Review: Crema depilatoare Epilex de la Farmasi


Buna fetelor,

Despre epilare am discutat de multe ori pe blog, despre diferite tehnici, rezultate, avantaje si dezavantaje. Astazi vreau sa aduc in lumina reflectoarelor o crema depilatoare de la Farmasi, pe care v-am aratat-o in pachetelul cu bunatati de la Pentru Corpul Tau, de aici.


Ce spun ei: Crema depilatoare cu trandafir, imbogatita de vitamina E si extract de Aloe Vera. Este potrivita pentru indepartarea firelor de par de pe picioare, axila, zona inghinala.

Ce spun eu: Ca de fiecare data, incepem cu ambalajul. Crema vine intr-un tub de plastic, clasic, si este insotita de spatula. Orificiul de dozare a venit sigilat, lucru care ma incanta, si dozeaza cantitatea ideala de crema, fara probleme.

Dupa cum stiti, pentru cremele depilatoare trebuie facut, de fiecare data, un test de sensibilitate cutanata. Asta consta in aplicarea unei cantitati mici de produs pe o zona mica, care se doreste a se epila, se lasa sa actioneze, apoi se indeparteaza. Daca in decurs de 24 de ore nu apare nicio reactie alergica, se poate folosi produsul. Dupa ce am trecut cu brio testul, am inceput epilarea propriu zisa, luand ca zona de testare, picioarele.

Crema are o textura groasa, nu este lichida, si din acest motiv a acoperit foarte bine zonele dorite, dar cu putina munca de convingere. Daca tot discutam despre textura, tin sa va anunt ca untul de shea este prezent sub forma de mici particule albe. Particulele sunt usor abrazive si din aceasta cauza, cred eu, se recomanda folosirea spatulei pentru aplicarea cremei pe zona dorita. Din cauza texturii, am preferat sa aplic crema cu mana, iar acele particule usor abrazive mi-au iritat putin degetul aratator, care a fost cel mai solicitat in acest proces. Acest lucru este o invatatura de minte, voi sa nu faceti ca mine, ci sa urmati instructiunile, ca de asta sunt trecute pe ambalaj.

In ceea ce priveste eficienta cremei, nu am nimic de reprosat. Este, asa cum se lauda, foarte rapida, si in 5 minute de actiune m-a scapat de parul nedorit. Se indeparteaza foarte usor - eu am indepartat-o ca de obicei, cu ajutorul unui burete, metoda care mi se pare cea mai rapida si mai de succes. Mirosul cremei este ok in ambalaj, suportabil cat isi face treaba. Nu va asteptati sa simtiti aroma de trandafiri in timpul utilizarii - este totusi un proces chimic de indepartare a parului, dar va precizez ca n-am fost nevoita sa ma tin de nas.

Rezultatele utilizarii acestei creme depilatoare difera de la persoana la persoana. La mine, de exemplu, cresterea parului are o viteza foarte mare, dar m-am bucurat de 1-2 zile de picioare cu piele fina. Dupa acest timp, au inceput sa apara firicele de par, dar nu la fel de aspre cum ar fi dupa folosirea lamei de ras.

Daca sunteti adeptele acestei metode de indepartare a parului nedorit, eu zic ca merita sa-i dati o sansa acestei creme, datorita timpului foarte redus de actiune. Mie mi-a placut, o sa o vedeti si in videoclipul cu empties, si este posibil sa ne mai vedem in viitorul apropiat.

Ingrediente:



Cantitate: 100 ml.

Valabilitate: 12 luni de la deschidere.

Unde se gaseste: online, pe situl celor de la Pentru Corpul Tau, aici.

Voi ati incercat aceasta crema depilatoare Epilex de la Farmasi?

Kiss Kiss.

Share:

14 comentarii

  1. eu sunt fidela celei de la farmec, am incercat si altele si n au avut niciun efect :)) pana si veet-ul m=a dezamagit. nu ma tenteaza sa incerc alta, dar daca spui ca si face efectul chiar in 5 minute, parca ma bate un gand..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cea de la Farmec e buna, am incercat-o pe cea cu orhidee recent. Insa nu e asa de rapida, trebuie sa stea cel putin 10 minute pe pielea mea :D

      Ștergere
  2. O singura data am folosit crema depilatoare , cea de la Farmec . Foarte frumos ai descries produsul . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Emilia! Cea de la Farmec e tare buna, mai ales gama noua care nu are acel miros pregnant!

      Ștergere
  3. Ma mananca si pe mine degetele sa iau o crema depilatoare sau chiar doua, mi-e asa o lene sa ma pun sa ma epilez cu ceara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar cam trebui sa ma organizez si eu si sa pun mana pe ceara, dar am o lene :)))

      Ștergere
  4. Nu am incercat creme depilatoare decat de la Farmec. Insa pare interesanta si aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar eram curioasa daca o sa miroasa a trandafiri in timpul epilarii. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. eu nu ma omor dupa cremele depilatoare. de fapt, bic-ul ma salveaza in orice situatie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am incercat pana acum creme depilatoare pentru ca am pielea foarte sensibila, dar sunt curioasa cum este efectul acestora.Oare sa incep cu aceasta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti incerca sa vezi cum e. O testezi pe o portiune mica de piele. Daca dupa 24-48 de ore de la indepartarea ei n-ai nicio iritatie, e ok.

      Ștergere