avem parte de mai multe concerte de ale ei in Romania.

Chiar daca sunteti sau nu vegani, o sursa importanta de grasimi sanatoase va ramane mereu uleiul extra-virgin presat la rece. Daca nu aveti incredere in cel din comert, va puteti face acasa, in doar cateva minute, varianta mai sanatoasa. Poate in prima instanta o sa va para o astfel de presa o investitie mare, insa urmarind online promotiile YODA, puteti sa reduceti binisor costul, mai ales ca se apropie si Black Friday.



Voi ati incercat sa va faceti acasa uleiul folosind o astfel de presa? Credeti ca un asemenea ulei va va face mancarea mai delicioasa si va impresiona?

Kiss Kiss.

* Acest articol este scris pentru proba cu numarul 9 din SuperBlog 2017.

Share:

37 comentarii

  1. Si eu am stat azi toata ziua in bucatarie...dar ulei inca nu am facut :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina acest echipament! Chiar mi-ar placea sa testez si eu unul!☺️

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia am aflat ca putem avea chiar acasa o presa de ulei. Foarte folositor. Noi ne cumparam din comert ulei extravirgin presat la rece insa nu am chiar foarte mare incredere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am incercat, dar merita, gusutul este unul inconfundabil!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa ceva as gati si eu, nu de alta dar as fi in siguranta. Am descoperit ca sunt un pericol pentru mine insumi in bucatarie :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi se pare geniala o astfel de presa de ulei. Iti dai seama cate "experimente"am face? Sigur mancarea ar fi mai gustoasa, dar mai ales, mult mai sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu cu cat este mai delicioasa mancarea cand vine vorba d eulei,insa un lucru pot sa zic si eu-mancarea devine mai sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am auzit de o presa din asta dar cred ca bunica mea ar fi incantata sa aiba una in casa.

    RăspundețiȘtergere
  9. As vrea si eu sa imi gatesti daca zici ca esti fana mea :) Oricum, nu stiam ca exista presa de ulei pe care sa o tii in casa :)
    Paula Sosoi

    RăspundețiȘtergere
  10. O presa de ulei mi-ar fi utila si mie! Incerc sa introduc cat mai multe modalitati de a manca sanatos si de a trai un stil de viata mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place sa gatesc dar mai mult imi place sa fac prajituri. Totusi cred ca o astfel de prese de ulei mi-ar fi de mare folos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Succes cu proba la concurs si multumim de sugestii, de ceva timp m-a apucat frenezia gatitului, asa ca tot caut retete noi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nici nu auzisem de asemenea presa, asa ca nici vorba sa incerc sa il fac eu acasa. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca am avea timp sa folosim toate aceste minunatii ce ne pot schimba viata, bine ar fi. Presa pentru ulei inca nu am, dar ar fi interesanta ca si achizitie pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  15. As vrea sa am o astfel de presa, ar imbunatati simtitor calitatea produselor mele culinare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata foarte bine aceasta presa!Cred ca gustul uleiului este nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pare tare gustos meniul. Sigur ai impresiona-o. ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Atata am vazut in online de aceasta presa de ulei ca as vrea sa o am si eu in bucatarie .)

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu stiam ca exista o presa de ulei pe care s-o poti folosi acasa. Mi-as dori sa fac si eu cateva teste si sa pot sa-mi pregatesc uleiul singura! Asta chiar ca este o noutate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lumea evolueaza pe zi ce trece si e super cand se intampla in avantajul nostru.

      Ștergere