Cartea de pe noptiera # 42 - Central Park - Guillaume Musso


Buna fetelor,

Dupa cum v-am zis, anul acesta vreau sa citesc mai mult decat anul trecut, asa ca m-am decis sa trec inca din primele zile ale anului la treaba. Deja am terminat doua carti, iar astazi va voi vorbi despre una dintre ele, primita de la Editura All.



Cartea "Central Park" este in editie cartonata si are 360 de pagini, dar mie nu mi-a luat mai mult de vreo 3 ore sa o citesc. Este insa tipul acela de carte la care te uiti cu groaza la numarul paginilor, fiindca vezi ca mai sunt cateva pana la sfarsitul cartii si ai vrea sa citesti mai mult. In plus, este tipul meu preferat de carte - triller psihologic, care a reusit sa ma tina cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

Alice Schafer, o polistita frantuzoaica, se trezeste intr-o dimineata pe o banca din New York, legata la mana cu catusele de un barbat. Ce e si mai ciudat, cu toate ca gaseste asupra ei o arma ce nu-i apartine, cu un glont tras si are camasa plina de sange, este faptul ca atat ea, cat si barbatul de care este legata au fost cu o noapte inainte la mii de kilometri distanta de Central Park, parcul in care s-au trezit. Instinctul de politista din ea o face sa incerce sa desluseasca misterul, asa ca impreuna cu Gabriel Keyne, pianistul de langa ea, incep o calatorie plina de pericol. Toate indiciile aparitiei lor in acel loc se pare ca au legatura cu Eric Vaughn, un criminal in serie care i-a ucis copilul si din cauza careia Alice si-a pierdut sotul. Femeia cere ajutorul colegului ei de munca din Paris, dar se pare ca el este cam evaziv in raspunsuri si ii ascunde anumite lucruri esentiale. In acelas timp, Alice afla ca Gabriel Keyne nu este cine pretinde, amenintarea criminalului in serie este tot mai aproape si ea afla detalii neverosimile din viata ei, care ii pune la indoiala sanatatea mintala.

Ce este adevar si ce este fictiune? Cine este de fapt cel mai mare dusman al ei si cum va iesi Alice din aceasta incurcatura? Va las pe voi sa aflati - cartea o gasiti aici la un pret bun, acum si cu reducere.

Dupa cum v-am zis si la inceput, aceasta carte mi-a deschis apetitul pentru cartile lui Guillaume Musso. Actiunea este foarte intriganta, iar personajele sunt foarte bine construite. Firul narativ este intens, presarat cu flash-back-uri, de unde aflam povestea lui Alice. Cartea m-a tinut cu sufletul la gura, m-a facut sa cred ca stiu cine cum sunt jucate cartile, ca apoi toate lucrurile sa se dea peste cap in ultima secunda si sa ma puna in fata unui alt aspect, si mai incitant decat celalalt. Finalul a fost atat de neasteptat si din scurt, incat m-a surprins in totalitate. Deja mi-am facut wishlist cu celelalte carti ale autorului :)

Voi ati citit aceasta carte? Ce carti ati inceput in acest an?

Kiss Kiss.

Share:

69 comentarii

  1. Nu am citit-o dar imi place ! Eu am terminat cartea nuntii,dar nu a fost la fel de interesantă că a ta.Cât sunt la școală le citesc pe cele din programa școlară,abia aștept vara să citesc niste romane polițiste. Chiar doresc sa incep și recenzii pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am una pe noptiera de foarte mult timp, si am tot zis sa ma intorc la ea si nu numai, dar timpul nu-mi prea permite. N-am citit-o pe asta, dar suna interesant

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ceea ce-ai desprins din carte, pare sa fie exact pe gustul meu! O trec pe wishlist, ms! Acum sa vad cand voi avea timp sa o citesc, pentru ca am atatea altele care-si asteapta randul. Te pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Eram convinsa, dupa titlu, ca e ceva de istorie sau ceva despre intamplari de Central Park. Da, suna bine si inteleg disperarea aia cand vezi ca se termina.. dar totusi nu te poti opri din citit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eram in dubii sa iau sau nu cartea dar aveam o lista pregatita. Mi-o voi lua la urmatoarea lista, care va veni cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pare genul acela de carte pe care nu prea iti vine sa o lasi din mana, indiferent cat de tarziu este.

    RăspundețiȘtergere
  7. Prima care a lui Musso pe care am citit-o a fost „Mâine” È™i mi-a plăcut mult, aÈ™a că am mai luat două titluri ale autorului. Recomand È™i „După 7 ani”, e fain scrisă È™i cu multicel suspans. Pe cealaltă n-am apucat s-o citesc È™i cred că mai aÈ™teaptă o vreme, dar uite că m-ai convins ca următoarea lui carte pe care o cumpăr să fie asta. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut si "Dupa 7 ani", dar nu era pe stoc, mai incerc. Si o voi cauta si pe "Maine", multumesc mult de recomandari!

      Ștergere
  8. Si mie imi place acest gen de carte. Multumesc de recomandare! Pare foarte interesanta si cum zici tu, greu de lasat din mana!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar ce harnica esti! Ai terminat 2 carti in 5 zile?! Eu n-am cu ce ma lauda...

    RăspundețiȘtergere
  10. Suna foarte interesant, sigur o sa se faca un film dupa ea, nu au cum sa o rateze. Cumva, ca idee, imi aduce un pic cu Fata din Tren, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  11. Abia m-am dezmeticit si m-am reglat cu somnul. Nu am apucat sa citesc nimic deocadata, in afara de cateva povesti pentru copii. Imi place ideea cartii si sper sa-mi fac timp sa o citesc si eu

    RăspundețiȘtergere
  12. n-am citit-o inca, dar mi-au placut cartile lui musso pana acum (2-3, cate am citit)!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am citit aceasta carte, dar pare numai buna de trecut pe lista pentru 2017. Pare foarte interesanta din ceea ce ai descris tu, e genul de carte care ma atrage sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am auzit de cartea Central Park si acum imi pare rau ca nu am achizitionat-o, sigur mi-ar fi placut si mie sa o citesc. Anul acesta am terminat deja 2 carti, si anume ambele volume din "Nevestele de la Hollywood" si acum m-am apucat de cartea "O suta de nume" a Ceceliei Ahern.

    RăspundețiȘtergere
  15. Suna interesanta propunerea ta dar astept sa vi si cu un review asupra ei dupa ce ai citit-o. Iti voi urmari indeaproape blogul epntru a nu rata. Ma voi abona si la feed-ul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, am citit-o! Si asta e review-ul! Nu pot sa ii fac rezumat, poate citeste cineva care nu a lecturat-o inca, si n-as putea sa stric surpriza :)

      Ștergere
  16. Foarte interesanta aceasta carte, genul acela in care te poti plimba liber alaturi de personaje. Am trecut-o pe lista de lecturi pentru acest an.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am si eu inceputa o carte de anul trecut :))) sper sa o termin zilele acestea. Pare interesanta cartea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place Guillome Musso si cu siguranta o voi citi si pe aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Un subiect foarte interesant, imi place acest gen de carti care te tin cu sufletul la gura si pe care nu iti vine sa le lasi din mana.

    RăspundețiȘtergere
  20. Cartea mea de pe noptiera este Indragostita de un masai abia astept sa o termin e super interesanta si plina de lucruri noi pentru mine .

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu o stiu, dar imi place rezumatul.Nu am citit nimic pe anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu am citit nici o carte a lui,am atatea de citit,dar nu am timpul necesar si mi e tare ciuda...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt cam presata de timp, dar mi-am propus sa citesc macar cateva pagini pe zi!

      Ștergere
  23. Am citit si eu cartea si am pregatit o recenzie pe blog, pt maine.mi-a placut foarte mult iar finalul m-a dat peste cap complet

    RăspundețiȘtergere
  24. Cartea pe care am inceput-o anul acesta se numeste: Advanced Web Metrics with Google Analytics de Brian Clifton. In ultimii 2-3 ani nu am prea citit literatura, mai mult carti de specialitate (marketing) sau carti de dezvoltare personala, dar subiectul acestei carti pare unul destul de interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea ai descarcat-o de pe net? Poti sa-mi dai un link?

      Ștergere
    2. Eu nu cred sa fi citit vreo carte de dezvoltate personala pana acum.

      Ștergere
  25. Am citit o singura carte de acest autor si mi-a placut, asta inseamna ca as citi-o si pe aceasta, sunt convinsa ca este la fel de draguta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu am citit nimic din ce a scris acest autor, dar cartea pare captivantă și interesantă. Momentan citesc Biblia pierdută de Igor Bergler, care e destul de captivantă. Stilul lui seamănă cu stilul lui Dan Brown.

    RăspundețiȘtergere
  27. Pare interesanta, insa ar vrea sa citesc putin sa vad si in ce stil e scrisa. :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Iubesc cărțile acestea care te țin în suspans și asta e cu siguranță una care merită pusă în lista mea cu cărți pe care vreau să le citesc anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  29. Wow..o carte palpitanta...care te tine cu sufletul la gura...si chiar mi-ai starnit interesul....ma cam tenteaza ;;) Pupicei! :*

    RăspundețiȘtergere
  30. N-am citit nimic de acest autor. Mi-e tare dor de carti, momentan nu am timp deloc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o prietena care are o fetita. Cand fetita era mica-mica, mamca citea doar Mama si copilul :))

      Ștergere
  31. Tare harnicuta ai inceput anul, eu din pacate nu am avut timp...

    RăspundețiȘtergere
  32. Aah, a fost genială, și pe mine m-a captivat cu totul! În general îmi place cum scrie Guillaume Musso, mi se pare original și cu un stil de neconfundat. Eu îți recomand de la el "Fata de hârtie" și "Chemarea îngerului", mie mi-au plăcut la nebunie! :D

    Dacă vrei să vezi și recenziile mele, te aștept cu mare drag pe blog: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru recomandari! O sa le citesc si pe acelea, cat de curand!

      Ștergere