Cum sa alegi mobila de bucatarie pentru un apartament


Buna fetelor,

Cand aveti sansa sa stati la casa, aveti posibilitati nenumarate in ceea ce priveste design-ul interior, deoarece beneficiati, din start, de mult spatiu. Vreti, de exemplu, o bucatarie de 25 de metri patrati? Nicio problema, ca acolo se poate. Puneti de la inceput in proiect o bucatarie de cinci pe cinci, si ati scapat de probleme. Puteti, in acest mod, sa va bucuri de bucataria mult visata, in care sa aveti spatiu cat vreti, in care sa invitati la masa toata familia si in care sa aveti loc sa puneti toata aparatura de bucatarie, care este de un real ajutor.

Daca stati intr-un apartament sau intr-o garsoniera, lucrurile se mai schimba. In ceea ce priveste garsoniera, spatiu din bucatarie este destul de limitat, deoarece sunt garsoniere care au in total 25 metri patrati, iar bucataria este mica tare, cu sanse reale de a va izbi de alta persoana prezenta acolo. In ceea ce priveste apartamentul, lucrurile stau putin mai bine, deoarece sunt sanse mari ca in bucatarie sa aveti cam 10-15 metri patrati unde sa va desfasurati. Desi aceasta suprafata este la jumatate fata de o bucatarie pe care ati putea sa o aveti la casa, exista o multitudine de solutii in ceea ce priveste mobilarea sa.

Parintii mei stau la bloc, intr-un apartament cu 2 camre, varianta comunista, construit prin `88. Bucatarie nu este prea mare, dar este acceptabila pentru o familie nu prea numeroasa. Cand s-a pus problema de schimbare a mobilei de bucatarie, partea cu simt estetic mai bine dezvoltat a familiei (a se citi mama si cu mine), a pornit la cautare. Ne-am dus prin magazinele de mobila de prin oras, dar nu prea am avut succes. Majoritatea mobilei gasite era in acea varianta invechita, cu dimensiuni clasice si mult spatiu mort. Si aveau doar cele de pe stoc, cu anumite lungimi si latimi, care nu prea se potriveau cu nevoile noastre.

Ne-am reorientat catre online, unde mobila bucatarie compacta este la mare cautare. Dupa putine cautari, am dat peste ceea ce ne doream. Un tip de mobila nu prea lung, incapand la perfectie in bucatarie, dar cu marele avantaj de a oferi spatiu de depozitare pe inaltime. Pana aproape de tavan, astfel incat tot spatiul este utilizabil. Asadar, in loc sa punem anumite aparate necesare in bucatarie pe dulap, din lipsa de spatiu, acum putem sa le punem in dulap, tot la aceeasi inaltime, dar ferite de praf si aburul constant care se aduna in aceasta incapere. In plus, am optat pentru rafturi si sertare mai putin adanci. De asemenea, unde a fost posibil, am optat pentru rafturi interioare, din cele care  se agata de raftul de mai sus. Am luat si suporturi rotative pentru condimente, si asa am reusit sa punem borcanelele cu condimente intr-un sfert din spatiul pe care il utilizam de obicei.

Schimband clasica masa de bucatarie cu scaune cu un coltar, si mutand frigiderul in balcon, am reusit sa aducem schimbari imense in bucatarie in ceea ce priveste spatiul, camera devenind astfel mai luminoasa si mai aerisita.

Voi dupa ce criterii va ghidati cand alegeti mobila de bucatarie?

Kiss Kiss.

Share:

3 comentarii

  1. eu am o mobila veche, trag nadejde sa o schimb anul acesta sau anul care vine dar vreau neaparat ceva la comanda care sa se potriveasca perfect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm..cate argumente in acest articol al tau. Aproape, aproape sa-i spun mamei mele ca a venit timpul sa facem o schimbare in ceea ce priveste spartiul din bucataria noastra. Avem o bucatarie destul de micuta si inzestrata cu mobila de tot felul. Spatiul ramas ne permite sa accesam bucataria si sa ne punem la masa (de 4 persoane). Site-ul din acest articol este unul de prezentare din ce am observat, am gasit date de contact pentru a intra in legatura cu un operator si produsele par in regula.

    RăspundețiȘtergere