Scapa de stresul cadourilor de Craciun


Buna fetelor,

Stiti cum e, Christmas is coming! Si daca stam bine si judecam, in mai putin de 2 luni vom astepta cu nerabdare sa gasim cadouri sub brad! Sau pe adresa de email - poate un bilet de calatorie catre o insula cu nume intortochiat sau poate un voucher de cumparaturi! Mie imi plac cadourile, de orice fel, fie ele fizice sau variantele virtuale, care tot fizic se concretizeaza.

Ce nu imi place insa este vestita goana dupa cadouri. In zilele dinaintea Craciunului, in loc sa stea acasa linistit, sa se bucure de colinde si de fulgii de nea, de ceaiuri fierbinti si de braduti ce trebuie imbracati cu ghirlande, multa lume alearga prin frig, sta la cozi interminabile si se inghesuie prin magazine pentru ultimele cadouri. Nu e de mirare succesul celor care ofera credite online in aceasta perioada a anului, fiindca atunci se cheltuie majoritatea banilor pusi deoparte si cu siguranta ca apeleaza la imprumuturi.




De cativa ani insa, eu am ales sa fac lucrurile altfel. In primele doua saptamani din luna noiembrie am facut deja planul pentru cadourile de Craciun. Incep sa ma interesez intr-un mod decent si discret, la fiecare persoana in parte, cam ce si-ar dori sa primeasca de Craciun. inainte de aceasta sarbatoare, oamenii sunt stresati, nervosi, si nu prea pot sa scot nicio informatie valoroasa de la ei. Luati din timp, multi nici nu realizeaza scopul intrebarilor mele, puse de genul "Am vazut azi cutarica lucru. Chiar mi-a placut culoarea/modelul/aroma. Ti-ar placea si tie ceva asemanator?". Sau spun ei singuri ce si-ar dori, n functie de ce le lipseste. Fac liste peste liste, stabilesc bugetul si incep sa caut oferte, mai ales in mediul online, la produsele de pe liste. In ultimele doua saptamani din luna noiembrie, trec la atac. Urmaresc fiecare site sau magazin fizic care participa la Black Friday, caut cupoane de reducere, analizez cat mai bine oferta si incep cumparaturile!

In aceasta perioada, majoritatea magazinelor au reduceri foarte mari, si uneori aceste reduceri ajung si la 90%. Prefer sa imi indrept atentia catre haine - esarfe, caciuli, manusi sau sosete groase, bluze sau accesorii. Daca nu aleg haine, ma indrept catre cosmetice - parfumuri, seturi de produse, mai rar produse de machiaj. Uneori ma bazez pe obiecte decorative pentru a face un cadou inspirat - o cana frumoasa, o rama de fotografii sau o cutie de bijuterii. Le cumpar, le ambalez festiv si apoi le ascund, asteptand cu drag momentul in care vor face pe cineva fericit!

Voi cum alegeti sa scapati de stresul cadourilor de Craciun?

Kiss Kiss.


Share:

6 comentarii

  1. Ideea ta nu e rea in esenta dar eu sunt genul ala foarte nerabdator si gura sparta si sigur m-as da de gol.

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte bine cum faci. Plus ca in preajma Craciunului incep sa creasca preturile. Am inceput sa cumpar si eu de pe acum ba o esarfa, ba un parfum... pana la Craciun sa tot adun ��

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul acesta exact ca tine! :))
    Mereu sunt stresata de timp si cand vine Craciunul sau vreo aniversare, ma prinde fara cadou si apoi trebuie sa fug si sa caut! E tare stresant!!
    Anul asta mergem in Spania sa ne vedem familiile si sa petrecem Craciunul cu ei. Deja de vreo doua saptamani sau trei am decis asta, si de atunci l-am si anuntat pe sotul ca tre sa ne punem pe cautat cadouri. Am facut lista cu toate persoanele carora vreau sa le cumpar ceva, si cand am timp de rascolit magazine, mai cumpar cate ceva. E si mai bine asa pentru ca nu se simte cheltuiala prea dintr-o data. Totusi, deocamdata am luat doar cate ceva nepotilor si sorei mele. Sunt in lipsa de idei!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI mie mi se pare mult mai convenabil sa le iau din timp. De Craciun oricum avem alte cheltuieli in program, asa ca e mai ok sa dau deoparte cheltuielile pe cadouri! Eu astept Black Friday, vad atunci ce sa iau!

      Ștergere