Airsoft sau cum convingi un gamer inrait sa iasa din barlog


Buna fetelor,

In ultima vreme, activitatea preferata a multor persoane sunt jocurile. Cele virtuale. Fie ca sunt jucate pe calculator, la laptop, pe tableta sau pe telefon, peste tot vezi cate un om cu nasul in jocuri, care mai de care mai atractive. Acest lucru a dus la aparitia expresiei "game addict", si acest lucru este ceva de luat in serios. Exista persoane care sunt atat de absorbite de joc, incat nu se mai ridica de la calculator ore intregi, riscandu-si astfel sanatatea - rinichii si circulata sangvina avand cel mai mult de suferit. Mai exista si alte persoane, care din pasiune pentru jocuri, elimina din viata lor persoanele importante - familie, parteneri de viata, prieteni, pentru a avea cat mai mult timp pentru viata virtuala. Exista persoane care si-au pierdut familia sau jobul din cauza dependentei de jocuri.

Jocurile care creaza cea mai mare dependenta sunt RPG - Role Playing Game. In aceste jocuri, persoana se transpune in viata unui personaj, si are de trecut anumite quest-uri. In functie de alegerile pe care le face jucatorul, evolueaza atat personajul, cat si actiunea jocului. Din aceasta categorie de jocuri, cele mai des intalnite sunt cele militare - singur, sau impreuna cu o echipa, personajul jocului trebuie sa treaca anumite nivele, sa salveze situatii. Are la indemana diferite arme, cu care isi doboara inamicii,si este nevoie de anumite tactici, pentru a iesi invingator.

Unul din cele mai cunoscute si jucate jocuri militare este, cu siguranta, Counter Strike, sau CS, pentru cunoscatori. Daca ati avut un impatimit de jocuri in preajma, ati auzit, garantat, expresii precum "Go, Go, Go!", "Fire in the hole!", " I need back-up!". Eu stiu cum este, am crescut cu aceste sunete in preajma, fratele meu fiind un fan al acestui joc. Pasiunea lui a inceput prin scoala generala, prin clasele VII-VIII, in urma cu multi ani, cand s-a deschis in apropierea locuintei noastre o sala de jocuri. Voi, cei care sunteti mai tineri si v-ati nascut cu calculatorul in casa, nu stiti de asemenea institutie :) Sala de jocuri era, asa cum ii spune si numele, o sala, plina cu calculatoare conectate la internet. In schimbul unei sume de bani, aveai acces la un calculator si puteai sa joci in pace cateva ore un joc. Primul meu joc jucat la o asemenea sala a fost Mortal Kombat, impreuna cu fratele meu, apoi am devenit pasiunata de Serious Sam, dar aceea e o alta poveste. Ei bine, la acea sala pierdea fratele meu ore bune, uneori chiar si in timpul in care trebuia sa fie la scoala, jucand Counter Strike. In cateva luni, devenise cel mai bun din oras, si nu era o lauda degeaba. Era pasionat de acel joc si tot timpul sau liber il acorda acestei pasiuni.

Partea grea a urmat peste cativa ani, cand si-a cumparat, din alocatiile stranse, un calculator. Nici nu mai aveam timp sa vorbesc cu el. Dimineata se trezea si deschidea calculatorul. La amiaza pleca la scoala, seara venea de la scoala si reincepea jocul. Am incercat sa il scot de la calculator si sincera sa fiu, n-am reusit. A scapat de aceasta dependenta o data cu maturizarea, cand a plecat la facultate si a avut un loc de munca, iar timpul acordat jocului s-a redus simtitor.

Chiar daca au trecut mai bine de zece ani de atunci, mai are momente cand inca mai deschide calculatorul pentru o runda de Counter Strike, insa e doar de relaxare. Obisnuim sa radem si sa zicem ca atunci cand o sa ii creasca fiul, o sa se certe de la calculator si o sa ii ia si lui unul, sa joace Counter Strike in retea.

Acum ca v-am povestit despre jocuri, sa va zic si despre titlul acestei postari. Cea mai usoara metoda de a convinge un gamer sa iasa din barlogul sau este sa ii povestiti despre Airsoft. Airsoft este transpunerea in viata reala a unui asemenea joc, care simuleaza un conflict militar. Desigur, armele folosite sunt replici ale celor reale, iar munitia este reprezentata de bile din plastic, de 6 mm. Din cauza ca munitia nu lasa nicio urma in contact cu jucatorul, se merge pe principiul de fair play in timpul jocului.

Acest joc se considera a fi un hobby distractiv, pasionatii de arme si de razboi avand prin acest intermediu un moment de relaxare. Pentru fanii airsoft Bucuresti, dar nu numai, fostele fabrici sau zone industriale, special amenajate, au devenit locul ideal pentru o astfel de intalnire.

Recunosc, si pe mine m-ar tenta un asemenea joc pentru o zi de distractie. Am vrut sa particip mai demult la un joc de paintball, dar nu m-au incantat conditiile - hainele ramaneau patate de vopsea, iar bilele de dimensiuni mari puteau provca vanatai. Aceasta activitate pare a fi mult mai safe, asa ca urmeaza sa adun cat mai multi gameri inraiti si sa ii conving ca exista viata si dupa calculator :)

Voi ce parere aveti? V-ar tenta un asemenea joc?


Share:

2 comentarii