Cartea de pe noptiera #48 - Sub luna de sofran - Nicole C. Vosseler


Buna fetelor,

Si cartea de astazi am citit-o cu sufletul la gura. Am mai auzit de ea in blogosfera, si am vazut ca era una dintre cele mai vandute din gama carti de beletristrica, asa ca tare mult m-am mai bucurat cand a intrat in posesia mea.





Este prima carte scrisa de Nicole C. Vosseler pe care o citesc, dar cu siguranta nu ultima. Chiar daca a avut 576 de pagini, cu multe descrieri si date istorice, am citit-o rapid si am aflat multe obiceiuri straine din ea.

In Anglia anilor 1840, Maya este o fetita de 10 ani, fascinata de studentul Richard Francis Burton, un calator pasionat si bun prieten al tatalui ei. Cand acesta trebuie sa plece din nou, Maya ii cere, in inocenta ei de copil, sa se casatoreasca cu ea, iar Richard ii promite ca va tine legatura cu ea si vor discuta cand va mai creste. Peste aproape 11 ani, timp in care cei doi au tinut legatura prin scrisori, Richard ii face o vizita Mayei, dar cu toate ca ea isi doreste mult, el nu face niciun pas si dispare in noapte. Intre timp, fratele ei Jonathan vine acasa de pe front impreuna cu prietenul lui, Ralph, iar Maya si Ralph se indragostesc unul de celalalt. Decid sa fuga de acasa, ajutati de Jonathan, fiindca parintii ei sunt impotriva relatiei. Dupa ce se casatoresc si ajung in Arabia, in Aden, Maya realizeaza ca viata alaturi de Ralph nu este chiar asa de roz precum parea la inceput, si relatiile dintre ei se racesc foarte repede.

Insa Maya este rapita de Rashad si gasca lui de beduini, pentru fi folosita ca metoda de schimb de catre sultan, pentru a putea negocia cu englezii.  Dar acest lucru nu se mai intampla, deoarece intre Rashad si Maya apare ceva mai presus de atractie, si el se simte dator sa ii salveze viata cand exista situatii neprevazute la palatul sultanului. Acum Rashid trebuie sa isi apere onoarea si sa o aduca inapoi pe Maya, dar dupa doua nopti de iubire, oare mai este posibil acest lucru? Pe cine va alege Maya sa ii fie alaturi? Va las pe voi sa descoperiti, citind cartea Sub luna de sofran, pe care o gasiti acum cu 20% reducere si transport gratuit.

Voi ce carte ati citit in ultima vreme?

Kiss Kiss.

Share:

41 comentarii

  1. Foarte faina recenzia ta, cred ca mi-ar place si mie aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta carte ,poate o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. E si pe gustul meu :), multumim pentru recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place partea asta cu arabia si beduinii, m-ar tenta si pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca pe la 10- 12 ani si eu eram "indragostita" de un tip de vreo 25- 27 de ani.:D Ma asteptam sa apara intr-un final Richard ... Deci, mi-ar placea sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Povestea e interesanta,acum depinde si cat de usor e de citit! Acum citesc romanul Mostenirea, care imi place si nu-mi place! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Titlu te face să te gândești la o carte ce te invită la visare și melancolie, dar e plăcut să descopăr cât de multe mai oferă această carte.

    RăspundețiȘtergere
  8. o trecem pe lista! eu acum recitesc Marin Preda, cam greu cu timpul!

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesanta poveste :) As vrea sa iti impartasesc pasiunea pentru citit :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Caut cartea aceasta de luni bune, nu o prea gasesc online. Am sa o caut in librariile din mall. Stiu ca e o carte minunata.
    Acum citesc Regina rosie, urmeaza Regina alba.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu sunt acum fascinata de Louise Hay, multumim pentru review, o punem pe lista ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place ideea cartii, insa nu am putut citit toata recenzia, mi se pare ca as pierde putin din supriza pe care mi-o ofera cartea. De aceea nu prea citesc recenzii in general. Inca una de pus pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  13. N-as putea sa-ti explic de ce, ca doar nu mi-e foame, dar am plecat sa-mi fac un orez cu sofran.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce schimbari de situatie! Chiar mi se pare o carte pe care nu o poti lasa din mana odata ce ai inceput-o! Eu citesc acum "Dulcele bar" insa adaug si recomandarea ta pe lista :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte interesant subiectul. O trec pe lista

    RăspundețiȘtergere
  16. Nimic saptamana asta, am fost plecata si nu am avut chef de citit.

    RăspundețiȘtergere
  17. Oh, am o lista asa mare pentru anul asta incat nici nu stiu cand o sa apuc sa le citesc pe toate. Multumim pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  18. Interesanta cartea mai ales pentru contextul si atmosfera ei

    RăspundețiȘtergere
  19. Am reusit sa ma apuc de ea aseara in jur de ora 22.00... o aveam cumparata pt concediu , dar nu am ajuns sa o citesc pana acum.. a inceput fascinant , a continuat sa ma invaluie cu fiecare pagina citita... nu am simtit somn , oboseala ... am simtit doar ca nu pot sa o las . La ora 2.33 o terminam de citit... fabuloasa . Mi a placut la nebunie. Multumesc pt claudiaschoice ....tu mi ai readus cartile in viata mea. Nu stiu cum am ajuns la tine , dar esti pe sufletul meu. Sarumanaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur din suflet cand aflu ca am starnit pe cineva sa citeasca. Esti o scumpa,multumesc mult de tot pentru gandurile tale!

      Ștergere