Apartamentele noi, cele mai rentabile tipuri de locuinte

Buna fetelor,

Dupa ce terminam studiile ne dorim, inevitabil, sa fim pe "picioarele noastre", sa plecam de sub aripa ocrotitoare a parintilor si sa ne gasim un loc al nostru, atat singure, sau poate cu partenerul de viata langa noi. Si daca in imaginatia noastra lucrurile par destul de simple, cand ajungem sa le punem pe hartie si sa le concretizam, realizam ca de fapt simplitatea nu prea este.

In primul rand, trebuie sa ne gandim la tipul de locuinta dorit - casa sau apartament/garsoniera. Casa are, desigur, avantajele ei - curte, distanta intre vecini si zgomotul produs de acestia, intimitate, dar implica costuri mai mari.  Un apartament sau o garsoniera poate fi o varianta mult mai rentabila, mai ales daca numarul de persoane care va locui acolo este mai scazut. Putem alege sa inchiriem sau sa cumparam. Cu inchiriatul nu sunt de acord, deoarece sunt practic bani aruncati. Si nici cumparatul unei locuinte vechi nu este prea in avantaj - niciodata nu vom gasi o locuinta care sa aiba interiorul facut pe placul nostru, asa ca, pe langa pretul de achizitie, vom fi nevoiti sa mai facem si investitii destul de mari. Si uite asa ramanem la cea mai eficienta metoda- cumpararea unui apartament nou.


Daca sunteti in cautare de apartamente noi, cele mai importante criterii sunt: locatia buna, calitatea exceptionala a materialelor folosite, pretul decent. Desigur, nu trebuie sa uitam nici de accesul facil la mijlocul de transport in comun existent in zona, linistea si intimitatea unui complex de cartiere noi ridicate, locurile de parcare si parcurile de joaca pentru cei mici sau de relaxare pentru cei mari, accesul rapid la toate serviciile necesare unui trai decent, la o distanta foarte mica de locuinta.

Voi ce varianta ati alege?

Kiss Kiss.

Share:

6 comentarii

  1. Eu aleg în general ceva cu minim două camere, de preferat un apartament cu acces facil la toate locurile de care am nevoie adică s-o pot lua la pas sau cu un singur bus / tramvai la facultă, la minim 1 - 2 magazine mari, la o piețucă agroalimentară... Sunt în fericitul caz în care bunica mi-a lăsat un apartament cu două camere care să respecte cerințele mele, doar că o parte din banii economisiți prin moștenire fără cumpărare s-au dus pe renovare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o norocoasa. Macar stii ca ti-ai facut totul dupa bunul tau plac.

      Ștergere
    2. nu mă simt atât de norocoasă, baia încă nu e gata plus că am nevoie de electrocasnice, plus că trăbă să fac curat până de 1 martie (enșpe mii de cutii cu vase și vreo 7 - 8 saci de haine de spălat plus curățarea camerelor) și intru în sesiune peste două săptămâni plus că temele nu-s gata

      Ștergere
  2. Si noi cautam sa ne mutam si ne dorim foarte mult sa ne cumparam o casa, insa aasa cum spuneai si tu, acestea implica ulterior costuri mult mai mari. In afara de asta, preturile caselor din Bucuresti raman un mister si atunci vom alege un apartament. Deja caut ceva care sa ne placa si sa aibe linistea, materialele bune si sa fie rezistent, desi este foarte greu sa-ti dai seama cu adevarat de acestea.

    RăspundețiȘtergere