Cheia succesului in afaceri - serviciile de contabilitate



Toata lumea stie ca o firma, indiferent de domeniul de activitate, nu poate functiona fara o evidenta contabila. Inca de la inceputurile sale, toata activitatea sa este contorizata si monitorizata, iar datele stranse, pastrate cu sfintenie, pentru buna functionare a firmei. Fie ca este vorba despre o ferma, sau despre o multinationala, exista de fiecare data o mica sau o mai mare armata de oameni, care parca lucreaza neincetat pentru a fi la zi cu toata legislatia contabila in vigoare, pentru a usura viata angajatorului.



Sa il luam, de exemplu, pe Ion. Ion tocmai s-a intors acasa dupa 5 ani de munca in tari straine. Satul de strainatate, s-a decis sa isi faca o firma de constructii, acesta fiind domeniul in care a lucrat si in care crede ca poate sa faca un ban cinstit. Reintors in Constanta, orasul lui natal, observa ca multe s-au schimbat in perioada de timp de cand n-a mai calcat pe acolo. Au aparut magazine noi, cladiri noi, iar cele vechi si-au mutat sediul. Insa Ion nu se lasa pagubas atat de usor, mai ales acum, cand e atat de aproape in a-si vedea visul infaptuit. Are deja 5 posibili muncitori, verisorii sai cu care a lucrat cot la cot pe santier, asa ca lucrurile se indreapta spre bine. Cautand cu inversunare un loc unde sa-si inceapa activitatea, se intalneste cu Maria, fosta vecina de bloc, ajunsa acum antreprenoare, ba chiar una de succes. Ion incepe sa ii povesteasca Mariei despre planurile sale, iar Maria, de dragul prieteniei din vremea copilariei, ii promite ca il va ajuta. Ion a aflat de la Maria ca succesul in afaceri este datorat in cea mai mare parte oamenilor cu care muncesti, asa ca se hotaraste sa se inconjoare doar de experti in fiecare domeniu.

Datorita Mariei, a gasit deja un spatiu de inchiriat pentru sediul societatii, un birou incapator, dotat si cu o parcare mare si un atelier, unde Ion isi va putea tine sculele si masinile. Urmatorul pas este sa gasesca servicii contabile Constanta. Stie deja ca are nevoie de cineva care sa ii tina evidenta contabila, care sa se ocupe de resurse umane si de salarii, de fise fiscale si bilant. Intocmirea si depunerea declaratiilor fiscale online, la fel ca si reprezentarea in fata organelor de control nu este treaba usoara, asa ca prefera sa lase aceste aspecte pe mana profesionalistilor. Cei mai buni din domeniu se afla prin recomandari, evident, asa ca tot cu ajutorul Mariei a gasit ce cauta. A luat legatura cu o firma de contabilitate Constanta, care sa ii ofere tot ce este necesar pentru un start bun pe piata afacerilor. Aceasta firma este formata dintr-o echipa tanara si dinamica, si este supravegheata de personal calificat, cu o mare vechime si experienta in acest domeniu. Tot personalul este la zi cu tot ce tine de legislatie, asa ca orice schimbare va fi stiuta la timp. In plus, are garantata siguranta datelor si un pret decent, asa ca Ionel al nostru poate sa isi inceapa oricand activitatea.

De acum urmeaza partea cea mai grea - gasirea de potentiali clienti, formarea unui portofoliu si inceperea propriu-zisa a activitatii. Sa ii uram bafta lui Ion si sa speram ca afacerea lui va prospera!

Share:

3 comentarii

  1. numai cand aud de contabilitate si deja ma doare capul. Cred ca si daca as avea o firma cu 5 angajati si tot asa avea nevoie de ajutor in domeniu.

    RăspundețiȘtergere