Cartea de pe noptiera #47 - Oscar si Tanti Roz - Eric Emmanuel Schmitt


Buna fetelor,

Dupa cum vedeti, incerc sa am cat mai multa diversitate in ceea ce priveste cartile abordate aici pe blog. Astazi am o alta carte, total diferita de cartea anterioara, o carte atat de frumoasa si cutremuratoare in acelasi timp. Cartea are doar 114 pagini, se lectureaza super rapid s ne face sa gandim mai profund la cat de importanta e viata.


Cartea este scrisa la persoana I si reprezinta de fapt niste scrisori trimise de micul Oscar catre Dumnezeu. Oscar are 10 ani, este internat intr-un spital, suferind de leucemie. Realizeaza, la aceasta varsta frageda, ca nu mai are mult de trait, si devine foarte suparat din aceasta cauza, ajungand sa-si urasca parintii. Ajutat de Tanti Roz, o asistenta batrana care lucreaza in spital, incepe sa ii scrie zilnic cate o scrisoare lui Dumnezeu. Fiind in preajma Craciunului, asistenta ii povesteste despre cele 12 zile magice dinaintea acestei sarbatori si ii propune sa traiasca fiecare zi ca si cum ar reprezenta 10 ani de viata. Chiar daca nu crede in El, Oscar este convins de Tanti Roz ca i se va indeplini o dorinta pe zi, daca stie cum sa ceara si ce sa ceara. In fiecare scrisoare, baietelul ii povesteste lui Dumnezeu despre cum se simte el, cum e sa  ai 10, 20, 30.... de ani. Realizeaza cat de importanti sunt parintii, trece prin bucuria primei iubiri, a primei gelozii, adopta pe cineva si trece prin criza varstei a doua.

Ultima scrisoare scrisa este cea mai impresionanta din toata culegerea de fata. Va las pe voi sa o descoperiti, citind cartea pe care o gasiti AICI, la cel mai bun pret online.

Voi ce carte ati citit in ultima saptamana?

Kiss Kiss.

Share:

20 comentarii

  1. Nu am auzit pana acum de cartea asta...dar daca la un moment dat imi pica in maini o sa o citesc cu siguranta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pare o carte mai degraba trista sau mi se pare mie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca este una dintre cartile care te fac sa realizezi cat de cruda este viata! Si doar prin ceea ce am citit aici, ma gandesc sa nu o cumpar. Am nevoie de bucurie care sa-mi anime gandurile, ca tristete vedem la orice pas.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit de cartea aceasta si ma pregateam sa o citesc, desi nu citisem nicio recenzie. Mi se pare o carte drama. O sa o citesc cand voi sta mai bine cu moralul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Waw, suna foarte emotionant. Imi aminteste putin de seria cartilor Supa de pui. Nu stiu daca le stii, dar erau un fel de culegeri de povesti scurte cu impact mare emotional.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu acum citesc Umbra muntelui, sunt la ultimele capitole. Cartea citita de tine pare genul care te face sa plangi asa ca o s-o las pe mai incolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am empatizat cu Oscar si nici n-am citit cartea, imi inchipui care este efectul emotional al cartii asupra cititorului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesanta poveste! Eu mai am putin si termin P.S I love you

    RăspundețiȘtergere
  9. cred ca este o carte tare interesanta, desi este tare trista, merita citita!

    RăspundețiȘtergere
  10. Clar trebuie sa fii intr-o perioada buna sa o citesti. Pe mine m-a intristat din recenzie, nu stiu daca as putea sa merg cu ea pana la capat.

    RăspundețiȘtergere
  11. uite o carte pe care inca nu am citit-o si cu un subiect foarte interesant desi incerc sa evit temele acestea profunde si lacrimogene pe motiv ca viata iti ofera deja multe astfel de situatii, asa ca prefer ceva mai relaxant mai putin traibil in intensitate

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am mai citit nimic de vreo 2 saptamani. Nu am avut nici timp, dar nici interes. Am zile cand nu vreau decat sa ascult muzica.

    RăspundețiȘtergere
  13. E o carte foarte interesanta, ca toate cartile de acelasi autor. Acum vreo doi ani a fost la mare cautare, dar cred ca e mereu actuala prin tema. Spor la citit. Eu am citit o carte pentru copii Razboiul care mi-a salvat viata! si Soarele gol de Asimov

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce imi plac romanele de acest gen, chiar ai ce invata. Trebuie neaparat sa o iau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aud pentru prima data de aceasta carte, dar mi-a atras atentia. Pare destul de interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vai ! Ce coperta frumoasa ! O sa o caut ... as vrea tare mult sa o citesc !

    RăspundețiȘtergere
  17. Saptamana asta doar povesti de copii am citit si cand nu le citeam, le povestea cea mica.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am auzit de aceasta carte. Pare interesanta, sentimentalista si cu impact. ÃŽmi place recenzia: scurta si la obiect.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am citit cartea acum doi ani cred si am plans ca un copil.
    Este exceptional scrisa!
    Am decis sa o pastrez special pentru copiii mei cand vor fi mai mari un pic, capabili sa citeasca ceva de acest gen.

    RăspundețiȘtergere