Scaune auto pentru copii, siguranta inainte de toate!


Buna fetelor,

Chiar daca uneori nu par, eu sunt o persoana destul de sensibila, iar ce ma sensibilizeaza cel mai tare pe lumea aceasta sunt copiii. Mereu raman marcata cand se intampla ceva grav unui copil, si mereu sunt de parere ca datoria cea mai importanta a unui parinte este sa aiba grija de micul om de langa el. Apropo de sensibilizare, mai tineti voi minte acea campanie de informare si sensibilizare a parintilor, cu privire la siguranta copilului in masina? Era o reclama cu o familie in masina, tatal la volan, mama in dreapta, iar in spate, intre scaune, o fetita de pana in 7 ani, stand in picioare. Urmatoarea secventa este un accident, si este aratat interiorul masinii unde pana odinioara domnise pacea, iar acum parbrizul este spart si are ramase in gaura fire de par de la fetita din spate, care a zburat prin parbriz, din cauza impactului puternic. Atat de marcata am fost de acea reclama, incat am insistat asupra tuturor persoanelor cu copii sa nu mai lase copiii sa stea in masina fara protectia necesara.

Conform Codului Rutier, copiii cu o inaltime mai mica de 135 de cm pot fi transportati in autovehicule doar daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul. Multa lume nu intelege acest aspect si refuza, din incapatanare sau chiar din prostie, sa isi protejeze copiii atunci cand calatoresc cu masina. Cele mai dese "scuze" sunt prezentate de parinti din prisma copiilor si a dorintelor lor, acestia spunand ca micutilor nu le place sa stea in spate, sau ca nu suporta scaunele speciale pentru ei. Oh wel, eu nu sunt parinte, dar prefer sa se bosumfle copilul cateva minute, decat sa ii risc sanatatea sau viata. Alta scuza, la fel de des intalnita, este prezentarea aspectului ca soferul este experimentat. Nu zic nu, dar ce faci cand cineva vireaza brusc sau pierde controlul asupra masinii, si chiar nu se poate, oricata viteza de reactie ar avea soferul, sa se evite coliziunea? Desigur, exista si persoanele care ataca spusele mele cu deja celebra expresie "Pe vremea mea, nu aveam centuri in masina si n-a patit nimeni nimic, asa am crescut si noi si uite suntem bine-sanatosi!". Totusi, nu trebuie asemanate conditiile din anii de demult, cand masinile treceau rar pe drum, si cu viteza mica, cu cele de acum, cand strazile sunt pline de autovehicule, care mai de care mai rapide, si cu soferi din ce in ce mai imprudenti si iresponsabili.

Lumea evolueaza, si odata cu ea si tehnologia, iar acum au aparut pe piata scaune auto omologate pentru copii, care aduc un plus de siguranta:


Scaune auto copii - BeKid

De exemplu, scaunul BabyGo FreeMove este special conceput sa ofere atat siguranta copilului, cat si comfort in timpul deplasarii, atat prin sistemul de protectii laterale si centura cu prindere in 5 pucte, cat si prin spuma densa, special plasata pentru a absorbi socurile. Majoritatea elementelor din acest scaun auto sunt ajustabile, lucru care face acest produs pretabil copiilor cu greutatea intre 9 si 36 de kg. 

Voi ce parere aveti? Sunt importante scaunele auto pentru copii?

Kiss Kiss.

Share:

4 comentarii

  1. Nu am inca un copil dar stiu sigur ca, si daca nu ar fi fost data lege in acest sens, tot nu m-as fi incumetat sa plec cu el la drum fara scaun auto.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu lucrez in domeniu si inteleg importanta unui astfel de produs pentru copil! Ba chiar ma minunez cand vad copii pe bancheta din spate, neasigurati! Drum lung sau scurt, nu e mai bine sa previi???
    Si uite asa, cu greu, am convins-o pe a mea cumnata sa ia un scaunel Ferrari pentru nepotel. Si este foarte incantata!!! Ba chiar bebe si doarme! Deci...e super!
    Eu incurajez oamenii sa aibe totusi in vedere achizitionarea unui scaun auto, nu imprumutarea de la vecin sau de la var! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aceeasi parere sunt si eu, eu i-am zis fratelui ca trebuie sa ia neaparat pentru bebele lui, si a inteles importanta acestui scaunel.

      Ștergere