La ce mai viseaza Claudia #123 - Cum sa redirectionezi blogul de pe blogspot pe domeniu

Buna fetelor,

Dupa cum ati vazut, de ceva vreme blogul meu are hainute noi si casuta noua. In ceea ce priveste aspectul, toate laudele si multumirile mele se indreapta catre Elena de la BeautyBySunshine. Ea a fost cea care s-a ocupat de aspect, a tinut cont de toate mofturile mele, mi-a explicat ce si de ce face. A avut rabdare de fier cu toate ideeile si nebuniile mele si a facut blogul sa arate asa cum mi-am dorit. Daca doriti un blog cu aspect profi, v-o recomand cu mare drag!

In ceea ce priveste redirectionarea, aici mi-am batut eu maxim capul. Am citit detaliile oferite de Google, mi-am prins urechile, mi-a venit sa urlu, dar intr-un final le-am dat de capat si ma simteam de parca am descoperit focul. Si cum multa lume ma intreaba cum am facut, astazi va explic, pas cu pas, ce si cum am facut. Nu zic ca e cea mai buna cale, dar eu asa am facut si a mers :D


1. Cumparati domeniu. Decideti cum vreti sa fie, cautati un nume usor de retinut, usor de scris. Alegeti, in functie de limba in care scrieti, .ro sau .com. Sunt si alte extensii pe piata. Alegerea este a voastra. Eu am ales sa imi iau de pe Mxhost.ro, toata lumea ii recomanda si aveau si pret bun. Eu mi-am luat doar domeniu, si am ales varianta pe un an, dar imi pare rau ca nu mi-am luat pe viata, fiindca plateam foarte putin. Oricum, anul viitor, la reactualizare, imi iau pe viata. Au si gazduire si alte servicii, daca sunteti interesati.

 Va recomand sa va faceti un back-up la blog. In momentul in care treceti pe domeniu, blogroll-ul dispare. Daca tineti la acea lista de bloguri, sau ati avut intelegeri cu diferite persoane pentru link-uri reciproce, va recomand sa salvati lista. Eu nu am stiu, m-am trezit fara blogroll.

2. Deschideti blogul pe care doriti sa il redirectionati. Intrati in pagina de setari, si selectati setari de baza, apoi publicare.

3. Dati click pe Adaugati un domeniu personalizat. Si apoi dati salvare.

4. O sa apara o eroare, si sub ea setarile DNS si CNAME pentru domeniu. Faceti un print screen si deschideti un tichet pe site-ul de unde ati cumparat domeniu. Dati-le datele necesare si ei vor face setarile.

5. Din momentul in care ei va dau ok-ul, dureaza maxim 8 ore sa se faca tranzitia, dar am observat ca in majoritatea cazurilor, puteti sa faceti modificarea pe loc. Reluati pasii 2 si 3, de acum nu o sa mai dea eroare si veti fi redirectionati de pe blogspot pe domeniul ales.

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca in momentul in care ati trecut pe domeniu, toate statusurile blogului ajung la 0 (PA, DA, PR). Din cate am inteles, cam in doua luni se reactualizeaza aceste cifre.

Sper ca am fost destul de concisa in ceea ce v-am explicat, si ati inteles. Daca aveti nelamuriri, va raspund cu drag!

Kiss Kiss si o saptamana frumoasa!

Share:

10 comentarii

  1. Felicitari de casa noua! Sa-ti mearga bine si sa te bucuri de noul aspect!
    Eu am avut numai probleme dupa mutare, chiar si acum - nu mi se actualizeaza postarile in feed! :P
    O duminica frumoasa iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Simona! La mine imi apare blogul tau actualizat, sper sa nu patesc la fel si eu!
      O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  2. depinde si de la cine cumperi hosting pentru ca unii nu vor deloc sa ajute

    RăspundețiȘtergere
  3. Utile informațiile. Și eu vreau să mă mut pe domeniu, dar pur și simplu mi-e lene că știu ce bătaie de cap este. :)) Aș vrea pe cineva care să se ocupe de tot și să nu mă jupoaie de bani. xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cautam cu totii, nu? :)) Batae de cap e multa, dar daca are cine sa te ajute, e mai usor!

      Ștergere
  4. Felicitari de casa noua!
    Sa iti mearga bine si sa scrii numai lucruri frumoase!
    Eu imi prind urechile cu wordpress, imi inchipui ca la tine e si mai complicat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitări! Ai făcut o alegere buna. Blogul arată mult mai bine si de acum este in plină dezvoltare. Eu am vorbit cu băieții de unde mi-am cumpărat domeniul sa imi facă mutarea.

    Am observat ca multe bloguri pe care le urmăream au trecut pe domeniu.
    www.rokolla.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Ramona! E bine sa ai cu cine discuta, am auzt cazuri de firme care au zis pas cand s-a cerut asa ceva!

      Ștergere