Beauty alert: Ultimele saptamani din vara, check-in catre relaxare cu produse solare naturale!


De cele mai multe ori, din dorinta de a capata un bronz rapid, femeile adopta metode nu foarte ortodoxe: ulei de masline, ulei de cocos, afisare in intervalul 12:00-15:00 si chiar lipsa cu desavarsire a protectiei solare. Toate acestea pot duce la degradarea tesutului epidermic de la iritatii pana la arsuri grave. In doar doua zile, concediul de vis se poate transforma in vacanta de cosmar si pentru ca „paza buna trece primejdia rea” dermatologii recomanda utilizarea cremelor cu protectie solara si nu numai la plaja, ci si in rutina zilnica de machiaj. BottegaVerde.ro detine secretul unui bronz perfect, inspirat de clima mediteraneana a plajelor insorite din Italia, cu solutii protective, naturale impotriva razelor soarelui, dar si emoliente si calmante dupa expunere.

Cum alegem factorul de protectie?

Ca o adaptare la schimbarile climatice, SPF-ul este introdus acum si in produsele cosmetice, cum ar fi cremele hidratante sau fondurile de ten. Numarul reprezinta timpul de expunere la soare garantat de catre producator in care te poti expune folosind crema de protectie. De exemplu, pentru produsele cu SPF 20, timpul optim de expunere la soare este 20:2 = 10 minute. Dupa expirarea timpului, cantitatea, cam cat o minge de golf, trebuie reaplicata.
O crema sau ulei cu SPF mare (de exemplu 50) nu te fereste total de razele nocive. De asemenea, un SPF 50 nu inseamna ca te fereste de 3 ori mai mult decat un produs cu SPF 15, ci doar trebuie reaplicata mai rar. Studiile arata ca oamenii aplica de obicei un sfert sau cel mult jumatate din cantitatea optima si de aceea nu beneficieaza de efectul maxim de protectie.

Gama SOL – protectie solara inspirata de soarele mediteranean

BottegaVerde.ro aduce pe piata din Romania gama special creata pentru protectie, hidratare si intretinerea bronzului. Cumuland aproximativ 40 de produse, s-a dorit acoperirea a cat mai multor nevoi ale femeii moderne: produse fara parabeni, ce au la baza ingrediente naturale, ce pot fi administrate intregii familii si care sunt eficiente in conditii de risc de radiatii solare.
Linia de produse cu factor de protectie cuprinde atat produse destinate adultilor, cat si copiilor. Pentru pielea sensibila BottegaVerde.ro recomanda Laptele de Protectie SPF 30 cu extracte de magnolie si ulei de argan, iar pentru copii se recomanda Sprayul de Protectie cu SPF 50 pentru o absorbtie optimizata sau stickul, cu aceeasi consistenta. Pielea copiilor necesita o atentie sporita, de aceea formula a fost imbunatatita cu aloe vera si vitamina E, fiind rezistenta la apa. Pentru ca in plina vara radiatiile sunt principalul factor de ingrijorare, se recomanda aplicarea cremei la finalul fiecarei imbaieri.
In ceea ce priveste linia de hidratare, compania de cosmetice pe baza de ingrediente naturale s-a inspirat din nou din gradina naturii, astfel rezultand creme pe baza de ulei de cocos (de exemplu Crema Racoritoare cu Lime si Cocos), ulei de nuci brazilene – Crema dupa plaja emolienta si hidratanta sau Crema dupa plaja cu flori de pai si musetel. Pentru ten se recomanda Tratament pentru fata, dupa soare, cu o actiune reparatoare cu extract de lemn dulce din Calabria si petale de floarea soarelui, ideala pentru persoanele care isi doresc un produs fara parabeni si formaldehida.





Accentuarea bronzului se poate realiza cu usurinta utilizand Laptele Spray cu extract de vanilie, ce confera protectie marita si  potentarea nuantei aramii a bronzului. Un efect similar se poate obtine cu Crema de corp hidratanta si autobrozanta pe baza de papaya si mango.


Ingrijirea parului este un alt subiect de interes pentru BottegaVerde.ro ce aduce pe piata un produs ultrahidratant pe baza de substante exotice, numit Ulei pentru corp si par cu extract de monoi de Tahiti.

Radicalii liberi si SPF-ul

Radicalii liberi sunt agenti chimici care poat cauza chiar moartea celulelor din ADN. Actionand precum niste hoti carora le lipsesc electroni, acestia cauta noi molecule de care sa se prinda pentru a supravietui. Ulterior, provoaca moartea celulei. Foarte interesant este numarul mare de radicali liberi care se formeaza in organism, in jur de 10000 zilnic. Pana la trecerea in plasma mai este doar un pas, drept pentru care creme cu factor de protectie vor actiona ca un scut in lupta cu intrusii. In cazul lipsei protectiei solare, radicalii liberi invadeaza plasma in cautare de molecule noi, care odata acaparate favorizeaza aparitia cancerului de piele.

Fie ca alegerile produselor cosmetice sunt efectul activitatilor de promovare sau recomandari din partea prietenilor, efectul asupra sanatatii fiintei umane este acelasi. Nu in ultimul rand, se pierde din vedere sanatatea mediului inconjurator, in conditiile in care ne aflam in era globalizarii si efectul de sera ameninta sanatatea planetei.

Frumusetea este in tine. Descoper-o!

Filosofia BottegaVerde.ro este de a fi in armonie cu natura, de a folosi decent numai ingrediente naturale sau ingrediente pe care le numim „chimia verde". In dorinta de a implica activ si consumatori in grija manifestata pentru natura, BottegaVerde.ro s-a alaturat proiectului Padurea Copiilor, initiat de ViitorPlus si astfel invita utilizatorii sa sustina impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei.
Printr-o donatie de 5 sau 25 lei vei putea ajuta natura, investind in padurile Romaniei si vei primi din partea BottegaVerde.ro un magnet sau o sacosa personalizata cu mesajele motivationale din campania Frumusetea este in tine realizata in colaborare cu ilustratoarea Liliana Arnaut!
Colectioneaza in fiecare luna mesajele motivationale, fie ca e vorba de magnet sau plasuta si esti inscris automat in tombola campaniei, unde poti vouchere de cumparaturi in magazinul online BottegaVerde.ro.

Despre BottegaVerde.ro
BottegaVerde.ro a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, in Pienza, in inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, este locul de inspiratie al ingredientelor active ale cosmeticelor BottegaVerde.ro. Astazi, BottegaVerde.ro concepe si distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firma din Italia si numarul 1 in cosmetice naturale. Mai multe informatii pe www.bottegaverde.ro


Share:

10 comentarii