5 sfaturi pentru o manichiura frumoasa


Buna fetelor,

Astazi discutam despre unghii Se stie deja ca unghiile sunt cartea de vizita ale femeii, asa ca astazi vreau sa le dam o atentie speciala. Pasiunea pentru unghii frumoase si nail stuff mi-a fost insuflata de catre mama mea, care mereu avea unghiile facute, de cand ma stiu. Asadar, cand mi-am ales niste produse de la Pentru Corpul Tau, nu am putut rata categoria de produse pentru unghii.

Multa lume mi-a laudat manichiura, atat in viata reala, cat si in cea virtuala, asa ca astazi vreau sa va zic niste sfaturi pentru o manichiura frumoasa. Nu o sa va invat cum sa va dati cu oja, ci o sa va dau niste sfaturi care sa va ofere unghii frumoase atat ojate, cat si neojate.


1. Unghiile nu sunt unelte. Nu le mai folositi la deschis doze de suc, la deschis colete, la desfacut ambalaje, la razuit, si in niciun caz la indepartarea petelor de grasime de pe aragaz. Se pot rupe, chiar si din carne, si cu siguranta acest lucru nu este placut. Si nu uitati sa folositi manusi de menaj de fiecare data cand faceti curat si folositi detergenti. Si crema de maini si uleiul de cuticule chiar nu sunt un moft. Apropo de cuticule (denumire comerciala, dar sa le zicem asa, sa inteleaga lumea despre ce vorbesc), nu le taiati! Never ever! Folositi un gel special pentru inmuierea lor, si apoi impingeti-le usor cu un betisor de portocal sau o unealta din silicon.

2. Folositi o pila de sticla. Pilele de sticla sunt mult mai eficiente, dar in acelasi timp mult mai delicate decat pilele de metal. Piliti intr-o singura directie, pentru a evita aparitia micilor fisuri la nivelul unghiei, care vor provoca ruperea lor. Eu o am pe a mea de aici, este foarte ieftina si eficienta, si ma ajuta sa mentin forma unghiei fara a fi nevoita sa folosesc unghiera.

3. Folositi baza pentru unghii. Oricat de deschisa ar fi culoarea ojei pe care vreti sa o aplicati, folositi de fiecare data o baza pentru unghii. Baza nu numai ca va asigura o protectie impotriva patarii unghiilor, dar ofera si o protectie imptriva ruperii lor. Momentan folosesc o baza de unghii speciala de la Kallos, care se gaseste aici, si ce este atat de speciala la ea este faptul ca este un CC Perfector. Are o textura diferita de tot ce am incercat pana acum, usor cauciucata, se aplica usor pe unghii si lasa un strat nelucios, si are un mix de vitamine in el.

4. Daca aplicati oja pe unghii, finalizati cu un strat de top coat, si nu uitati sa sigilati si varful unghiei, trecand cu pensula de-a lungul ei. Acest pas este foarte important, deoarce sporeste timpul de mentinere a ojei pe unghii. Puteti alege un top coat cu uscare rapida, sau un top coat cu efect de gel, ca cel de aici. Ce imi place mie la acest top coat? Se usuca rapid, nu lasa urme inestetice pe unghie, ofera un luciu foarte placut si nu intinde modele stampilate.

5. Folositi un dizolvant pentru indepartarea ojei. Stiu ca pare ciudat acest sfat, dar sa stiti ca sunt multe fete care prefera sa indeparteze oja prin roadere sau razuirea unghiei. Niciodata sa nu faceti acest lucru, chiar daca voi nu vedeti, acest obicei neplacut duce la indepartarea straturilor superioare ale unghiilor, si in timp, la slabirea si deteriorarea lor. Fie ca alegeti un dizolvant cu acetona, sau unul fara acetona, cautati un produs care sa contina si ceva in plus. Acum testez dizolvantul de la Quiz, de aici care are acetona in el, dar si provitamina B5, si nu usuca unghiile sau cuticulele. Fiind pasionata de nail art, ma intereseaza ca dizolvantul pe care il folosesc sa ma ajute sa inlatur posibilele greseli de pe unghii sau de pe cuticule, si sa ma ajute sa am o manichiura fara cusur.

Voi ce sfaturi aveti pentru o manichiura frumoasa?

Kiss Kiss.

Share:

18 comentarii

  1. Lacul baza pentru unghii si lacul top coat le-am comandat si eu de pe acest site si sunt incantata de ele. Eu la manichiura sunt un total anti talent! Multumesc de sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. jumatate din lucruri le fac complet gresit, e clar ca mai am multe de invatat in materie de ingrijire a unghiutelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. recunosc ca le folosesc ca unelte, mai ales la desfacut de doze, chestii adezive...trebuie sa ma dezobisnuiesc cumva ca mi le-am rupt de foart multe ori :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai nou, ii dau sotului dozele de suc sa le desfaca :D Sau folosesc o cheie sau o moneda.

      Ștergere
  4. M-ai facut curioasa de lacul ala CC de la Kallos. :-D Eu m-am puturosit si nu prea am mai acordat atentie unghiilor, dar curand imi revin. xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cc de la Kallos a fost o revelatie pentru mine. Oja imi rezista si o saptamana pe unghii.

      Ștergere
  5. Super! Sfaturi utile si intr-adevar, pretioase!
    Ma bucur ca ai scris despre asta. Cred ca daca ar fi sa aleg si eu 5 sfaturi, le-as alege pe aceleasi! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum vrei să mă faci să-mi pare rău că eu nu îmi mai fac unghiile de ceva timp? Am gel pe unghii şi mă coafează bine de tot. Nu mă mai tem că intervine ceva şi rămân fără manichiură frumoasă, dar sfaturile tale prind bine chiar şi pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gel voiam si eu candva, dar am ajuns la concluzia ca imi strica prea tare unghiile. Oricum, ar fi super sa-mi tina culoarea pe unghii 2-3 saptamani.

      Ștergere
  7. Si eu folosesc de la Kallos multe produse, dar lacul incolor si uleiul pentru cuticule sunt preferatele mele. :) Am renuntat sa-mi mai fac machiniura la salon si am inceput sa ma orientez catre produse de ingrijire si ustensile care ma pot ajuta sa ma descurc mai bine, chiar daca am 2 maini stangi. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uleiul pentru cuticule l-am trecut si eu pe wishlist. Eu sunt putin germofoba, asa ca ma feresc de saloane, prefer sa imi fac manichiura acasa!

      Ștergere
  8. eu incerc sa ma educ sa nu mai sar peste baza. sper sa-mi si iasa!

    RăspundețiȘtergere