La ce mai viseaza Claudia #154 - Bunul simt si inmormantarile


Buna fetelor,

Stiu, inmormantarile nu sunt un subiect de dezbatut pe blogurile de beauty, dar fac parte din viata noastra si trebuie tratate cu un anumit respect. Lucru rar gasit in zilele noastre. Fiind nevoita sa iau parte la o inmormantare, am vazut chestii care m-au facut sa ma mir de lumea in care traiesc si sa ini ridic semne de intrebare in ceea ce priveste sanatatea mentala, a mea si a celorlalti participanti.

Asadar, ca de luare aminte, am zis sa va prezint 3 aspecte importante de luat in seama la o inmormantare. Si poate aveti si voi cunostinte lipsite de bun simt, sa le dati forward aceasta postare. Sa incepem:





1. Fiti decente. Asta inseamna mai multe: tinuta decenta, machiaj decent, atitudine decenta. Nu va imbracati si nu va machiati ca niste patachine. Fustele de o palma, bluzele prea decoltate, culorile curcubeului si machiajul de club nu sunt admise. Nu uitati ca trebuie sa intrati si intr-o biserica. De asemenea, incercati sa aveti o atitudine specifica unei inmormantari. Nu fumati in curtea/casa decedatului si puneti-va telefonul pe modul silentios.

2. Respectati durerea omului. Incercati sa intelegeti ca cei apropiati persoanei decedate sufera. Nu judecati durerea omului - fiecare simte si se manifesta diferit. La priveghi/inmormantare, incercati sa va abtineti din a rade necontrolat, din a barfi si din a vorbi mortul de rau. Daca nu aveti ceva frumos de zis, mai degraba nu ziceti nimic.

3. Nu filmati sau faceti poze. Excluzand cazul in care familia va cere explicit sa mortalizati cateva ipostaze (evitati persoana decedata, incercati poze de ansamblu), nu scoate telefonul sau camera din buzunar.

Desigur, ar fi mai multe, dar ma opresc aici. Quod erat demostrandum.

Kiss Kiss si o saptamana frumoasa.

Share:

41 comentarii

  1. Ma oripilasi cu punctul 3, chiar exista persoane care se pozeaza la asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut si eu poze cu defuncti, nu imi vine sa cred ca pot fi oameni atat de ingusti la minte.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai daca e mort, facem ce vrem nu? Stiu perfect ce zici. Chiar acum un am fost la o inmormantare unde fix nepoata decedatei eram imbracata ca sorcova, radea de mama focului si fuma in fata capelei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oooff stiu ce zici....ce lume..... am tot vazut persoane care fac asa ceva pe la inmormantari :(

    RăspundețiȘtergere
  5. E cam trist. Chiar weekendul acesta am fost la inmormantarea bunicii unei prietene. Nu pot sa zic ca am vazut la aceasta inmormantare ceea ce ai descris tu, insa stiu despre ce vorbesti.
    Totusi la noi in oras ar mai fi un punct, cersetorii care practic iti fura pomana din mana, ii doare pe ei in cot de durerea si supararea ta. Macar daca ar manca tot ce le dai dar ce cele mai multe ori arunca. :(

    RăspundețiȘtergere
  6. In ziua de azi nici mormantarea nu mai e cea fost odata , priveghiul la fel , e mai mult o adunare... fumam , vorbim.... ne simtem bine.. mai facem o poza cu mortu si hop pe fb sa vada tot neamu

    RăspundețiȘtergere
  7. Evenimentele de acest fel trebuiesc tratate intr-un anume fel.A face fotografii sau a te imbraca si machia strident la un astfel de eveniment nu arata doar lipsa de resect ci si lipsa celor'7 ani de acasa'

    RăspundețiȘtergere
  8. Sfaturile tale chiar sunt de bun simt si ar trebui sa fie de la sine- intelese.
    Precum ai spus si tu, ar mai fi multe de spus, dar...

    RăspundețiȘtergere
  9. Un articol cu sfaturi pe care fiecare ar trebui să le respecte. Partea cu pozele decedatului mi se pare chiar de prost gust. Am mai văzut și selfiuri...
    Trist, dar cei 7 ani de acasă lipsesc de foarte multe ori la noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum 13 zile a murit bunicul meu, tata pentru mine. A fost crunt si de nedescris sa ma trezesc brusc fara el. Am intalnit oameni care ma pupau de imi dadeau palaria jos, care faceau poze pt facebook si scriau ,,unchiul drag'' in conditiile in care in ultimii 4-5 ani nici macar nu il sunasera, vecini care ne intrebau daca nu mergem acasa sa ii ducem si pe ei cu masina. Chestii care mie imi zgariau durerea, dupa inmormanatare vorbind cu mami am stabilit ca amandoua suntem antice, vechi si de demult. Si ca Ghidul bunelor maniere ar trebui predat fortat in scoli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aceeasi parere sunt si eu cu ghidul de bune maniere. Eu fac alergie la "era om bun".

      Ștergere
  11. Sa faci poze la inmormantari, iar mai apoi sa le publici e absolut dezgustator. Pe mine ma enerveaza si imbulzeala cersetorilor de la capele. Pur si simplu ti se urca in cap si au o atitudine absolut enervanta. Dupa ce ca treci prin ce treci, mai trebuie sa iti bati capul si cu astia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si cu ei e o problema mare, noi inca n-am avut parte de ei, era doar 1, a fost cuminte si la locul lui.

      Ștergere
  12. Eu cred ca o persoana cu toate tiglele pe casa ar trebui sa stie aceste reguli minime. O inmormantare este o chestie intima pentru familie si nu o defilare de moda. Din acest motiv trebuie sa stim ca tinuta trebuie sa fie una decenta si in culori cat mai inchise. Nu te controleaza nimeni la machiaj si unghiute, dar ar fi de preferat sa nu iesi in ividenta cu aceste lucruri

    Cred ca toate aceste lucruri se invata de la parinti, bunici si daca nu le invata de la aceste persoane, atunci trebuie sa se uite in jur

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi un ruj roz care te zgarienpe toata retina e o treaba. Lumea ar trebui educata, sau auto-educata.

      Ștergere
  13. Treaba cu pozele nici eu nu o înțeleg. De ce ai vrea sa ai in casa o poza cu persoana Draga decedata. Prefer sa revăd momentele frumoase din viața.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi cum e cand persoana care facr poze nu are nicio treaba cu defunctul.

      Ștergere
  14. Nu cred ca in acele momente iti mai arde sa faci poze, sa razi sau sa fi imbracata nu stiu cum. Trebuie cat de cat sa fim decente si sa pastram linistea, nu sa creem haos.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai foarte mare dreptate! Bunul simț lipsește la mulți.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca sunt lucruri de bun simt E L E M E N T A R E

    RăspundețiȘtergere
  17. Evit să particip la nunți și la înmormântări pe cât posibil, tocmai pentru că există o lipsă crasă de bun simț la astfel de evenimente. Dar o să încerc să nu generalizez. :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Asta cu pozele e ceva... groaznic. Nu am inteles niciodata de ce ai vrea sa faci poze la o mormanteare. Nu e ceva ce ai vrea sa iti amintesti.

    RăspundețiȘtergere