Arta Ceaiului aduce aroma Egiptului la tine acasa


Buna fetelor,

Doamna E. este o colaboratoare de a noastra. In esenta ei, nu este o persoana rea, dar are un mare defect -  ii place sa se laude si sa infloreasca toate lucrurile in favoarea ei. Sa nu ma intelegeti gresit, nu in ideea "Mi-am luat o bluza noua, uite cat de frumoasa e!", ci in ideea " Iata ce bluza am eu, e primit de la cutare persoana importanta, adusa de peste mari si tari special pentru mine, a costat o caruta de bani si asa ceva nu se mai gaseste in lume." De obicei facem cu totii abstractie de aceste inflorituri, ne-am obisnuit cu ele, chiar daca zice ca pe o geanta de 20 de lei, luata de la magazinul din colt, a dat 2000 de lei si a luat-o de la Milano, dar uneori sunt asa de greu de inghitit, incat nu te poti abtine sa nu ii dai peste nas.

Saptamana trecuta, pe o caldura infernala, a trebuit sa ajung intr-o dupa-amiaza acasa la doamna E., sa-mi dea un raport. Am ajuns, doamna m-a invitat in casa, insistand sa beau un ceai cu ea, fiindca eu de fiecare data o serveam la birou cu ceva bun. Cu toate ca numai de ceai nu-mi ardea mie pe caldura aceea, am acceptat. Cand colo, vad ca scoate un ice tea, o carafa cu licoare magica, frumos colorata si placut inmiresmata, in care pluteau cuburi de gheata. Si cand am gustat - curcubeu pe cerul gurii - gust intens, puternic, exact cum trebuie sa aiba un ice tea de calitate. M-am racorit instant, am simtit aroma de mere si de pere, dar si de ceva in plus, ce nu puteam distinge. Asa ca am intrebat-o ce fel de ceai era, si a inceput cu laudele:



- Am vazut eu, la televizor, ca cel mai bun ceai se serveste in Egipt. Stii tu, acolo e tare cald, si un ceai rece, cu multa gheata, este binevenit mereu, revitalizeaza, ca in reclama aia, trupul si sufletul. Asa ca am comandat, draga mea, un ceai delicios, fix din Egipt, cu aroma de mere si pere si curmale. A costat o gramada de bani, si a durat 2 luni sa ajunga la mine, dar merita! Curmalele sunt culese fix de langa Nil, scrie si pe punga, uite! si imi arata punga din care a preparat ceaiul. Nu zic nimic in plus, zambesc in sinea mea, multumesc pentru ceai, iau raportul si plec.

Ajunsa acasa, primul lucru pe care il fac este sa deschid laptopul. De ce? Fiindca mi se pare ciudat tare ca pe un ceai adus tocmai din Egipt sa scrie, in romana, Arta Ceaiului. Intru pe Google, fiindca Google este prietenul nostru si tastez Arta Ceaiului. Si descopar sursa acelui ceai minunat, fix la noi in Romania, cu preturi mai mult decat decente, transport prin curierat rapid in doua zile si 10% reducere pentru prima comanda.

Informandu-ma si citind despre fiecare ceai in parte, am fost placut suprinsa sa aflu ca ce toate ceaiurile de pe site sunt facute doar din fructe si plante uscate, fara aditivi chimici si fara conservanti. Exista si variante fara teina (echivalentul in ceai a ceea ce reprezinta cofeina in cafea), asa ca poate fi consumat fara nicio grija si de copii sau de batrani, fara efecte adverse. Iar ceaiurile se pot consuma atat sub forma de ice tea, cat si fierbinti.



 Vazand asemenea bunatati, m-am hotarat ca vara asta sa renunt de tot la celebrele mele Frappee-uri (nu tocmai dietetice) si sa declar deschis sezonul Marii Racoreli cu ceaiurile cu gheata. Asa ca mi-am facut stocul de ceaiuri,am luat cate o punga din fiecare sortiment, ba chiar am cumparat si infuzor, sa nu ma chinui prea mult cand vreau sa servesc un ceai. Am luat in plus inca o punga de ceai Nile Cruise, sa i-o ofer cadou doamnei E., si sa ii spun ca atat de mult mi-a placut ceiul servit la ea, incat mi-am dat si eu comanda de o punga tocmai din Egipt :)

Voi cum alegeti sa va racoriti in aceasta vara?

Kiss kiss.


Share:

8 comentarii

  1. Stii cand am descoperit eu ceaiul? Cand Paola a inceput sa vorbeasca despre el ca despre a opta minune a lumii. Acum chiar beau des ceai verde :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vara o las mai moale cu ceaiurile dar un icetea suna chiar bine, multumim pentru recomandare ;)

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu beau ceaiuri, desi am incercat, se pare ca nu imi plac... degeaba.
    Te rog mult sa ne povestesti cum reactioneaza doamna E. :)))) Daca isi mai sustine povestea, are o problema grava :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu tot cu icetea-uri ma racoresc vara.
    Mersi de recomandare!

    https://urbanbeautyjunkie.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere