Orasul in care mi-ar placea sa locuiesc


Buna fetelor,

Nu, nu ma mut, chiar daca titlul ar putea sa sugereze asa ceva. Teoretic, am vrut sa denumesc aceasta postare "Orasul in care mi-ar placea sa am un apartament de vacanta", dar mi se parea titlul a fi prea lung. Asadar, despre asta voi vorbi astazi, despre orasul in care mi-ar placea sa merg din cand in cand, si sa gasesc de fiecare data acolo o mica parte din mine, o locuinta in care sa ma simt ca acasa.

Recunosc, nu am vizitat prea multe orase din tara. Mereu au fost alte prioritati inaintea excursiilor, si atunci cand am reusit sa plecam in excursii, am preferat sa iesim in natura, sa vizitam alte chestii, sa scapam de oras. In mini-luna noastra de miere, am decis sa facem un mic tur si sa vizitam unele orase din tara, prin care eu nu am ajuns pana atunci. Unul dintre orasele care m-au impresionat cel mai mult a fost Brasovul. Am ajuns acolo seara, la sfarsitul lunii noiembrie, si am oprit la niste pieteni, mutati acolo de ceva vreme. Am iesit cu ei in oras la un pahar de vorba, am stat la depanat amintiri, am ras si am glumit, si am vorbit despre orasul care i-a primit pe prietenii nostri ce mai bine de jumatate de an. Fiind din acelasi oras, am putut sa facem diferente clare intre cele doua, si Brasovul a iesit castigator, cel putin pentru ei. Chiar daca chiria era foarte mare, lucrand amandoi - el in IT, ea in Human Resources, si castigand cu mult mai mult decat ar castiga in orasul natal, puteau sa traiasca un trai mai mult decat decent. Cu siguranta ca acasa n-ar fi gasit nicaieri joburi cu asemenea salarii. Asta, plus frumusetea si calmul orasului - cica oamenii nu prea folosesc claxonul, lucru total diferit de al nostru oras de bastina, unde claxonul se foloseste mai des decat salutul.

Din ce am reusit sa vad cat am stat acolo, va spun cu mana pe inima ca o parte din mine s-a indragostit de acel oras. Mi-a lasat impresia ca este mult mai aproape de natura, ca este curat, are oameni foarte calmi si primitori. Mi-ar placea, cum v-am zis si in primele randuri, sa am acolo o locuinta, in care sa revin in fiecare an. Preturile pentru apartamente Brasov depasesc, cu siguranta, bugetul nostru actual, dar mi-ar placea sa detin candva, intr-un viitor nu prea indepartat, cel putin un studio acolo.


Aceasta varianta de studio, apartament cu o singura camera, mi se pare ideala pentru doua persoane. Are baie separata, dar si loc de gatit si de luat masa - living si bucatarie open space, dormitor si balcon. Daca as avea asa ceva, as avea si posibilitatea sa inchiriez in timpul anului, cu toate ca nu m-ar tenta foarte tare aceasta idee, dar in caz de criza, ar fi o sursa sigura de venit.

Voua v-ar placea sa aveti, ca locuinta de vacanta, un studio? Care este orasul de care v-ati indragostit?

Kiss Kiss.

Share:

6 comentarii