Cartea de pe noptiera # 28 - Alex - Pierre Lemaitre


Buna fetelor,

Cartea de astazi este una politista, citita de ceva timp, dar ramasa destul de puternic imprimata in memorie. Felul in care se succed episoadele, amalgamul de sentimente fata de persoanjul omonim al cartii si actiunea in sine m-au facut sa citesc aceasta carte cu sufletul la gura.


O femeie este rapita de pe strada, iar comisarul de politie Camille Verhoeven trebuie sa o gaseasca, si inca foarte repede. Comisarul, o persoana destul de interesanta,scund si sarcastic, nu are de ales si trebuie sa se ocupe de acest caz, care ii trezeste amintiri foarte neplacute. In urma cu patru ani, Irene, sotia sa insarcinata in opt luni, a fost rapita si omorata, deci se intelege aversiunea sa fata de aceste cazuri. Incearca insa sa treaca peste acest aspect si sa se mobilizeze sa gaseasca femeia disparuta, pentru a nu avea aceeasi soarta ca a sotiei sale.

Cele doua planuri se intrepatrund, si sunt povestite, pe rand, atat dramele comisarului, cat si a femeii disparute. Femeia, Alex,  35 de ani, incredibil de frumoasa,este rapita de un barbat, dusa intr-un depozit izolat, si lasata sa moara, ca hrana pentru sobolani. Cel mai frapant fapt este ca , aparent, rapitorul  nu vrea sa ii spuna femeii de ce a rapit-o, ci vrea doar sa o vada cum moare, mancata de vie de sobolanii care incepeau sa ii dea tarcoale. Imaginea vizuala este destul de oribila, si in prima instanta, m-a cuprins mila penttu saraca fata. Incetul cu incetul, povestea incepe sa se desfasoare, si in cadru apar personaje noi, care fac lumina asupra celor intamplate. Aflam astfel ca de fapt rapitorul este tatal unui fost iubit de-al ei, iubit pe care Alex l-a ucis intr-un mod brutal, spargandu-i craniul cu un ciocan si apoi turnandu-i acid sulfuric pe gat. Cuprinsa de panica la ideea ca va muri, Alex reuseste sa capete o forta uluitoare si sa scape din acel depozit, dovedind inca o data ce fire puternica este.

In acelasi timp, comisarul reuseste sa afle mai multe informatii despre rapitor si implicit despre victima, si afla ca omorarea acelui tanar a fost doar primul pas intr-o serie de crime comise de acea femeie, care isi crease o semnatura distinctiva din turnarea pe gat a acidului sulfuric. In incercarea de a ajunge la Alex, Camille ii descopera familia, pe mama si fratele ei, si afla lucruri groaznice despre trecutul femeii si abuzurile asupra sa, abuzuri care au facut-o sa devina o criminala cu sange rece.

Alex se pregateste sa fuga in tara cu avionul, lasand o urma de cadavre in urma ei. Totusi, se pare ca in ultima clipa, se razgandeste si pune in aplicare un plan foarte meticulos, menit sa distruga persoana care i-a distrus si ei copilaria si viata.

Va las pe voi sa descoperiti cine este acea persoana, atat va zic - finalul este la piece du resistance si este atat de epic, incat cu siguranta va va lasa cu gura cascata.

Cartea o gasiti AICI, la un pret foarte bun si cu transport gratuit si face parte, de fapr, dintr-o trilogie, aceasta fiind a doua carte.

Nu uitati sa treceti si pe la Gabi, si ea citeste :)

Ati citit aceasta carte? Ce carti ati citit in ultima vreme?

Kiss Kiss.

Share:

4 comentarii

  1. am citit si eu cartea asta si mi-a placut maxim. ce femeie sadica :))

    RăspundețiȘtergere
  2. avem gusturi comune se pare, o carte de milioane ca de fapt toata colectia neagra pe care pur si simplu o vanez de cate ori am ocazia

    RăspundețiȘtergere